Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Gebe kalmak isteyen obez kadınlarla ilgili bilinen bir doğru, yanlış çıktı

Toplumda kadınların vücut yapısı ile ilgili yaygın bir inanış haline gelen ve gebe kalmak isteyen obez kadınların embriyolarının gelişmediği yönündeki inanış İspanya'da 2 bin 822 kadın üzerinde laboratuvar ortamında yapılan çalışma ile çürütüldü. Toplamda 3 bin 316 yumurta üzerinde yapılan çalışmada obez ve normal kilodaki kadınlarda tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyoların gelişimi arasında fark bulunmadığı belirtildi.

Baş ağrısının en büyük nedeni, stres

Nöroloji Uzmanı Dr. Selvi Okundu, çok sık görülen ve farklı tiplerde baş ağrısı olduğunu belirterek özellikle en sık neden olan etkenin stres olduğuna dikkat çekti.

Organ bağışı paneli

Menteşe Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşen seminere Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Ülkü Ocakları’ndan aşı çağrısı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Teşkilatı dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgını ile mücadelede aşının önemine dikkat çekti. Tedbirlerin kişilerin insafına ve kararına bırakılamayacağına dikkat çeken Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Bulaşıcı hastalıklarla ilgili tedbirler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz. Bireysel tercihleri değil toplum sağlığını ön planda tutmalıyız” dedi.

3. doz Biontech’e karar çıktı

2. doz Biontech aşısı yaptıranlara, hatırlatma dozunun yapılması bugünden itibaren başlıyor.

Uzmanlardan anne-babalara uyarı:

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği'nin Muğla'da düzenlediği 15'inci Uluslararası Çocuk Alerji ve Astım Kongresine katılan dünyaca ünlü hekimler Türkiye'deki her 10 çocuktan biri ya da ikisinin astım hastası olduğunu ancak bu konuda yeterli bilinç olmadığı için bu durumun hafife alındığını belirttiler. Çocuklarda öksürüğün hafife alınmamasını isteyen uzmanlar, astım teşhisinde testlerin de yanıltabildiğini ifade ettiler.

Organ bağışı haftası

Sağlık Bakanlığımız tarafından 03-09 Kasım 2021 tarihlerinde ORGAN BAĞIŞI HAFTASI olarak kutlanmaktadır. Organ bağışı ,bir kişinin tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının bir kısmının veya tamamının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına, kendi iradesi ile izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

Hekimlerden “5 dakikada muayene” dayatmasına tepki

Muğla Tabipleri Birliği Fethiye Temsilciliği üyeleri Sağlık Bakanlığı’nın randevu aralıklarını 5 dakika ile sınırlandırması konusunda Fethiye Devlet Hastanesi önlerinde yaptığı eylemlerle tepki gösterdi.

LÖSEV yetkilisi Deniz Elmalı’dan SED Medya’ya ziyaret

Lösemili Çocuklar Vakfı İzmir Ege Merkez Ofisi Aktif İletişim Yönetmeni Deniz Elmalı, SED Medya’yı ziyaret etti.

Kadınlara meme kanseri eğitimi

Ekim ayı tüm dünyada kadınlarda sık görülen ve erken tanısı çok önemli olan meme kanseri ile ilgili bilinçlendirme ve farkındalığın artmasına yönelik çalışmaların yapıldığı bir aydır. Bu dönemde Menteşe Belediyesi 'Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye' projesi kapsamında, kırsal mahallelerde yaşayan 20 yaş üstü kadınlara eğitimler düzenleniyor.

Doç. Dr. Özlem Atan Şahin “Hasta çocuk kreşe gitmemeli”

Kreşe giden çocukların enfeksiyonlar nedeniyle sık hastalanabileceklerini söyleyen Doç. Dr. Özlem Atan Şahin, anne babalara nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

112 ekipleri hastayı 500 metre taşıyıp ambulansa ulaştırdı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yörükoğlu Mahallesi'nde 71 yaşındaki doğuştan sağır ve dilsiz, koah hastası Sabiri Atak, evine yol olmadığı için yıllardır 500 metre mesafedeki yolda bekleyen ambulansa yakınları ve sağlık ekipleri tarafından sedye ile taşınıyor. Hasta vatandaş ve 112 ekiplerinin çektiği çile ise kameralara yansıdı.

İngiliz hastadan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne teşekkür ziyareti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen yıl Eylül ayında koroner baypass ameliyatı olan İngiliz vatandaşı, bir yıl sonra hem teşekkür, hem de kontrol amacıyla tekrar Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Üniversite öğrencileri kampüste aşılanıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Menteşe İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklığında üniversite öğrencilerine yönelik kampüs içinde aşılama çalışması başlatıldı.

Fethiye'de kovid vakalarında düşüş devam ediyor

Fethiye genelinde aşılama oranın yüzde 80’ni aşması ile Covid-19 vakalarında düşüş yaşanıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’nin aşılamada çok iyi durumda olduğunu belirterek, vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesinden alınan bilgilere göre koronavirüs salgınından dolayı toplam 7 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Bakan Koca: 'Belirtileri Covid-19'a benzeyen enfeksiyonlarda ciddi artış var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Belirtileri Covid-19’a benzeyen enfeksiyonlarda ciddi artış var” dedi.

Ortaöğretim öğrencileri için aşı kampanyası

Covid-19 ile mücadelede toplumsal bağışıklığın kazanılma sürecine destek olmak, il ve ülke genelinde aşılanma oranlarının artırılmasını sağlamak amacıyla Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla İl Halk Sağlığı Merkezi Başkanlığı iş birliği ile ortaöğretim öğrencilerine yönelik aşı kampanyası başladı.

Sanal oyun Alzheimer riskine umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin TÜBİTAK'a yaptığı ve Alzheimer hastalığı riskini önlemeyi amaçlayan 'Geleceğin Sporu HADO ile Yaşlılarda Fiziksel Aktiviteyi Arttırmada ve Alzheimer Riskini Önlemede Alternatif Yöntem' projesinin kabulünün ardından uygulama çalışmaları sürüyor.

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı!

İllere göre 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayısı açıklandı. Bir önceki haftaya göre; vaka sayısı en çok artan il Bursa oldu.

Toplam 442 haber.