Asayiş

ASAYİŞ Haberler, Son dakika diğer haberleri oku

Asayiş Haberleri

Manisa’dan Muğla’ya itfaiye desteği

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile büyüyen orman yangınına müdahaleler sürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Marmaris'teki ekiplere destek olmak ve devam eden orman yangınına müdahalede bulunmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla takviye ekip olarak yola çıktı.

Yeşil örtü siyaha büründü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Salı günü akşam saatlerinde başlayan ve 3 bin hektar ormanlık alanda etkisini sürdüren orman yangınının kontrol altına alınması için hem havadan hem karadan ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Marmaris'te yangın 2. gününde

21 Haziran Salı günü saat 20 sıralarında Marmaris İlçesi Bördübet Koyu’nda başlayan yangın devam ediyor. Yangının Marmaris İstikameti’ ne doğru ilerlediği ve kontrol altına alınamadığı ifade edildi.

Datça’daki makilik yangını büyümeden söndürüldü

Muğla'nın Datça ilçesinde özel bir şahsa ait alamdaki makilik yangını ekipler tarafından büyümeden söndürüldü.

Bakan Kirişci ve Soylu’dan Marmaris yangını hakkında açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris yangını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hava şartlarının düne oranla daha iyimser olduğunu belirten Bakan Kirişci, hava gücü sayısını 41'den 61'e çıkardıklarını açıkladı. Bakan Soylu ise yangın üzerinden kaos oluşturmaya yönelik bazı çevrelerin bulunduğunu söylerken, vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmesini istedi. Soylu, yangının çıkışı ile ilgili bir kişinin kemlik tespitini yaptıklarını, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Yangın söndürme helikopterinin alevlerle mücadelesi böyle görüntülendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden yangınına müdahale eden helikopterlerin alevlerle mücadelesini, İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi görüntüledi.

Köyceğiz yangını kontrol altına alındı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Marmaris'teki orman yangınının büyümesinin sebebinin hava sıcaklığı ile kozalak fırlatması olduğunu belirterek, "20 helikopter, 14 uçak var. 34 tane hava aracı vardı, 5 tane daha geldi. 39 hava aracı var. Yer araçlarımız ise istemediğimiz kadar." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: “4 Temmuz'da gece görüşlü 10 helikopteri envanterimize katmış olacağız”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Marmaris'teki yangına 2 bin 600 personelle müdahale edildiğini, hava araçlarının sayısının ise 41'e yükseldiğini belirterek, “4 Temmuz'da gece görüşlü 10 helikopteri envanterimize katmış olacağız” müjdesini verdi.

Marmaris’te baş döndüren hava trafiği

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 36 saattir devem eden orman yangınında, havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale başladı. Ekiplerin baş döndüren hava trafiği drone görüntülerine de yansıdı.

Seydikemer’de Bir Günde İkinci Orman Yangını

Seydikemer'in Karadere Mahallesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Seydikemer’de okaliptüs ağaçları yandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde okaliptüs ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Marmaris yangınında tahliyeler başladı

Marmaris Bördübet mevkiinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar parladı. Yangın Karacasögüt ve Değirmenyanı Mahallesi istikametinde seyrederken, yol üzerindeki evlerde tahliyeler yapıldı.

Yangın yönünü Okluk Koyu’na çevirdi

Dün akşam saatlerinde Marmaris Bördübet mevkiinde başlayan orman yangınında, rüzgarın şiddetini arttırması sonrası tekrar gökyüzüne alevler yükselmeye başladı.

Köyceğiz’de orman yangını

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangını çıktı.

Marmaris yangınına başsavcılıktan soruşturma

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sonrası Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Seydikemer’deki orman yangını söndürüldü

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor

Seydikemer’de Orman Yangını

Seydikemer İlçesi Çaltıözü Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Çıkan yangın yapılan müdahaleler sonrasında kontrol altına alındı.

Milas’ta trafik kazası: 1 yaralı

Milas-Bodrum karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.