Ormanlar Haberleri

Ormanlar Haberleri

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Seydikemer’de 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları Oluşturuldu

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuluyor. Kabaağaç’ta 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında kül olan alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde tekrar yeşerecek. 

Aktaş, Sığla Ağaç Korusu'nda incelemelerde bulundu

Türkiye’de yok olma tehlikesi yaşayan Sığla Ormanları’nı ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, “Bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

Ormancılara Üretim Kayıplarını Önleme Eğitimi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2024 yılı üretim programlarına yönelik eğitim ve tatbikatların ilki Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında yapıldı.

Çam balında rekolte beklentisi 14-15 bin ton

Dünya çam balı üretiminin yüzde 90’ını, Türkiye çam balı üretimin de yüzde 80’inin karşılandığı Muğla’da çam balı üretimi başladı. İlkbahar ve yaz aylarını Türkiye’nin değişik illerinde başta çiçek balı olmak üzere üretimi gerçekleştiren arıcılar, Ağustos ayının sonunda geldikleri Muğla bal ormanlarında ilk sağım olan çiçek ve çam balı karışımı ürünü almaya başladılar.

İnlice Plajı Kaderine Terk Edildi 

Muğla Akbelen ormanlarının Limak ve IC İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santral için orman sahasını talan etmesi ülke gündemini meşgul ederken, Göcek’teki İnlice plajı’nın kaderine terk edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’e ayak bastı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarındaki ağaç kesimine karşı direnen köylülere destek vermek üzere bölgeye giden Kılıçdaroğlu'na köylüler, “Burada olmanız çok değerli ancak yetmiyor” diye seslendi.

Bodrum’dan Akbelen Direnişine Destek

Maden sahasının genişletilmek istendiği Milas’ın Akbelen ormanlarında çevrecilerin ve yöre halkının mücadelesi sürerken, Bodrum’dan Akbelen’e destek için onlarca kişi bölgeye gitti.

Akbelen Ormanı için mücadele edenlere hapis cezası verildi

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda ağaç kesilmesini engelleyen iki kişiye açılan davada karar çıktı. Yurttaşlara, 6 ay 20 gün hapis cezaları verildi. Cezalar, adli para cezasına çevrildi.

Ormanlara Giriş Sınırlandırıldı

Orman yangınlarına en hassa iller arasında yer alan Muğla’da Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara izinsiz girilmesi yasaklandı.

SEYDİKEMERLİ RESSAMIN YANAN ORMANLARI RESMETTİĞİ TABLOLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, orman yangınlarına farkındalık oluşturması amacıyla “Ali Rıza Başarır Resim Sergisi” düzenledi. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın gelirini depremzedelere bağışladığı birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.

TIRTIL İLE MÜCADELE BAŞLADI

Akdeniz ve Ege bölgesi ormanlarında sıkça görülen çam kese böceğine karşı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin doğa le uyumlu biyolojik mücadelesi başladı.

SEYYAH ÖMER, KÖPEĞİ YOLDAŞ İLE FETHİYE’DE

2 yıl önceki Ege ve Akdeniz’deki yangın felaketlerinin ardından doğa ve yeşil için uzun bir yürüyüş başlatan ‘Seyyah Ömer’ lakaplı Ömer Özer, geldiği Muğla Fethiye’den sonra Uşak ve İç Anadolu’ya doğru yürüyecek.  “81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum” diyerek yollara düşen ‘Seyyah Ömer’ lakaplı Ömer Özer, macerasına ortak olan ‘Yoldaş’ adlı köpeği ile birlikte geldiği Antalya’dan Antik Likya Yolu’nu yaklaşık 2 ayda tamamlayıp, Muğla Fethiye’ye geldi. 

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİ ÜRETİM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRDİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki Üretim tatbikatlarının sonuncusu Milas Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında gerçekleştirildi.

CHP’Lİ ERBAY, “BECERİKSİZLİĞİNİZ, İHMALLERİNİZ VE YALANLARINIZ YÜZÜNDEN ORMANLARIMIZ YOK OLUYOR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay Marmaris yangın ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP’li Erbay açıklamasında, “Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde çıkan orman yangınında yaklaşık beş yüz hektar ormanlık alan yandı, yaban hayat yok oldu” ifadelerine yer verdi. 

Köyceğiz’de yanan ormanlarda yaralar sarılıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde geçen yıl yanan ormanlar yeniden yeşermeye başladı.

Marmaris ve Datça’da yangından etkilenen hayvanlara yem ve su desteği

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde etkili olan orman yangınlarının söndürülmesinin ardından gönüllü gruplar yanan ormanlara su, mama ve yem bırakıyor.

ORMANLARA GİRİŞ YASAK

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulunurken orman yangını için riskli bölgelere girişlerin 31 Ağustos’a kadar yasaklandığını duyurdu.

Girgin: 'Bunca ay ne yaptınız?'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’ndaki Ek Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Saray kendi şatafatı için uçak filosu kurarken geçen yıldan beri bunca felakete rağmen bu ülkenin ormanları için ihtiyaca cevap verecek bir yangın filosu kurulmamasını eleştirdi ve “bunca ay ne yaptınız” dedi.

Evinin yanmadığına sevinemedi

Muğla'da orman yangını 4'üncü gününde tamamen kontrol altına alınırken, ormanın içerisindeki yerleşim yerlerine de vatandaşlar dönmeye başladı. Keçilerini sahile, peteklerini ve kalp rahatsızı eşini de köye gönderen İbrahim Tezcan, yanan ormanlardan dolayı evinin kurtulduğuna sevinemedi.

CHP’li Erbay; ‘Ormanlar yanarken görmediğimiz uçak ve helikopterleri yangın saraya yaklaşınca gördük’

Muğla'nın Marmaris ilçesi Börtübed mevkiinde 3 gün önce başlayan ve rüzgarın etkisiyle farklı bölgelere yayılan orman yangınları halen devam ediyor. Yangın nedeniyle binlerce hektar ormanlık alan yok oldu. Marmaris – Datça karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle birçok ev boşaltıldı.

Başkan Demir: Ormanlar da geleceğimiz de kaderine terk ediliyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Marmaris'te dört bölgede art arda çıkan orman yangınlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Demir:" Anlaşılan o ki iktidar geçen sene yaşanan olaylardan ders çıkartmamış" dedi.

Başkan Yellice; ‘’Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır’’

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, ormanları korumanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Girgin: Saraya Değil Ormanların Geleceğine Bütçe

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün akşam saatlerinde Marmaris’te başlayan orman yangınları ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak açıklamalarda bulundu.

CHP’li Erbay: ‘Muğla’da yine AKP’nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

CHP’li Erbay: ‘Muğla’da yine AKP’nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

Dünya Arı Günü’nde farkındalık etkinlikleri düzenlenecek

Dünya'daki çam balı üretiminin önemli kısmının karşılandığı Muğla'da, geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınlar nedeniyle ormanların zarar görmesi ve bal üretiminin olumsuz etkilenmesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcılara yönelik destekleme ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

Girgin, yangın sonrası talan iddialarını meclise taşıdı!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, orman yangınları ve ardından yapılan ihalelerle ilgili basına yansıyan iddiaları, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye sordu.

YEŞİL VATAN TIRI FETHİYE’DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak ormanlar hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Yeşil Vatan Tır’ı Fethiye’ye geldi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile Gazi İlkokulu Öğrencileri’ne ve vatandaşlara tır üzerinde bulunan LED ekrandan bilgilendirme filmleri gösterildi.