Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

FETHİYESPOR OLAĞAN KONGRESİNDE ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI…

2. Lig Kulüplerinden Fethiyesporun geçtiğimiz Cumartesi günü yapılması planlanan olağan genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı için 3 Haziran 2017 Cumartesi gününe ertelendi. Kongre için Fethiyespor başkan adaylarından Mustafa Ferizcan ile birlikte gelen bazı kulüp üyeleri kongrenin yapılacağı Fethiye Belediye Kültür Merkezinde açıklamada bulundular. Kongrenin ertelendiği duyurusunu Fethiyespor basın sözcüsü İsmail Türk yaptı.

Başkan Saatcı ilk orucunu iftar çadırında açtı.

Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca 3’ü şehir merkezinde olmak üzere belde ve köylerde gezici olarak kurulacak iftar çadırlarında da vatandaşlarla buluşacak. İlk iftarda da binlerce vatandaş Ramazan çadırlarına akın ederken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da vatandaşlarla birlikte Ramazan ayının ilk orucunu bu sene eski Fethiye Lisesi arka bahçesinde kurulan iftar çadırında açtı. Görevli personelle görüşen ve dağıtım kontrollerini izleyen Başkan Saatcı, ezan sesinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlarla birlikte ilk iftarını yaptı.

FTSO HİSARÖNÜ BÖLGESEL TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgesel sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla organize edilen Ölüdeniz bölgesel toplantısı işletmecilerden yoğun ilgi gördü. Toplantıda bölge sorunları dile getirilirken gelecek yıl turizmin daha iyi olması için de öneriler sunuldu.

GRAFİK TASARIM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI…

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi törenle açıldı. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Yıldız Özeren, kendilerini sektöre tanıtarak öğrencilerin doğru kişilerle bir araya gelmesini istediklerini ifade etti. Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi okul bahçesinde açıldı. Öğrencilerin hayal ürünlerinin grafikleştiği sergi büyük beğeni topladı. Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisinin açılışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya gerçekleştirdi.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

Belediyespor Basketbol Takımı, Başkan Saatcı’yı ziyaret etti.

Fethiye Belediyespor Basketbol Takımı bölgesel lig finallerine dördüncü olarak ayrıldı. Belediyespor yönetim, antrenörler ve sporcular turnuva sonrası Başkan Saatcı’ya ziyaret gerçekleştirdiler.

“MEHMET KİPER” RESİM VE SERAMİK SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Genç yaşından beri resim ve sanatla uğraşan Fethiye’nin tanınan ve sevilen simalarından Mehmet Kiper; ilk kişisel resim sergisini Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda törenle açtı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu resim sergisine; Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, FBKM Müdürü Muammer Şahin ve sanatçılar ile davetliler katıldılar. Sergi açılışı öncesi Yazar Birol Ganioğlu ile Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay birer konuşma yaptılar. Mete Atay’ın konuşmasından sonra Mehmet Kiper bir teşekkür konuşması yaptı.

Yakup Karaca: “Gazetelerimizin Her Zaman Yanında Olacağız”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Muğla'da yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya geldi. Karaca, “Çok yakın zamanda resmi ilanların yayın mecrası dijital olabilir. Dijitale dönüşte bizler her zaman yanınızda olacağız” dedi.

FTSO’dan TOBB Başkanına Ziyaret

TOBB 73.Genel Kurulu için Ankara’da bulunan FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO genel kurul delegeleri ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Babadağ Teleferik Projesindeki başarısından ötürü Akif Arıcan’ı tebrik eden Hisarcıklıoğlu, Arıcan’ın Babadağ Teleferik Projesi temel atma töreni davetini de memnuniyetle karşılayarak mutlaka katılacağını söyledi.

YIL SONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yıl sonu sergisi göz kamaştırdı.Serginin açılış törenine yoğun ilgi oldu.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün açtığı kursları tamamlayan kursiyerler hünerlerini sergilediler. Türk Halk Müziği, Ney, gitar, bağlama,işaret dili ve halk oyunları kurslarını tamamlayan kursiyerler zaman zaman ayakta alkışlandılar.

YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS

Muğla SGK İl Md. Yrd. Özkan ARSLAN tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı. Arslan; Malumunuz 6736 sayılı torba Kanuna istinaden yapılandırılan borçların ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşambadır. Burada önemli iki hatırlatma yapmak istiyorum. Birincisi; Bu yapılandırmanın en önemli özelliklerinden biri ilk iki taksiti kesinlikle aksatmamak (süresinde ve eksiksiz ödemek) gerekiyor. İkincisi; Şuanda TBMM'de kabul edilmiş, ancak henüz Resmi Gazetede yayınlanmamış olan yapılandırma ile ilgili dikkat edilmesi gereken konu; 6736 sayılı yapılandırmaya müracaat edip de ödemeyenler 6736 sayılı yapılandırmanın kapsadığı dönemler için tekrar yapılandırma talebinde bulunamayacaklar. Bu nedenle 6736 sayılı torba Kanuna istinaden 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşamba olan ilk taksiti aksatmamaları gerekmektedir.

AŞIRI HIZ YİNE CAN ALDI: 1 ÖLÜ 1 YARALI

Seydikemer’in Çobansa Mahallesinde dikkatsizlik sonrası yoldan çıkan araç takla atarak savruldu. Kazada araç sürücüsü Mustafa Alkaya yaralanırken eşi Kader Tüfekçi Alkaya ise kaldırıldığı hastane de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yörük Ali Paşa ve Arslan Bulut, Başkan Saatcı’yı ziyaret etti.

Emekli Tuğgeneral Ali Aydın ve Yeniçağ Gazetesi Köşe Yazarı Arslan Bulut, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret ettiler.

KAYAKÖY’DE FAYTON VE DEVE İLE SAFARİ…

Kayaköy'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği fayton ve deve safari turları bu yılda renkli görüntülere sahne oluyor. Kayaköy’e gelen yerli ve yabancı turistler fayton ve deve ile Kayaköy’ü gezerken, tur esnasında cep telefonları ile selfi de çekerek renkli görüntüler oluşturuyor.