Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Yağışlar Geliyor

Yaz ayına girilmesiyle birlikte sıcak hava etkisini arttırmaya başladı. Haftalardır etkili olan güneşli hava, hafta sonundan itibaren yerini yağışa bırakacak.

Hayvan sever Muhtar leylek yuvalarını temizletti

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin fotoğraf çekmek için geldiği Ula'nın Akçapınar Mahallesindeki Leylekler, yuvalarına taşıdıkları ip ve benzeri balık ağları yavruların ölümüne neden oluyor.

Okçular İlkokuluna çok amaçlı salon

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Okçular İlkokulu Çok Amaçlı Salonunun açılışı yapıldı.

Kültür sanat muhabirleri Dalyan’da bir araya geldi

Ortaca Belediyesinin ev sahipliği yaptığı geleneksel Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan kültür sanat muhabirleri Ortaca Dalyan'da bir araya geldi.

Ortaca’da narenciyede hedef maksimum verim ve sıfır hastalık

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz bölgesindeki üreticiler için yemekli toplantı düzenlendi, toplantıda gübre ve ilaç firması yetkilileri çiftçilere bilgilendirmede bulundu.

Marmaris’te şiddetli fırtına tekneleri karaya attı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan şiddetli rüzgar alargada duran tekneleri karaya attı.

Milas’ta denizden çıkanlar şaşırttı

Muğla'nın Milas ilçesinde Dünya Çevre Günü dolayısıyla deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar yaklaşık bir saat içerisinde deniz dibinden çoğunluğu içecek şişesi olmak üzere araba lastiği, demir parçaları battaniye çıkardı.

Teknecileri fırtına beklentisi bile durduramadı

Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre bölge genelinde fırtına olması tahmin ediliyor. Fırtına beklentisinin ardından bazı tekne esnafları tura çıkmazken, kimileri de fırtınayı umursamayıp turlarına devam etti.

34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek toplantısı FTSO ev sahipliğinde yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), ev sahipliğinde yapılan 34'üncü Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı, Fethiye’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Muğla, eğitim ve tatbikatlarla afetlere hazırlanıyor

Muğla İl Risk Azaltma Planı ve Türkiye Afet Müdahale planı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 2022 yılının Afet Tatbikat yılı ilan etmesi nedeniyle Muğla; afet farkındalık eğitimleri ve tatbikatları ile afetlere hazırlanıyor.

Benzin ve otogaza büyük zam

Akaryakıta zam yağmuru sürüyor. Son olarak benzine 2,18 TL, Otogaza (LPG) ise 55 kuruş zam geldi.

'Toprağın sözü' satışta

Kaligrafi tekniği ile yazılan Toprağın Sözü adlı çocuk kitabının imza günü, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla yapıldı.

Çiftçilere ücretsiz saman balyası dağıtıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Milas ve Ula'dan sonra Yatağan'da da saman balyası dağıttı.

Artvin’den Hatay’a kadar deniz suları analiz edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve tüm dünyaya örnek teşkil eden 'Sıfır Atık' projesi çerçevesinde 'Geleceğe yelken açıyoruz' ekibi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde Türkiye'nin tüm kıyılarından alınan su numuneleri analiz için MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi hocalarına teslim edildi.

Fethiye’de çocuk işçiliğini önlemeye yönelik denetim yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sokakta risk altındaki çocuk ve ailelerine uygun sosyal hizmet modellerine yönlendirilmesi amacıyla denetim yapıldı.

Ekolojik Farkındalık Ve İklim Değişimi Çalıştayı

Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi tarafından Fethiye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Ekolojik Farkındalık Ve İklim Değişimi Çalıştayı yapıldı.

Kades Bilgilendirme Standı Kuruldu

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce kadına şiddeti önleme ile ilgili KADES bilgilendirme standı kuruldu.

Marmaris Belediyesi merkeze uzak mahallerde yol çalışmalarını sürdürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, merkezde olduğu gibi uzak mahallelerde de yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Müdürlük 2 ay içerisinde yaklaşık 4 bin metre uzunluğunda parke yol yaptı.

Tuna Ailesinin Acı Günü

Rafet Restoran sahibi aynı zamanda yıllarca Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı yapmış olan Rafet Tuna hayatını kaybetti.

Toplam 14724 haber.