Asayiş

ASAYİŞ Haberler, Son dakika diğer haberleri oku

Asayiş Haberleri

Taşınmaya Onay Çıkmadı

Geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin bazı bölümlerinin Değirmenbaşı okullar bölgesinde yeni yerine taşınacağını müjdelemişti. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Valiliği’ne gönderilen yazıda fiziki şartların yetersizliği ve yemekhanenin bulunmamasından dolayı taşınmaya onay verilmediği ifade edildi. Böylece tam 23 milyon TL’ye Değirmenbaşı okullar bölgesinde yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aylar öncesinden bitirilmesine rağmen adeta çürümeye terk edildi. Gelen yazıda bir başka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu okula taşınması yönünde işarette bulunuldu.

ÇİFTÇİLER ÜRETİMDE “İYİ TARIM İYİ GELECEK” DİYOR

Seydikemer’de Tarım ve Orman Bakanlığın ‘Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırılması’ çalışmaları kapsamında projeye dahil edilen çiftçilerin bahçe ve ürün kontrolleri yapıldı.

“İsrafı Önleyelim, Dünyada Açlığa Son Verelim”

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, “Balık Yiyorum Sağlıklı Besleniyorum” projesine dahil olan okullardaki öğrencilerle “İsrafı Önleyelim, Dünyada Açlığa Son Verelim” mesajı verdiler.

FETHİYE'DE KAÇAK SİGARA VE TÜTÜN OPERASYONU

Fethiye KOM Grup Amirliği görevlilerince Ölüdeniz Hisarönü Mahallesi'ndeki 2 işyerinde yapılan inceleme ve araştırmada kaçak sigara, tütün ürünleri ve uyuşturucu madde kullanmayı özendirici materyaller ele geçirildi

ŞEHİTLERİMİZİN MEZARLARINA ZİYARET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik etkinlikleri çerçevesinde Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve protokol görevlileri Hakkari'de gerçekleşen terör saldırısında şehit olan ve Fethiye'nin İncirköy Mahallesinde 3 yıl önce toprağa verilen Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin'in mezarını ziyaret edip, dualarda bulundular.

Fethiye’de “Açık Kapı” Hizmete Girdi

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Açık Kapı Projesi" kapsamında Fethiye Kaymakamlığı'nda oluşturulan "Açık Kapı Milletin Kapısı" bürosu hizmete girdi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, kaymakamlıktaki açılışta yaptığı konuşmada, büroya vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını iletebileceklerini belirtti.

ŞEHİDİMİZİ BİNLER UĞURLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın (27), memleketi Muğla'nın Dalaman ilçesinde, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede şehit Üsteğmen Emre Kargı’nın annesi Saadet Kargın'ın sözleri yürekleri dağladı. Şahit annesi Saadet Kargın, “"Oğlum ne olur bırakıp gitme. Benim biricik yavrum" diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.

Fethiye’de sahte içki operasyonu

Fethiye’de Emniyet güçlerinin turizm sezonu öncesi yaptığı “sahte içki” operasyonunda bin 100 şişe sahçe içki ve yaklaşık 2 ton alkol yapımında kullanılan etil alkol ele geçirildi.

FETOB Turizm Kongresi’ne katıldı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) organize ettiği 8. Resort Turizm Kongresi düzenlendi. Kongreye Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB)’da katıldı.

Mustafa Taner Azerbaycan İle Kültür Köprüsü Kuruyor…

Fetav Kültür Komisyonu üyesi Şair ve Yazar Mustafa Taner; Azerbaycan ile kültür köprüsü kuruyor. Şair ve Yazar Mustafa Taner’in yeni çıkarmış olduğu “Barış ve Gül” isimli şiir kitabı Azerbaycan lehçesi çevrilerek basıldı. Azerbaycan Bakü Yazıcılar(Yazarlar) Birliğinin davetlisi olarak Bakü’ye gidecek olan Mustafa Taner; kitabının tanıtımını yapacak.

REKTÖR HARMANDAR'DAN VEDA TURLARI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar veda turlarında. Harmandar, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'e ziyarette bulunarak verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Öte yandan Muğla Üniversitesi Rektörlüğü için 48 profesörün YÖK'e başvuruda bulunduğu öğrenildi.

OKUL SPORLARI KÜÇÜKLER TÜRKİYE ESKRİM BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ

Antalya'da gerçekleştirilen ve 2 gün süren Süper Minikler ve Minikler Okullar Arası Eskrim Şampiyonası sona erdi

BAŞKAN GÜRÜN’DEN GÜVEN’E ZİYARET

Seydikemer Muhtarlar Derneğine ziyaretçi akını devam ediyor. Her zaman vatandaşlarla iç içe olan muhtarları Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde de dernekte ziyaret edenler artıyor.

PROJELERLE GENÇ ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

2014 yılında ilçe olan Seydikemer, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün kurulması ile birlikte genç ve dinamik personelin özverili çalışmaları, verilen yetiştirici kursları ve sahip olduğu genç nüfus sayesinde kısa sürede 30 bin büyükbaş ve 150 bin küçükbaş hayvan sayısıyla Muğla’da ikinci sıraya yerleşti.

FTSO YARDIMLARI 750 AİLEYE ULAŞTI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel Ramazan Yardımları bu yıl 750 aileye ulaşıyor.

ÇIRALI KONSEY ÜYESİ SEÇİLDİ

14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimlerinde TOBB başkanlığının yanı sıra konsey seçimleri de gerçekleşti. TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı da yer aldı.

ŞAMPİYON TENİSÇİYİ ALTIN TAKARAK ÖDÜLLENDİRDİ

Geçtiğimiz hafta; Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana’da gerçekleşen Büyükler Tenis Şampiyonasında tek ve çift erkekler kategorisinde Türkiye birincisi olan Sercan Yeşilova’yı Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner çeyrek altın ile ödüllendirdi…

VALİ CİVELEK, ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Muğla Valisi Esengül Civelek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Seydikemer ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

FETHiYE’ DE BiR iLK

Fethiye Babataşı mahallesi muhtarı Emray Yetim; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını çocuklara teslim etti. Fethiye’de bir ilki gerçekleştiren Babataşı mahallesi Muhtarı Emray Yetim; 23 Nisan geleneğine ayrı bir renk kattı. Babataşı Mahallesi Muhtarı Emray Yetim’in koltuğuna oturan çocuklar mahallenin sorunlarının giderilmesini istediler…

Toplam 5086 haber.