Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

AŞIRI HIZ YİNE CAN ALDI: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Seydikemer’in Çobansa Mahallesinde dikkatsizlik sonrası yoldan çıkan araç takla atarak savruldu. Kazada araç sürücüsü Mustafa Alkaya yaralanırken eşi Kader Tüfekçi Alkaya ise kaldırıldığı hastane de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yörük Ali Paşa ve Arslan Bulut, Başkan Saatcı’yı ziyaret etti.

Emekli Tuğgeneral Ali Aydın ve Yeniçağ Gazetesi Köşe Yazarı Arslan Bulut, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret ettiler.

KAYAKÖY’DE FAYTON VE DEVE İLE SAFARİ…

Kayaköy'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği fayton ve deve safari turları bu yılda renkli görüntülere sahne oluyor. Kayaköy’e gelen yerli ve yabancı turistler fayton ve deve ile Kayaköy’ü gezerken, tur esnasında cep telefonları ile selfi de çekerek renkli görüntüler oluşturuyor.

Motorsiklet Turları ile Mahallelerini Tanıtıyorlar

Mahallelerinin adını duyurabilmek adına 8 yıl önce 3 motor ile çevre il ve ilçelere yılda iki defa gezi düzenlemeye başlayan Nif Mahallesinin motor tutkunları yıllar geçtikçe sayılarını daha fazla sayılara ulaştırdılar.2017 yılının ilk gezisini Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen 10. Uluslar arası Muğla Yörük Türkmen Düzeyn Yaylası Şenliği yerine yapan motor tutkunları şenlikteki vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüler.

ÇIRPI'DA TRAFİK KAZASI 1 ÖLÜ 4 YARALI

İş dönüşü evlerine giderken takla atan otomobildeki 5 kişiden biri öldü, dört kişi yaralandı.Hayatını kaybeden 18 yaşındaki İrem Yalçın’ın 10 ay önce nişanlandığı ve yakın tarihte beyaz gelinlik giyerek dünya evine girmeye hazırlandığı öğrenildi.

Tur Otobüslerinde Sıkı Denetim

Muğla-Antalya karayolu Sakartepe rampasında tur midibüsünün kaza yapması ve 24 vatandaşın ölümünün ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri yaptıkları denetimleri daha sıklaştırdı. Ekipler özellikle yerli ve yabancı turist taşıyan otobüs ve midibüsler üzerinde denetim yaparken, hem yolcuları, hem de sürücüleri uyarıyor.

Kaçış hazırlığındaki FETÖ’cüler sağlık kontrolüne gitti

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Dalaman ilçesinde yaptığı operasyonda kaçış hazırlığındaki FETÖ üyesi 11 kişi ve iki organizatör sağlık kontrolünden geçirildi.

SAHİL GÜVENLİK TOPLANTISINA YÜKSEK KATILIM

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Sahil Güvenlik Yetkililerinin katılımı ile turizm sezonu öncesi güncel mevzuatlar ve uyulması gereken kurallar hakkında tekne sahiplerine ve çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Değerlendirme Toplantısı’nda Yatırımlar Konuşuldu

Seydikemer Belediyesinin son bir yılda yaptığı çalışmalar değerlendirme toplantısında vatandaşlara anlatıldı. Seydikemer Belediye başkanı Yakup Otgöz, yeni ilçenin belediye başkanlığı görevinde bulunduğu 3. Yılında, Tufanlar Düğün Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında halka anlattı. İlçedeki bazı daire müdürlerinin yanı sıra, STK ve Oda Başkanları, muhtarlar, partililer ile çok sayıda vatandaşın katıldığı 3. Yıl Değerlendirme Toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

Muğla’da 7 Gün 7 Hayal (RESİM GALERİLİ)

Sağlık ve sosyal hizmetler alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelliler haftasında vatandaşlara ilklerini yaşattı. Belediye Engelliler Haftası’nda, Muğla’da yaşayan 8 engelli vatandaşın hayallerini gerçekleştirdi.

1.KAYAKÖY ŞENLİĞİ COŞKULU GEÇTİ

Fethiye Belediyesi ile Kayaköy Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile bu yıl 1.’si yapılan Kayaköy Şenliği coşkulu geçti. Şenlikte Kayaköy sakinleri el işi göz nuru el sanatları ile yöre ürünlerini stantlarda satarken, mahalli sanatçılarda hünerlerini konuşturup, bol bol müzik dinletisi sundular.

Kutlamalar Gençlik Yürüyüşü İle Başladı

Fethiye’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları “Gençlik Yürüyüşü” ile başladı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Milletinin kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; kurtuluş mücadelesini başlattığı tarih olan Samsun’a çıkışının 98. Yıldönümü kutlamaları coşkuyla Fethiye’de kutlandı. Kutlama etkinlikleri gün boyu sürdü.

Beşkazalılık Ruhu Yaşatılıyor

Eski Fethiyeliler yemekte buluştu. 1920’li yıllardan bu yana Fethiye’nin gerçek yerli yaşayanları bir bir ebediyete göçerken, günümüzde halen yaşayan simalar eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yıllardır görüşmeyen can dostlar yemekte buluşunca yılların hasretini giderip, nostalji yaşadılar.

Gençler Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen “Gençlik Yürüyüşünün” ardından Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

“MİLLET 1919’DAN ALDIĞI MİRASI 2019’DA YERİNE OTURTACAKTIR…”

Fethiye’de Cumhuriyet meydanında gerçekleşen milli bayram kutlamaları büyüyor. Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlama etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti…

ÇALIŞ’ TA GÜLÜMSEME SEMİNERİ…

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin düzenlediği “Gülümsemenin Büyüsü” adlı seminerde turizmciler ve esnaflar moral depoladılar. Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen tarafından gerçekleştirilen sunumda; gülümsemenin din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin dünya üzerindeki en etkili lisan olduğunu söyledi.

Fethiye’de Müzeler Günü Etkinlikle Kutlandı

18 Mayıs Dünya Müzeler günü Fethiye’de etkinlikle kutlandı. Fethjiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, protokol üyeleri ve öğrencileri ile davetlilerin katıldığı etkinlikte; arkeolojinin önemine değinildi…

ADD “19 Mayıs Anadolu’da Yakılan Bağımsızlık Ateşidir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi tarafından 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapıldı. ADD Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bugün milli kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 98.yıldönümüdür. Türk Milletine Kutlu Olsun” denildi.

SGK Müdürlerinden Arıcan’a Ziyaret

Fethiye Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Gamze Yıldırım ve çalışanları Gülser Uysal, Hüseyin Mücahit Tuna ile Seydikemer SGK Müdürü Mikayil Çatak, Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti.

Toplam 15377 haber.