Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Köyceğizli öğrenciler Masal Şatosu’na hayran kaldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenciler Eskişehir'e yapılan gezide Masal Şatosu'na hayran kaldı.

Köyceğiz’de Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerin 17 Haziran itibariyle karne almaları sonrasında, Diyanet İşleri Başkanlığı 'Haydi koş gel, Camiler seninle güzel' adı altında yaz Kur'an Kursları düzenledi. Köyceğiz'deki Camilerde ve Kur'an Kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Kurslar, sabah 10.00-12.00 saatleri arasında haftanın 5 günü devam edecek. Yaz Kur'an kursları ile çocuklara Kur'an-ı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek.

Madencilerin eşleri ve kızları hünerlerini sergiledi

Muğla Milas'ta faaliyet gösteren YK Enerji çalışanlarının eşleri ve kızlarının yılsonu sergisi ziyaretçilerden tam not aldı. Firma tarafından madencilerin eş ve kızlarına yönelik açılan kurslarda hem meslek edinip hem de üretim yapan kadınların sergisi protokol tarafından açıldı.

"İki meydan bir cadde" proje sergisi ve ödül töreni gerçekleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Bodrum’da ’2031 Kızılay Mars’ta Resim ve Kompozisyon Yarışması sonuçlandı

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bodrum Şubesi işbirliği ile düzenlenen 2031 Kızılay Mars'ta konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sınav bitti, trafik tıkandı

Muğla'da Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) bugün yapılan ilk oturumu sonrası trafikte yaşanan yoğunluk üzerine uzun kuyruklar oluştu.

Muğla’da öğrenci başına 3 kitap

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi' çerçevesinde Muğla'da kütüphanesi olmayan okul kalmazken, kütüphaneler kitapla zenginleştirilerek öğrenci başına düşen kitap sayısında büyük bir artış sağlandı.

Köyceğiz’de bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda mezun öğrenciler okul flaması ve bayrağı bir alt sınıftaki öğrencilere teslim etti.

Köyceğiz Gençlik Merkezi’nde yaz kursları başlıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi Yaz kursları başvuruları başlıyor.

Tatile ‘Doğa Dostu’ olarak girdiler

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü 'Doğadan Öğreniyorum' projesi başarı ile tamamlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden ‘Öğrenci Genel Memnuniyet’ anketi

Kuruluşunun 30'uncu yılını kutlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Rektör Hüseyin Çiçek'in göreve gelmesinin ardından bilimsel araştırma projeleri, AR-GE çalışmaları, Marka Dersler programı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Muğla’da 164 bin 658 öğrenci karne alacak

17 Haziran'da sona erecek 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Muğla genelinde 777 okulda toplam 164 bin öğrenci karne alacak.

Tazeleme Üniversitesi kitabı okuruyla buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna'nın kaleme aldığı Muğla Tazelenme Üniversitesi kitabının tanıtım, söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Bodrum’da iklim krizi üzerine çalışma yaptılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sürdürülebilir turizm ve kent planlaması üzerine yaz okulu gerçekleştiren Colorado Üniversitesi Mimarlık ve Planlama bölümünden 20 öğrenci ve akademisyen tamamladıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyor.

Köyceğiz’deki Yüksekokulların mezuniyet töreni yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Yüksekokullar mezuniyet töreni gerçekleştirdi.

Köyceğizli öğrencilerden yapay zeka sunumu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Atatürk Ortaokulu öğrencileri Yapay zeka kurtuluş mu? Kıyamet mi? Sunumu gerçekleştirdi.

Öğrencileri karne heyecanı bastı

2021-2022 öğretim yılının bitmesine sayılı günler kalmışken öğrenciler karnelerini bir an önce alma hayali kuruyor. Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 17 Haziran Cuma günü karnelerini alarak 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını tamamlayacak.

Üniversite Sınavına sayılı günler kaldı

Türkiye'de ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan Ortaöğretimden Yükseköğretime Geçiş Sınavı Sistemi YKS’ye bu yıl 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu. YKS 18 Haziran Cumartesi ve 19Haziran Pazar günü iki oturum şeklinde yapılacak.

Köyceğiz’de Kur’an Kursu öğrencileri karne sevinci yaşadı

Muğla'nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı Beyobası Mahallesi 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminin sona yaklaşması nedeniyle karne sevinci yaşadı.

Toplam 952 haber.