Sakinleri Haberleri

Sakinleri Haberleri

Menteşe Konutlarında mini referandum: Kent Park'a spor salonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan Karamehmet Mahallesi Menteşe konutlarında yer alan Kent Park'a yapılacak olan tesisin kullanım amacını belirlemek için mahalle sakinlerine bir anket düzenledi. "Birlikte karar veriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen ankette, gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu.

Milas’ta ‘Halk Günü’ uygulaması

 Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, ilçe sakinlerinin sesini daha yakından duymak ve çözüm odaklı bir iletişim platformu oluşturmak amacıyla ‘Halk Günü’ uygulamasını başlattı.

Muhammet kökten "Tuzla Mahallesi Fethiye'nin İncisi Olacak"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Mahalle toplantıları kapsamında Tuzla mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. "Ben şimdiye kadar kimseye çamur atmadım. Şimden sonrada atmayacağım. Ben her gittiğim yerde Fethiye için yapacak olduğum hizmetleri anlatıyorum" diyen Başkan Adayı Köten "Yapacak olduğumuz hizmetler ile Tuzla Mahllesini Fethiye'nin incisi yapacağım"dedi.

Özdemir Ailesinin Acı Günü

Emekli öğretmen Nurten Özdemir sağlık sorunları nedeniyle 79 yaşında hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi dualar eşliğinde Hallaç mezarlığına defnedildi.

Kökten, “Sorunlar Kökten çözülecek”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Çiftlik mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Gizli, “Mahallemizin Sorunlarını Hep Birlikte Çözeceğiz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesine daha iyi hizmet etmek için aday olan Muhtar Adayı Hasan Gizli, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Hasan Gizli, “Mahalle sakinlerimiz ile birlikte hareket ederek mahallemizin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Hasan Gizli Çaba Göstereceği Vaatlerle Dikkat Çekiyor

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel seçimlerde Fethiye Karaçulha Mahallesi için muhtar adayı olan Hasan Gizli seçim vaatleri ile öne çıktı.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Karaçulha Muhtar Adayı Hasan Gizli Çalışmalarını Sürdürüyor

Fethiye Karaçulha Mahallesine hizmet noktasında elini taşın altına koyan Muhtar Adayı Hasan Gizli, çalışmalarını sürdürüyor. Karaçulha Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Gizli, “mahalle sakinlerimiz ile birlikte hareket ederek mahallemiz için büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Kökten, “Her Mahallemizde İmar Sorunu Var”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Kayaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, mahalle sakinlerinden bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Başkan Çıralı: ”İnşaat Faaliyetleri, 11 Mart’a Kadar Bitirilmeli”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Kökten “Esenköy İçin Canla Başla Çalışacağız”

Cumhur ittifakı Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında Esenköy Pazarı ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi

Gece Kartalları Milas’ta Huzuru Bozan Motosiklet Sürücüsünü Yakaladı

Muğla’nın Milas ilçesinde bir süredir kullandıkları motosikletlerin sesleri ile çevreye rahatsızlık veren motosiklet sürücülerinden biri gece kartalları olarak bilinen çarşı ve mahalle bekçilerine takıldı.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Marmaris Belediyesi 5 yılda birçok önemli çalışmaya imza attı. Pandemi, yangın, deprem, sel gibi felaketler başta olmak üzere tüm zor zamanlarda vatandaşın yanında olan Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalnız bırakmadı.

Kaymakam Ertaş’tan mahalle ziyareti

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Çatalarık mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Milas’ta Dağ Çileği Bereketi Vatandaşları Memnun Etti

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çamovalı Mahallesi'nde dağ çileği bolluğu mahalle sakinlerini sevindirdi.

Vali Akbıyık’tan Yeni Yıl Ziyaretleri

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yılbaşı gecesi görevi başında bulunan kamu personeli başta olmak üzere hastane ve huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Vali Akbıyık’ın eşi huzurevi sakinlerinin yeni yıl etkinliğine katıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık Menteşe Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin düzenlediği yılbaşı etkinliğinde huzurevi sakinleri ile bir araya geldi.

Başkan Oktay, Hisarönü Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Hisarönü Mahallesi’ndeki ‘Halk Kürsüsü’ toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Bozburun Yarımadasına 262 Milyon TL’lik Yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

Kaymakam Ertaş’tan Yeni Mahalle’ye Ziyaret

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ziyaretleri kapsamında Fethiye Yeni Mahallesi muhtarını ve sakinlerini ziyaret etti.

Bodrum'da 3 köpeği kamyonete bindirip götürdüler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kamyonete bindirilip götürülen 3 köpek, mahalle sakinlerince her yerde aranıyor.

Muğla’da çıkan baca yangını korkuttu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen baca yangını çevre sakinlerinde korkuya neden oldu.

Göcek’te istilacı yeni balıklar tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği’nin ekosistem restorasyonu çalışmalarından ‘Yeni Balıklar Programı’ çerçevesinde Fethiye Göcek’te denizlerin yenebilir yeni balık türlerine yönelik tadım etkinliği düzenlendi. Tadıma kamu kurumundan yetkililer ve bölge sakinleri katıldı.

Komşusunu bıçaklayıp, arabaları çizdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan bir sitede akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi site sakinlerine zorluk çıkarırken, şahsın son olarak komşusunu bıçaklayıp arabaları çizdiği öğrenildi. Adeta diken üzerinde yaşadıklarını belirten site yöneticisi ve sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Yaşlı Çınarlar Doyasıya Eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 100 Yaş Evi sakinleri ile Yaş Alanlar Eğlencesi düzenledi.

Köylü kadınlar, hem rehberlik hem de ticaret yapıyorlar

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.