Turizm Sezonu Haberleri

Turizm Sezonu Haberleri

Fethiye'de deniz dibinde turizm toplantısı yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada temsili olarak turizm sezonu ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Atık alım tekneleri sezona hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin daha temiz kalması için 8 atık alım teknesi ile turizm sezonuna hazır. Yaz mevsiminde yoğun olan deniz trafiği nedeniyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri 1 Mayıs itibariyle atık ve sintineleri toplayamaya devam edecek.

Bodrum turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje tamamlanarak Bodrum halkının hizmetine sunuldu.

Fethiye’de Ramazan Bayramı tekne turu fiyatları ne kadar oldu?

Fethiye’de tekneciler Ramazan Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Tekneciler bayramla birlikte turizm sezonunun açılmasını bekleyerek, geçen seneye nazaran Fethiye’ye daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Fethiyeli tekneciler rezervasyon almaya başladı.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

Marmaris’ten Antalya’ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris’e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya’da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Başkan Çıralı: ”İnşaat Faaliyetleri, 11 Mart’a Kadar Bitirilmeli”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Fethiye’de Dalgıçlar 2024 Turizm Sezonunu Sabırsızlıkla Bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu gayet olumlu ve sorunsuz şekilde kapatan dalgıçlar yeni yaz sezonunu umutla bekliyor.

Taksici Altınkaynak sezon değerlendirmesi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

Turistlerin tercihi Ekim ayına rağmen Ölüdeniz

Fethiye’de turizm sezonunun hala devam etmesiyle turistler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı ve mekanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Fethiye, İngiltere'de yeni bir tanıtım atağına geçiyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi ve İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Jet2 ile birlikte İngiltere’de yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Jet2 yöneticileriyle bir araya gelen FTSO yönetimi, İngiltere pazarında ortak tanıtım kampanyası yapılmasına karar verdi. Bu yıl turizm sezonunun Kasım ayına kadar uzadığına dikkat çeken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediyesi ve Jet2 ile birlikte yürütülecek tanıtım kampanyası ve İngiltere’den Dalaman’a artan uçuşlarla 2024 turizm sezonunun daha erken başlayıp daha da geç sona ermesinin hedeflendiğini söyledi.

Güven, “Taksimetrelere gelen zama bir nebze de olsa sevindik”

Fethiye’de Taksi Durağı Müdürü Savaş Güven, turizm sezonunda taksilere olan rağbeti FRT TV mikrofonlarına anlattı.

FTSO Yüksek İstişare Kurulu, Fethiye’nin Sorunlarını Değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, 2024 turizm sezonuna ilişkin atılması gereken adımlar ile Fethiye’de vatandaşların ve tatilcilerin şikayetlerine konu olan sorunlar konuşuldu.

Fethiye Turizm Konseyi, 2023 turizm sezonunu değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, 2023 turizm sezonu ve WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin hazırlıklar konuşuldu.

Kongre Turizmi Başlıyor

Sinpaş güvencesi ve Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesindeki balo ve konferans salonlarından oluşan yaklaşık 950 kişi kapasiteli kongre merkezi ile Marmaris, turizm sezonu dışında da binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

Tersane'de Trafik Sorunu Devam Ediyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun devam etmesiyle yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Ölüdeniz'de Ağustos yoğunluğu

Turizm sezonu devam ederken tatil için Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'e akın etti. 

Güç Birliği Platformu'ndan Basın Açıklaması

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Ölüdeniz Belcekız Plajı’nda turizm sezonu ortasında da devam eden izne ve yönetmeliklere aykırı yapılaşmaya tepki gösterdi.

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz’de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz’de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

Muğla'da Trafik Yoğunluğu

Turizm sezonu nedeniyle artan trafik hareketliliği Muğla yollarında trafik çilesine dönüyor.

Tersane’de Trafik Çilesi Bitmiyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor.Turizm sezonunun açılmasının ardından yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Tesise giren turist çıkmak istemiyor!

Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm komisyonu başkanı Hüseyin Softa, turizm sezonunu öncesi ve sonrasıyla değerlendirdi. Softa Bodrum için rezervasyonların çok iyi olduğunu ancak ilçede yaşanan eksikliklerin turizmi çok etkilediğini söyledi.

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

Safari turları turizme hareketlilik kazandırdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sezonu erken başladı. Özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin en fazla tercih ettiği jeep safari turları ile Bodrum'da turizm hareketliliği erken başladı.

Turizme Büyükşehir darbesi

     Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Marmaris Yat Limanında devam eden inşaattan dolayı yollar bozuk, elektrik su yok, turizm sezonunun başlamasından dolayı esnaf çaresiz bir şekilde acil çözüm bekliyor!    

MARMARİS TURİZMİNDE HEDEF YENİ PAZARLAR

Geçtiğimiz ay meydana gelen deprem felaketi nedeniyle yaşanan büyük yıkımın ardından başlayan turizm sezonu, işletmecileri umutlandırmaya devam ediyor.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

FETHİYE’DEN ITB BERLİN 2023 ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NA ZİYARET

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Lafçıoğlu ve Cengiz Halis ve Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı ile birlikte üç yıldır yüz yüze yapılamayan dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB)’ na katılarak 2023 turizm sezonuna dair acentalarla görüşme gerçekleştirdi.

MARMARİS TURİZMİ NEVRUZ’LA BAŞLIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin yaraları sarılmaya devam edilirken Marmaris, hüzünlü bir şekilde turizm sezonuna hazırlanıyor.