Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla’da öğrenci yurt kapasitesi 13 bin 800’e çıktı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim görmek için gelen öğrencilerin barınma sorununu çözecek yurtlardaki kapasite her yıl artarken, 2021 yılında 8 bin 317 olan yurt yatak kapasitesi, 2022 yılında 13 bin 830'a çıktı.

KÖYCEĞİZ BİLSEM'DE 120 ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi 120 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak.

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ'E KATILDI

Muğla’nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10’a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun’da yerlerini aldılar.

KÖYCEĞİZ BİLSEM’DE 120 ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi 120 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak.

Menteşe Belediyesinde acil durum tatbikatı

Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında AFAD ve Menteşe Belediyesi iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ekiplerince; çalışanlara depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgiler verildi.

FETHİYE İLÇE MİLLİ EĞİTİMDE DEĞİŞİM

Fethiye’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, görevinden alınarak yerine Fethiye Ortaokulu Müdürü Ahmet Atmaca atandı.

MUĞLA’DA ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI SIRALARDA YERİNİ ALIYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm okullarda yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve öğrencileri karşılamak için hummalı çalışmalar sürüyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz verilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak gönderilen 1 milyon 500 bin ders kitabı ve 908 bin yardımcı kaynak, okul sıralarının üzerinde yerini almaya başladı.

MİNİKLER HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ

Menteşe Belediyesi’nin geleneksel Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe anne babalarıyla katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgelerini eğitmenleri tarafından verildi.

Bodrum Belediyesi’nden eğitim kurumlarına destek

Bodrum Belediyesi ekipleri, yılbaşından yana ilçedeki 33 okulda tamirat ve tadilat işlerini tamamladı.

KÖY YAŞAM MERKEZİNDE LAVANTA HASADI YAPILDI

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesi'nde kapalı durumda olan ve Köy Yaşam Merkezine dönüştürülen okul bahçesine dikilen lavantaların ilk hasadı yapıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BAŞKAN GÜMÜŞ’TEN KARANFİLLİ KARŞILAMA

2022-2023 eğitim-öğretim yılı kaydı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler ve aileleri karanfillerle karşılandı.

Muğla’da okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Muğla'da yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Köyceğiz’de Halk Eğitim faaliyetleri görüşüldü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme planlama toplantısı yapıldı.

Muğla’da eğitimde iyi örnekler yarışıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Eğitimde İyi Örnekler' yarışmasında il değerlendirme süreci başladı. İl genelinde 313 örnek proje en iyi olmak için yarışıyor.

Köyceğiz’de miniklerin yaptığı model uçaklar uçmaya hazır

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çocuklar düzenlenen kurslarda model uçak yapmayı öğreniyorlar.

Bodrum’a 3 yeni okul müjdesi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi'ne eğitim yatırımları müjdesi verildi. Bir ilkokul, bir ortaokul ve bir bağımsız anaokulu binasından oluşacak 3 yeni okul yatırımının 2023 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

FETHİYE YENİ BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞUYOR

Fethiye’nin Bozyer Mahallesi’nde inşaatı tamamlanmakta olan 16 derslikli okulu, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanı Mustafa Mete Okulu ve Mahalle Muhtarı Bayram Kaşlı ziyaret ederek çalışmaları incelediler.

FTSO’NUN PROJE OKULU SEKTÖR TOPLANTISINA KONU OLDU

Yat ve tekne imalat sektöründe nitelikli eleman sorunu FTSO’nun proje okulunda çözülecek.

ÇOCUK BİLİM PARKI YAZ AYLARINDA DA ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI

Geçtiğimiz aylarda kapılarını yeniden açan Menteşe Belediyesi Bilim Parkı Haziran ve Temmuz aylarında 3 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yaz mevsiminde çocukların yoğun ilgi gösterdiği Menteşe Belediyesi Bilim Parkı sayesinde çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Toplam 957 haber.