Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

TEOL DİL OKULLARINDA, FTSO ÜYELERİNE ÖZEL İNDİRİM

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile TEOL Dil Okulları arasında imzalanan protokol ile FTSO üyelerine özel indirim sağlanacak.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK    

2022-2023 eğitim-öğretim yılı başlarken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından öğrencilere anlamlı destek. (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce sağlanan 100 Bin TL’lik bütçe ile öğrencilere kırtasiye desteği sağlandı. 

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğüne 2 ay sonra yeni rektör atandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

YK ENERJİ'DEN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE SET

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YK Enerji) tarafından Milas’ın çevre köylerinde eğitim gören okula yeni başlayan öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi.

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

Milas’ta eğitim çalışmaları değerlendirildi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, basın toplantısı düzenleyerek Milas'ın eğitim alanındaki gelişmeleri hakkında bilgiler aktardı. 23 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığına dikkat çeken Bal, 'Bu yıl 35 ayrı kırsal mahallemizde daha önce kapanan okullar da eğitim öğretime yeniden kapılarını açtı. 260 bin ücretsiz ders kitabı geldi. Yaklaşık 260 bin adet kaynak kitaplarımızı da teslim etme çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

TÜRK,’’ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLSİN!’’

Eğitim Sen Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’de katıldı.

BAŞKAN ARAS, “ÇOCUKLARIMIZIN GÜZEL SESİ İLE KEYİFLENDİK”

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı törenlerle başladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu'nda öğrencileri ziyaret ederek yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.

Muğla’da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı

Yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası Muğla'da coşkuyla kutlandı.

Köyceğiz’de Kur’an Kurslarına kayıtlar başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı Kur'an Kurslarına kayıt işlemleri bugün başladı.

BODRUM’DA KİŞİSEL GELİŞİM VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BAŞLIYOR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Kurs Programları çerçevesinde Bodrum Belediyesi ve Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

KÖYCEĞİZ’DEKİ OKULLARDA UYUM HAFTASI SORUNSUZ TAMAMLANDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 5 Eylül'de okul öncesi ile ilkokul birinci sınıflara başlayacak öğrenciler için uygulanan uyum haftası programı bugün sorunsuz olarak tamamlandı.

Muğla’da yurtlara yüzde 100 yerleştirme yapıldı

Muğla'da GSB yurtlarına başvuru yapan öğrencilerin yüzde 100'ü yurtlara yerleşti.

MUĞLA'DA ÖĞRETMENLERE YÖNELİK HİZMET İÇİ EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Muğla’da “Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesinde yer alan okullardaki öğretmenlere yönelik “Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Hizmet İçi Eğitimleri” verilmeye başlandı.

Yeni eğitim-öğretim yılı tedbirleri değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yeni eğitim ve öğretim yılında alınacak asayiş ve trafik tedbirleri değerlendirildi. Valilik 75'inci Yol toplantı salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim ve Büyükşehir Ulaşım Daire yetkilileri katıldı.

MUĞLA’DA ÖĞRETMENLERE YÖNELİK HİZMET İÇİ EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Muğla'da 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesinde yer alan okullardaki öğretmenlere yönelik 'Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Hizmet İçi Eğitimleri' verilmeye başlandı.

OKUL SEZONUNDA KIRTASİYECİLER HAREKETLİLİK BEKLİYOR

Yapılan açıklamalar neticesinde okullar 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak. Veliler ve öğrenciler kırtasiye malzemeleri için alışverişin yolunu tuttu. Kırtasiye sektör işletmecileri, 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirtti. Bütçenin yanı sıra güvenilir ürün almanın da önemine değinen, Alper Kırtasiye Ofis Mağazası Sahibi Alper Akcan velileri merdiven altı ve sahte ürünlere karşı uyarıyor.

YAZAR, ‘’EĞİTİM ÇALIŞANLARI OLARAK 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPIYORUZ’’

Teç-Sen-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı.

Toplam 939 haber.