Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Okullar yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor

2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ara vermeden devam ediyor. 13 ilçede büyük onarım ve güçlendirme çalışmaları, temel eğitim okullarının yenilenmesi, çehresinin güzelleştirilmesi gerçekleştirilirken yatırım programında yapımına başlanan yeni okul binalarının inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sahada devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Yatağan ilçesini ziyaret etti.

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 4-20 Temmuz tarihleri arasında LGS tercihleri yapıldı. Tercih sonuçları için ise gözler 25 Temmuz tarihine yani bugüne çevrilmişti. Bugün itibariyle sonuçlar açıklandı.

Muğla’da teknik lise öğrencileri, yurt dışında staj uygulamasına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Erasmus+ KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda Projesi' ile meslek liseli öğrenciler, yurt dışında staj uygulamalarına katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanında Avrupa işgücü piyasasını tanıma imkanı buldu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Çiçek’in performansına, Bronz ödül

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan araştırmalar ve değerlendirme ölçekleri sonucunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üstün performans ödüllerinden 'Bronz Ödül'ün sahibi oldu.

Köyceğiz Belediyesi bekçilik sınavına hazırlık kursu düzenledi

Köyceğiz Belediyesi bekçilik sınavına katılacak vatandaşlara hizmet amacıyla ücretsiz kurs düzenliyor. Alanında uzman eğitmenlerin gerçekleştireceği bekçilik hazırlık kursunda kondisyon antrenmanları ve birebir parkur imkanı sunulacak.

MSKÜ öğrenci memnuniyet araştırmasında 8’inci

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında öğrencilerin katılımı ile yapılan 'Memnuniyet' araştırmasında 8'inci sırada yer aldı.

Köyceğiz’de ortaokullar LGS’de başarılı oldu

2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde eğitim gören öğrenciler başarılı olarak derece almayı başardı.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

20 Temmuz’da açıklanması beklenen YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile sınava girenler heyecan ile sınav sonuçlarına bakmaya başladı. Sonuçlar kimilerini sevindirdi kimilerini ise üzdü.

Muğla’daki teknik lise TEKNOFEST’te iki elektrikli araçla yarışacak

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri 2022-TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç yarışlarına bu sene 2 elektrikli araçla katılacak. Geçtiğimiz yıl MUTEG EA Takımı Gale48 (Sincap) isimli elektrikli araçla yarışmada Kurul Özel Ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl meslek lisesi ekibi hedefi büyüttü. Muğlalı öğretmen ve öğrencilerin 6 aylık çalışmalarının ardından Mocan48 ve geliştirilen Gale48 isimli araçlar 19-24 Temmuz'da İzmit Körfez Pisti'nde yarışacak.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin temeli atıldı

Menteşe şehir merkezindeki geçici binada hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni hizmet binasının temeli ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Jandarmadan erkeklere ‘Kadına El Kalkmaz' eğitimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü ‘kadına El Kalkmaz’ sloganı ile verdiği eğitimlerde Muğla’da 60 bin erkeğe eğitim verecek.

Köyceğiz’de minikler seramik tabak yapmayı öğrendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde minikler seramik tabak yapmayı öğrendi.

MSKÜ 30’uncu yıl etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin kuruluşunun 30'uncu yılı anısına düzenlenen etkinlikte geçmişten günümüze resim sergisi, 30'uncu yıl amblemi ve MSKÜ Marşı ile 30'uncu yıl belgeseli Web sitesinin tanıtımı yapıldı.

Milas’ta 2 öğrenci LGS’de tam puan aldı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre, Muğla'nın Milas ilçesinde 2 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alırken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 'İlçemizde 2 öğrencimiz Türkiye birinciliğini paylaşarak bizleri gururlandırmıştır' dedi.

Proje ile öğrencilerin Jandarma’ya bakış açısı değişti

Muğla'nın Dalaman ilçesi Kapukargın İlk Ortaokulu ve Dalaman İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte düzenlenen proje sonunda öğrencilerin jandarmaya bakışı değişirken, aralarında kız öğrenciler de dahil olmak üzere jandarma olmak isteyen öğrenci sayısı da arttı.

Köyceğiz’de camiler çocuklar ile şenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Yaz Kuran Kurslarına gelen çocuklar camileri şenlendirdi.

Muğla’da öğrenci başına düşen kitap sayısında büyük artış

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi çerçevesinde, Muğla'da kütüphanesi olmayan okul kalmazken, kütüphaneler, kitapla zenginleştirilerek öğrenci başına düşen kitap sayısında büyük bir artış sağlandı.

Fethiye Bilsem Teknofest Türkiye Finali’nde

Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kategorisinde BİLSEM Kurum Müdürü Vildan Alp danışmanlığındaki GÖKSU takımı yarı final değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

Eğitim sezonunu tamamlayan deniz araçları karaya çekildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Denizcilik Lisesi)’nde öğrencilerin eğitiminde ve pratik yapması için kullanılan eğitim gemisi TCG Goca Kaptanlar ve hızlı kurtarma botu Kurtaran-74 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını başarı ile tamamlayarak karaya çekildi.

Toplam 952 haber.