Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Girgin: Yerel Yönetimlere Köi Yetkisi Vermek, Yanlışta Israr Demektir

Bu hafta Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülen “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul’a sevk edilmesi bekleniyor. Teklifte, Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.

Erkılınç: ‘’Kamuoyunun Bilgilendirilmesi Sürecine Çok Büyük Katkı Sağlamaktayız’’

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, kurumun sağladığı desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sürecine çok büyük bir katkı sağlandığını söyledi.

AK Partili Milletvekili Gökcan: “HDP şiddetin kendisidir”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, HDP tarafından verilen önergeye ilişkin, AK Parti olarak biz 20 yıldır kadınlarımız için her türlü çalışmayı yaparken, HDP ne yapıyor? HDP şiddetin kendisidir. HDP Araştırma Komisyonu açılmasını talep etmek yerine önce teröre bulaştırdığı kızlarımıza, kadınlarımıza, Diyarbakır annelerine hesap versin dedi.

Girgin: ‘Çevre Ajansı Eliyle Servet Transferi Yapılıyor’

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor. Teklifin Anayasa’ya aykırılığı üzerine söz alan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

Milletvekili Ergun’dan Kızılbük Sorusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çevre Komisyonu Üyesi İyi Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun Marmaris ilçesindeki Kızılbük Koyu’nda devam eden bir otel ve devre mülk inşaat projesi ile ilgili olarak bazı hususları açıklığa kavuşturmak amacı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile soru önergesi verdi.

AK Parti’den İstifa Eden Meclis Üyesi İyi Parti’ye Geçti

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Ayşe Çiftçi geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ak Parti’den istifa eden Ayşe Çiftçi İyi Parti’ye geçti. Ayşe Çiftçi,’yi İyi Parti’li yapan rozeti İyi Parti Genel merkezi’nde Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

Girgin: İktidar, Herkes Sussun Sadece Kendileri Konuşsun İstiyor

40 maddeden oluşan “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bugün TBMM’de tali komisyonda görüşülecek. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, teklifle ilgili TBMM Genel kurulunda söz alarak açıklama yaptı.

Girgin: Yatağan Geçiş Yolu İçin Bakanlıktan Cevap; “Yol, Gelen Taleplere Göre Yapıldı”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 29 Mart’ta Yatağan Geçiş Yolu Projesi ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önergeyi yanıtladı.”Hayaller Battı Çıktı,Gerçekler Oldu Bitti” diyen Girgin şunları söyledi.

Milletvekili Gökcan’dan Müjde

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Çatalarık Mahallesi’nde Mahalle Muhtarı Ramazan Zorbaş ile mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasında Milletvekili Gökcan, mahallede bulunan 53 taşınmaz üzerindeki 146 yapı kayıt belgeli yapı 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 16. Maddesi gereğince hak sahiplerine satılacağını belirtti.

ZAFER PARTİSİ'NDEN SURİYELİ ŞAHSIN SALDIRISINA MARUZ KALAN AİLEYE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Ünal Yiğit, Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, Dalaman İlçe Başkanı Ramazan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri 25.05.2022 tarihinde Suriye uyruklu şahıs tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda zarar gören vatandaş ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

CHP’li Erbay: ‘Muğla’da yine AKP’nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

CHP’li Erbay: ‘Muğla’da yine AKP’nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

Zafer Partisi Muğla İl Başkanlığı’nda Kongre Heyecanı

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Muğla İl Başkanlığı'nın 1. Olağan Kongresi hakkında açıklama yapıldı.

Girgin: ‘Yatağan-Kavaklıdere-Kale Bağlantı Yolu Projesi Yatırım Programına Alınsın!’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na daha önceki yıllarda gündeme gelerek yatırım programına alınan, ancak daha sonra rafa kaldırılan Yatağan-Kavaklıdere-Kale bağlantı yolunu sordu.

Girgin: ‘Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Soygunu Kur Korumalı Mevduat İle Yapılıyor’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, bu hafta TBMM’de görüşmelerine devam edilen “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”’nde söz alarak kur korumalı mevduat hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

CHP’li Erbay: Köyceğiz Çileğini dünya markası haline getirebiliriz

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki çilek üretiminin ülke ekonomisine büyük katma değer kazandırma potansiyeli olduğunu vurgulayarak, çilek üreticisinin desteklenmesi durumunda çilek üretiminin dünya ile yarışabilecek düzeye geleceğini söyledi.

Başkan Öztürk MHP İlçe Başkanı Mehmet Arıç’ı ağırladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seydikemer ilçe Başkanı Mehmet Arıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ü ziyaret etti.

Chp Kadın Kollarından Kaftancıoğlu’na Yönelik Açıklama

CHP Fethiye Kadın Kolları Teşkilatı tarafından paylaştığı tvitler nedeni ile yargılandığı davadan ceza alan ve siyasi yasaklı olan taİstanbul İl Başkanı Canan Kaftanoğlu’na yönelik açıklama yapıldı.

Girgin: ‘Yeni Bir Hayat Başlamak Üzere’

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü. Genel Kurul’da konuşma yapan Girgin kur korumalı mevduattan, Varlık Fonu’na, iktidarın tükenmişliğinden geçim sıkıntısına birçok konuya değindi.

Toplam 2198 haber.