Asayiş

ASAYİŞ Haberler, Son dakika diğer haberleri oku

Asayiş Haberleri

Marmaris yangını kontrol altında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Salı günü akşam saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi son durumu değerlendirdi.

Yangın kontrol altına alındı

Marmaris’te çıkan yangın kontrol altına alındı. Hisarönü Mevkii Bördübet Amazon Koyu’nda 21 Haziran günü akşam saat 20.00 sıralarında çıkan orman yangını yapılan müdahaleler sonrasında kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangın sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay açıklamalarda bulundu.

Marmaris’te yanan yerler havadan görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınının 5'inci gününün ilk saatlerinde havadan görüntülendi.

Devrilen ticari aracın sürücüsü yaralandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde devrilen hafif ticari araçta sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fethiye’de yılan paniği

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir iş yerine yaklaşık 1 metre boyundaki yılan panik oluştururken, itfaiye ekibi tarafından yakalanarak doğaya salındı.

Yağmur suyu kanalında mahsur kalan köpek ve 6 yavrusu kurtarıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, yağmur suyu kanalında mahsur kalan köpek ve yavruları kurtarıldı.

8 ayrı suçtan araması bulunan şahıs Milas’ta yakalandı

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı Kıyıkışlacık Karakol Komutanlığı sorumluluk alanı içerisinde olan Gürçamlar Mahallesinde Kıyıkışlacık Karakol, Milas ve Muğla istihbarat ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Muğla ve Aydın mahkemelerince silahlı tehdit, göçmen kaçakçılığı, taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma, nitelikli yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması, silahlı yağma olmak üzere 8 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan 45 yaşındaki İ.E. yakalandı.

Marmaris’te söndürülen alanlar havadan görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınında alevlerin etkisiz hale getirildiği alanların bir kısmı havadan görüntülendi. Görüntülerde kömüre dönmüş ağaçlar ve kül yığınları yer aldı.

Yangın ekipleri yavru domuzun hayatını kurtardı

Marmaris’te devam eden yangında yanan ağaçların yanı sıra yaban hayvanları da büyük zarar görüyor. Yangınla mücadele eden ekipler yangından etkilenen yaban hayvanlarına da yardımcı oluyorlar. Son olarak yangın söndürme çalışmaları sırasında yaban domuzu yavrusu ile karşılaşan ekipler yavru domuza ilk müdahaleyi yaparak yangın dışında bir alana salıverdiler.

Orman yangınını çıkaran şüpheli tutuklandı

Marmaris ilçesinde 4 gündür devam eden orman yangının şüphelisi 34 yaşındaki S.A çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Yangının çıktığı noktayı ‘Kadro’ tespit etti

Salı günü akşam saatlerinde başlayan ve 4 gündür devam eden orman yangının şüphelisi yakalanırken, yangının çıkış noktasını Türkiye'nin tek Yangın Tespit Köpeği Kadro tespit etti.

TBMM’de Marmaris yangını gerginliği:

Girgin bakana “yangın uçaklarına neden para ayrılmıyor?” Diye sordu

Yangın 3. gününde

Marmaris’te yangın hala kontrol altına alınamadı. Hisarönü Mevkii Bördübet Amazon Koyu’nda 21 Haziran günü akşam saat 20 sıralarında çıkan orman yangını yapılan tüm müdahalelere rağmen kontrol altına alınamadı. Yangına gündüz saatlerinde hem havadan hem de karadan yoğun müdahale devam ederken hava karardıktan sonra sadece karadan müdahale edilebiliyor.

Bakan Kirişçi: “Artık çok büyük bir tehlike arz eden durum kalmadı”

Marmaris'teki orman yangını hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 'Düne göre çok çok iyiyiz. Artık çok büyük bir tehlike arz eden durum kalmadı. Ancak konu neticelenmedi' dedi.

Marmaris orman yangınının zanlısı adliyeye sevk edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Salı günü başlayan orman yangında bir kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlı S.A. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Marmaris Adliyesine sevk edildi.

Marmaris yangınına 38 helikopter, 15 uçakla müdahale devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü çıkan orman yangınına sabahın ilk ışıkları ile hava müdahalesi başladı. 38 helikopter ve 15 uçak alevleri söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Tahliye edilen vatandaşlar evlerine dönüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Değirmenyanı ve Bördübet bölgelerinde alevlerin yerleşim birimlerini tehdit etme ihtimali üzerine tedbir amacıyla boşaltılan evlerdeki vatandaşlar, tekrar evlerine dönmeye başladılar.

TSK’nın 10 ton su atan Chinook helikopteri göreve başladı

Marmaris'te üç gündür süren orman yangınına havadan destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurlar da göreve başladı.

Sakallıoğlu çiftinin kızı ve damatlarının otomobili yandı

Muğla'nın Milas ilçesinde otluk alanda çıkan ve otomobile sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında zarar gören otomobilin Türkiye'de gündem olan Halil ve Turcen Sakallıoğlu çiftinin kızı ve damadının olduğu öğrenildi.