Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

ARICAN’DAN KUTLAMA ZİYARETİ…

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (FTSO) Akif Arıcan, 1 Temmuz Kabotaj bayramı nedeniyle FİMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan’ı ziyaret etti. 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’yla birlikte her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar öncesi FTSO Başkanı Akif Arıcan, İMEAK DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan’ı ziyaret etti. Oldukça samimi geçen ziyarette DTO Başkanı Arıkan, FTSO Başkanı Arıcan’a ‘İMEAK Deniz Ticaret Odası’ yazılı şapka ve tişört hediye etti.

ADD FETHİYE “O GÜN KATLİAMCILARIN AVUKATLIĞINI ÜSTLENENLER BUGÜN İKTİDARDADIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu; 2 Temmuz Sivas Katliamını Anma yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. ADD Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu "Her 2 Temmuz'da; sadece acı yaşar Türkiye'de; türküler, semahlar, insanlık, duygular, şiirler, laiklik, demokrasi, hukuk, ahlak ve Türkiye ölür, sadece acı yaşar" diyerek “O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün iktidardadır. Katillerin avukatlarının önemli bir kısmı milletvekilliği ile ödüllendirilmiştir” iddiasında bulundu…

FTSO’ DA ŞOK İSTİFA…

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı tanınmış iş adamı Burhanettin Tuna görevinden istifa etti. “Hizipleşme, kutuplaşma ve benciliğin ön plana çıkması ile odada sevgi ve saygının kalmadığı” iddiasında bulunan Burhanettin Tuna açıklamasında; başkan yardımcılığı, yönetim kurulu ve meclis üyeliği ile meslek komitesi üyeliklerinden istifa ettiğini duyurdu…

ŞAMPİYONLUK KUPASI FETHİYE KARTAL YUVASINDA…

Beşiktaş'ın şampiyonluk kupası Fethiye Kartal Yuvası mağazasında taraftarlarıyla buluştu. Fethiye’de yaşayan Beşiktaşlı taraftarlar; şampiyonluk sevincini bir kez daha yaşayıp, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler...

KAPANAN ÇAKRALAR ÇAKRA ESPRESSO BAR'DA AÇILDI...

Ahmet Çevik tiyatrosu ekibi Fethiye'de oynadıkları Ramazan’da Cümbüş adlı oyunun ardından tatil tercihini Fethiye’den yana kullandı.

TEKNECİLERE TÜRK BAYRAĞI HEDİYESİ

Fethiye Belediyesi Liman Müdürlüğü, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla teknecilere Türk Bayrağı ve ‘Sevdamız Fethiye’ yazılı şapkalar hediye etti. Belediye Liman Müdürü Okan Arıkan, “Denizcilerimize karasularımızda gururla taşıdıkları şanlı bayrağımızı ve belediyemize ait şapkayı hediye ederek günlerini kutluyoruz” dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN ÖNEMLİ UYARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yapılandırma süresinin 30 Haziran cuma günü dolduğunu belirterek, “Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olanların bu fırsatı kaçırmamaları için mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Çünkü bu yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımıza daha esnek ve kolay ödeme imkânı getiriyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIN “RAMAZAN’DA CÜMBÜŞ” KEYFİ

Fethiye Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ahmet Çevik Tiyatrosu'nun sergilediği "Ramazan’da Cümbüş" adlı oyun Fethiyeliler’le buluştu.

SU BORÇLARINI YAPILANDIRMADA SON TARİH 30 HAZİRAN

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne 31 Mart 2017 tarihinden önce su ve atıksu borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. Vatandaşlar yapılandırma kapsamında borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeme imkânına sahip oluyor.

Kürek Takımı Sapanca’dan kupalarla geldi.

Kürek Takımı Sapanca’dan kupalarla geldi.

''YÖNERGE UYGULANMIYOR''

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi Başkanı Semih Sayır, Ölüdeniz'de tandem ve single yamaç paraşütü denetimlerinin ne Babadağ'da ne de inişte Belceğiz sahilinde yapılmadığına dikkat çekti. Sayır; ''Olası kazalara karşı denetlemeler şart. Bu denetlemeler yapılmazsa Ölüdeniz'de yamaç paraşütü sektörü yara alır. Türk Hava Kurumu şu anda herhangi bir denetim yapmıyor'' ifadelerini kullandı.

ESKİ MHP'Lİ ŞEVKET BÜLENT YAHNİCİ, BAŞKAN SAATCI'YI ZİYARET ETTİ

MHP eski Genel Başkan Yardımcılarından Şevket Bülent Yahnici Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret ederek Fethiye ve Türkiye'yi konuştular. Yahnici gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye kötü günler yaşıyor. Kötü günlerden kurtulmanın çaresi ve yeri siyasettedir. Siyasetin çözüm üretmesi gerekiyor'' dedi. Başkan Saatcı da “Bazı siyasetçilerimiz tatile geldiklerinde tatil köylerinden çıkmazken dava adamı olan Sayın Yahnici bizleri ziyaret ediyor. Dava adamlığı işte budur'' dedi.

''İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ''

Mavi bayrak ödülü için marinalarda deniz suyu kalitesinden çevre eğitimi ve bilgilendirmeye, çevre yönetiminden güvenlik ve hizmetlere kadar 25 kriter bulunurken çevre ve çevre bilinci oluşturmada öncü kuruluşlar arasındaki Ece Saray Marina 2008 yılından itibaren mavi bayrak ödüllü yatlar konusunda da yatları teşvik ediyor.

VELİ PABUŞÇU “FETHİYE’DE YENİ ARSA ALANI YOK EV FİYATLARI ARTACAK”

Fethiye ve Seydikemer’in tanınmış sevilen emlakçılarından ve Merkez Emlak sahibi Veli Pabuşçu, Fethiye’de yeni arsa alanları olmadığı için ev fiyatlarının ileriki günlerde daha da artacağını söyledi. Fethiye’de SİT alanlarının oldukça fazla olmasından dolayı arsa sıkıntısı yaşanıyor. Dolar ve Euro’da ki dalgalanmaların yanı sıra yeni arsa alanlarının olmaması da ev fiyatlarını yükseltiyor. 2+1 daire Çatalarık Cami Mahallesi’nde 170, 180, 200 bin lira olarak değişirken aynı büyüklükte 2+1 daire şehir merkezinde 300 bin lira.

ÇİMEN “YÜKSEK ARSA FİYATLARI EV FİYATLARINI ETKİLİYOR”

İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, merkezde arsaların çok sıkışmış olması ve arsa bulunamaz hale gelmesi, arsa fiyatlarının çok yüksek olmasının ev fiyatlarının etkilediğini söyledi.

“ESNAF HASTANESİ AİLELERİ SEVİNDİRDİ”

Birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı. Esnaf Hastanesi tarafından her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak verilen erzak yardımına bu yıl da devam ediliyor. Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’na kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine 100 adet gıda yardım paketi dağıtıldı. İhtiyaç sahipleri yerinde ziyaret edilerek hastane personeli tarafından yardım paketleri kendilerine teslim etti.