Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Girgin: Bodrum Gümüşlükteki Myndos Antik Kenti Harap Olacak!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Myndos Antik Kenti’nin 1. Derece korunması gerekli arkeolojik sit alanının derecesinin düşürülmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Girgin, “derece düşürme kararı iptal edilmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde partililerle bir araya gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, cumhurbaşkanı adayı konusunda, '6'lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu dedi.

Girgin: Bodrum Ve Marmaris’te De Sınav Merkezi Açılsın Talebine Red

Üniversite sınavları bu hafta sonu (18-19 Haziran) yapılacak. Sınav gününün geldiğini ama Muğla’daki sınav merkezi sorununun çözülmediğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konu hakkında açıklamalarda bulundu. Girgin şunları söyledi:

İYİ Parti’den Rozet Töreni

Seydikemer Belediyesi İyi Parti Meclis Grup Başkanı Uğur Karadon, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Faik Bozkurt ve ilçe teşkilatının saha çalışmaları kapsamında, İyi Parti Seydikemer Teşkilatı’na üye olan isimlere rozet takma töreni düzenlendi.

Deva Partisi İl Başkanı’ndan Açıklama

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Yeni göreve gelen DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay tarafından yapılan açıklamada “Muğla’da Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilen arkadaşımız ve yanındakiler, yönetimdeki performans yetersizliğinden dolayı görev değişikliği yapıldı” dedi.

Demokrat Parti’den Basın Toplantısı

Demokrat Parti Fethiye İlçe Binası’nda basın toplantısı yapıldı. Toplantıda Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez, Muğla İl Başkan Adayı Erdal Eroğlu ve GİK Üyesi Atınç Koylu konuştu.

CHP’de Seyit Torun Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette partililer ile bir araya gelen Torun partililere sesledi. Seyit Torun konuşmasında Çanakkale’ye bağlı çan İlçesi Belediye Başkanı’nın da görevden alındığını ifade etti.

CHP Danışma Kurulu Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Tekilatı tarafından İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili katıldı.

Girgin: Enflasyonla mücadele edemeyenler enflasyon rakamlarıyla mücadele ediyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TÜİK hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bir de konuşma yapan Girgin şunları söyledi:

BAŞKAN ÖZTÜRK; “BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK“

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir arasında sular durulmuyor. Birbirleri hakkında yaptıkları açıklamalara cevap veren ilçe başkanlarından en son CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir sert sözlerle AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ü eleştirmişti. Şimdi de Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk’ten Mehmet Demir’e cevap geldi.

Girgin, doktorların isyanını TBMM’ye taşıdı

Hekimler için getirilen Sağlık Kanunu görüşmelerinde Muğla’daki kamu hastanelerindeki doktor ve personel eksikliğini dile getiren Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin “giderlerse gitsinler” anlayışının Türkiye’ye yansımasını Muğla örnekleri üzerinden anlattı.

Girgin: ‘Sarayın Politikaları Zenginin Faizini Fakire Açlıkla Ödetiyor’

Bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek teklifle ilgili, Komisyonda konuşma yapan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin şu açıklamalarda bulundu:

İyi Parti'den Rozet Takma Töreni

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından partiye yeni katılan üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirdi.

CHP’Lİ Demir’den Öztürk’e Sert Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir basın açıklaması yaptı. Demir yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün yaptığı açıklamaları eleştirerek Öztürk’e cevap verdi.

Milletvekili Gökcan: “Muğla sahipsiz değildir”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Marmaris'te inşaatı devam eden otel ile ilgili iddialarına cevap verdi. Gökcan, Akşener'in Marmaris Kızılbük'deki otel ile ilgili olarak soruyu ittifak ortağı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sorması gerektiğini açıkladı.

Girgin: ‘Finans Baronlarını Kollayacağınıza, Halkın Ekmeğini Koruyun!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Komisyonda konuşma yapan Süleyman Girgin, İstanbul Finans Merkezi projesinin faiz lobisini daha da zengin etmek için yapıldığını vurgulayan Girgin “Yüksek vergi teşviği, ulusal mevzuattan muaf tutulma gibi ülke egemenliğini tehdit eden ve küresel zenginleşmeye katkı sunmak amacını taşıyan bu reklam kokan "merkez" projelerinin bir avuç kişi dışında ortalama vatandaşa bir faydası yok” dedi. Girgin konuşmasında şunları söyledi:

Girgin Gümüşhane’deki Şoför Esnaflarının İsyanını Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Gümüşhane’deki şoför esnaflarının sorunlarını dile getirdi. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

İyi Partiye katılımlar artıyor

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından partiye yeni katılan üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirdi.

Öztürk, Mayıs ay’ı değerlendirmesi yaptı

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Ak Parti İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısında Mayıs ayı değerlendirmesi yaptı. Yapılan değerlendirmede Öztürk; altyapı, eğitim, konut fiyatları, Fethiyespor ve hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplam 2198 haber.