Rusya Haberleri

Rusya Haberleri

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Domates ihracatında kota 500 bin tona çıktı

Türkiye’den Rusya’ya önemli ihracat kalemlerinden olan ve Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden gönderilen domates ihracatında Rusya daha önce 350 bin ton olan Domates ihracat kotasını 500 bin tona çıkardı.

SALDIRININ BİRİNCİ YILI NEDENİYLE ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Fethiye’de yaşamını sürdürmekte olan Ukraynalılar, geçtiğimiz yıl çıkan Rusya-Ukrayna  saldırısının birinci yıldönümü nedeniyle anma programı gerçekleştirdi. 

MUĞLA'NIN BALIKLARI DÜNYA SOFRALARINI SÜSLÜYOR

Kültür balıkçılığının giderek yaygınlaştığı Muğla’da Amerika, Rusya Japonya başta olmak üzere 84 ülkeye ihraç ediliyor.

PARAŞÜTLE ACİL İNİŞ YAPAN TURİSTİ JAK EKİPLERİ KURTARDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle atlayış gerçekleştiren ve ormanlık alana acil iniş yapan Rusya uyruklu turist Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi tarafından kurtarıldı.

UKRAYNALILAR, RUSYA'YI PROTESTO ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine yönelik işgal girişimini bir kez daha protesto etti.

ABRAMOV'UN MEGA YATI "TİTAN" FETHİYE'DE

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Alexander Grigoryevich Abramov'un, dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen yatı "Titan", Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.

HEM YAZI HEM DE KIŞI YAŞAYACAĞIZ

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde artacağı ve hafta sonu güneşli bir havanın ülke geneline hâkim olması bekleniyor. Pazartesiden itibarense Rusya'dan gelen soğuk havanın etkisine girecek olan Türkiye, aynı hafta içinde hem yazı hem de kışı yaşayacak.

BODRUM'DAKİ UKRAYNALILARDAN RUSYA PROTESTOSU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Ukraynalılar, Bağımsızlık Günü'nde Rusya'nın ülkelerine yönelik işgal girişimini protesto etti.

6 Ayda 6 Bin 933 İcra Dosyası

2 yıl süren pandeminin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar borçlarını ödeyemiyorlar. Borçları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayanlar icra dosyaları ile boğuşuyor.

Rus milyarderlerin güvenli limanı Muğla

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rus işadamlarına uygulanan yaptırım sonrası Rus milyarder işadamları uluslararası sulardaki milyon dolarlık yatlarını Muğla kıyılarına yanaştırdı.

Ayçiçek yağında indirim beklentisi

Covid-19 salgının ardından Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yaşanan enflasyon krizlerinin yaraları sarılmaya başlandı. Uluslararası ticarette Türkiye’nin de ithalatçısı olduğu ham Ayçiçek yağı fiyatı düştü.

Akaryakıta Yeni Zam Yolda

Rusya ve Ukrayna Savaşı devam ederken brent petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanma akaryakıt fiyatlarında da sürekli değişkenlik yaşanmasına neden oluyor. Vatandaşlarda artık akaryakıt fiyatlarında sürekli yaşanan zam haberlerini takip etmekte zorlanıyor. Yaşanan bu değişkenlik nedeni ile gece yarısından itibaren benzine 1,43 lira, motorine ise 1,38 lira zam gelmesi bekleniyor.

Lpg Benzine Göre Daha Karlı

Benzin ve motorine ardı ardına gelen zamlardan sonra vatandaş LPG’ye yönelmeye başladı. Artık arabaya bile binmenin lüks olduğu bir dönemde vatandaş diğerlerine göre daha ucuz olan LPG’ye yönelmeye başladı.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Dünya’da ortaya çıkan enerji krizi ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile beraber akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan brent petrol fiyatının 130 dolar seviyelerine çıkması ile ülkemizde akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zamlar yapılmıştı. Son günlerde brent petrol fiyatının 100 dolar seviyelerine kadar gerilemesinden sonra akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

MİLLETVEKİLİ ERGUN’DAN GÜNDEM ANALİZİ

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun FRT TV'de yayınlanan Gündem Analiz Programı'na konuk oldu. Programda Necati Kanbur'un sorularını yanıtlayan Ergun güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinin önemini, maden arama ruhsatı verilmesi, orman yangınları, Rusya Ukrayna savaşı ve ekonomi yönetimi ile ilgili konular hakkında görüşlerini ifade etti.

Turizmciler Rusya ve Ukrayna’dan ümidi kesti: Ortadoğu ve Balkanlara yöneldi

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşından dolayı Türkiye'ye gelecek 10 milyon Rus ve Ukraynalı turistin yerini Ortadoğu'dan ve Balkanlardan gelecek olan turistler alacak. Bodrum'daki turizmciler Rusya ve Ukrayna'da çok fazla turist gelemeyeceğini düşünerek Ortadoğu, Balkan ülkeleri ve yerli turistte yönelik çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

MOTORİNE 88 KURUŞLUK İNDİRİM

Ukrayna-Rusya arasındaki barış görüşmelerinden pozitif mesajların verilmeye başlamasının ardından uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşten sonra motorinde meydana gelen indirimler pompaya yansımaya başladı.Bu gelişmeler ile birlikte 30 Mart tarihinden geçerli motorine yapılan 1 lira 55 kuruşluk indirimin ardından 31 Mart tarihinden geçerli 88 kuruşluk bir indirim daha yapıldı.

PAZAR ESNAFI DERTLİ

Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gitmesi en çok çiftçileri etkiledi. Bunun yanında bir de Ukrayna Rusya savaşı sonrası ardı ardına gelen zamlar nedeni ile çiftçiler üretim maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldi. Bu durum en sonunda çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ MUĞLA EKONOMİSİNE ETKİLERİ DEĞERLENDİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

Abramoviç’in lüks yatının rotası Bodrum

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında İngiltere tarafından el konulan, Rus iş adamı Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli lüks yatının, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarından Bodrum'a doğru seyir halinde olduğu öğrenildi.

Marmaris’te yaşayan Ukraynalılar Putin’e ’dur’ dediler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik yaşayan Ukraynalılar ellerinde dev Ukrayna bayrağı ile Rusya Devlet Başkanı Putine 'Dur ve savaşı durdur' yazılı İngilizce ve kendi dillerinde pankartlar ile seslendiler.

Bodrum, Ukrayna için seferber oldu

Rusya'nın işgal girişimi başlattığı Ukrayna için Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan yardım kampanyası büyük destek gördü. Toplanan malzemelerle doldurulan ilk araç, yola çıktı.

Ukraynalılar Savaşa Karşı Bir Araya Geldi

Fethiye'de yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırısı için tepki göstermek amacı ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde bir araya geldiler. Türkçe, Ukraynaca ve İngilizce basın açıklaması yapan Ukraynalılar ' Savaşa hayır” çağrısı yaptılar.

Savaş Piyasayı Alt Üst Etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm piyasaları alt üst etti. Putin’in Ukrayna topraklarına işgaline yönelik kararı sonrası altın fiyatları bir anda fırlattı. Savaş çıkmadan önce gram altın fiyatı 840 TL seviyelerinde olurken, savaşın çıkmasıyla birlikte altının gram fiyatı 960 TL seviyelerini gördü.

Muğlalı turizmcilerde savaş endişesi

Yılda 500 bin Rus ve Ukraynalı turist ağırlayan Muğla, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce sona ermesini beklerken, iki ülke arasında başlayan savaş sonrası rezervasyonların tamamen durduğunu açıkladılar.

Çiftçinin Zam İsyanı

Ukrayna Rusya Savaşı sonrasında akaryakıta yapılan ardı ardına zamlar ve çiftçilerin üretim maliyetlerinin karşılanamayacak derecede yükselmesi çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

İhracat Azaldı Fiyatlar Düşüşte

Yaş sebze meyvede en fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer alan Ukrayna ve Rusya’nın birbirleri ile savaşması sonucunda azalan ihracat bazı yaş sebze ve meyve fiyatlarını düşürdü. Çalış Pazarı’nda Soğan 1 liraya, patates 6 liraya,domates 7 liraya satıldı.

Bodrum’da Rusya’nın saldırısı protesto edildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

Rusya, sebze ithalatını arttırıyor

Rusya’nın, Türkiye dâhil olmak üzere 9 ülkeden sebze ithalatını arttıracağı iddia ediliyor. Bu durum ihracatlar için önemli bir katkı olmasıyla birlikte kararın Türkiye’yi ne kadar kapsadığı henüz bilinmiyor.