Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Muğla’da Babasının Bayrağını Taşıyan 63 Kadının Başarı Hikayesi Törenle Tanıtıldı

Muğla’da işini babasından devralarak sürdüren 63 kadının başarı hikâyesinin kitap, film ve sanal ortamda anlatıldığı ‘Babalar ve Kızları’ projesi görkemli bir törenle tanıtıldı. Muğla Odaları ve Borsası’nının desteğiyle TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2020 yılında başlatılan projenin tanıtım gecesine Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu olarak katıldı. Törende projede yer alan kadın girişimcilere ve destekçilerine belge ve kitap takdim edildi. Projeye Fethiye ve Seydikemer’den katılan kadın girişimcilere belge ve kitapları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

Hayvan Hakları Komisyon Toplantısı Yapıldı

Belediye Meclis Üyesi Veli Pabuşcu başkanlığında, hayvan hakları komisyon toplantısı yapıldı.

Başkan Aras, Turgutreis’te halkla buluştu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, halk buluşmalarına Bitez ve Müsgebi-Yahşi'den sonra Turgutreis'te devam etti.

Ortaca’da 8 muhtar derneklerinden ayrıldığını açıkladı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 8 muhtar, yaptıkları basın açıklaması ile Ortaca Muhtarlar ve Azalar Derneğinden ayrıldıklarını açıkladı.

Pazarda Üretici Denetimi

Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı ve Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri Cuma günleri kurulan Üretici Pazarı’nda denetim yaptılar. Denetimlerde pazarda satış yapan üreticilere çeşitli bilgiler aktarılırken aynı zamanda satış yapanların gerçek üretici olup olmadığı denetlendi.

Menteşe’de atıklar tek merkezde toplanıyor

Menteşe ilçesindeki atıkların toplandığı 2 Bin 500 metrekare alana kurulu tesiste cam, metal, ahşap, elektronik başta olmak üzere lastik ve civa içeren 15 tür farklı atık bertaraf edilmeye gönderilmeden önce depolanabiliyor.

Dünya Çevre Günü’nde 25 dalgıçla deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum Belediyesinin organizasyonuyla ilçede 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında 25 dalgıçla deniz dibi temizliği yapıldı.

Kıvrak Motor’dan Gaziler Derneği’ne Elektrikli Motosiklet

Honda Bayisi Nuri Kıvrak tarafından Muharip Gaziler Şehit Aileleri, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne kamu kurum ve kuruluşlarında dernek işlerinin halledilebilmesi için kullanılmak üzere elektrikli motosiklet bağışı yapıldı. Bağışlanan motosiklet Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı törenle derneğe teslim edildi.

Başkan Otgöz, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini Ziyaret Etti

Seydikemer Belediyesi tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında açılan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini” ziyaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Bugün baktığımız zaman Türkiye çok ileriye gitti. Ege Denizinde tatbikat oldu. Hedefler tek tek vuruldu. Yunanistan orada yine kuduruyor ama onun cevabını da inşallah en kısa zamanda alacak” ifadelerini kullandı.

Çocuk Bilim Parkına Yoğun İlgi

Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır kapalı durumda olan Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden halka hizmet vermeye başladı. Bilim Parkı yenilenen yüzüyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi ‘Kar şerbeti’

Ege Bölgesi'nin kavurucu yaz sıcaklarında halk pazarının kurulduğu günlerde satışı yapılan 'kar şerbeti' vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Doyasıya Eğlendiler

5-12 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklar uçurtma uçurarak doyasıya eğlendi.

Asala tarafından katledilen Mehmet Savaş Yergüz anıldı

9 Haziran 1981 yılında Sözleşmeli Sekreter olarak görev yaptığı Cenevre’de görevi başında Ermeni Terör Örgütü Asala tarafından şehit edilen Mehmet Savaş Yergüz için anma töreni düzenlendi.

Mangal, bebek arabası ve battaniye, hepsi denizden çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Türkiye'nin ve Avrupa'nın yat turizmi açısından en önemli merkezlerinden birisi olan Fethiye'nin Göcek Mahallesinde Osmanağa ve Ayten Koyunda deniz dibi temizliği gerçekleştirirken dip temizliğine Akdeniz Koruma Derneği de destek verdi.

Muğla’da biçerdöverler denetleniyor

Muğla'da tahıl üretiminde hasat zamanı oluşabilecek kayıpların önüne geçmek için çalışmalarına devam eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 15 araç ve 42 kontrolör ile biçerdöver kontrollerini sürdürüyor. Dane ve sap kayıplarının azaltılması, anız yangınlarına karşı yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor.

Aydem Perakende Ve Gediz Perakende‘Den Elektrik Faturalarında Ödeme Kolaylığı Sağlayan İş Birliği

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerine sunduğu ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve fatura ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla QNB Finansbank ile yaptığı iş birliğiyle; ödemelerini Kassa Finansbank e-Cüzdan üzerinden gerçekleştirecek tüm müşterilerin, 50 TL üst limit olmak üzere faturalarının yarısının e-cüzdan hesaplarına geri yükleneceğini duyurdu.

Başkan Çıralı’ya Spora Yaptığı Katkılardan Dolayı Plaket Verildi

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek, kuruma ve ilçe sporuna yaptığı katkılardan dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür plaketi verdi.

Köyceğiz Halk Eğitim’de Kur’an tilaveti ve hatim duası yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Kur'an tilaveti ve hatim duası yapıldı.

Marmaris Belediye Meclisi’nde Çevre Komisyonu kuruldu

Marmaris Belediye Meclisi'nde, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle Çevre Araştırma Komisyonu kuruldu.

Toplam 14723 haber.