Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması: Sürücü kursları, çeşitli kurslar ve eğitim merkezlerine izin

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği bildirildi. Özel öğretim kurslarında ise yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarıldı.

Yatağan’da ‘Polis Amca’ kütüphanesi açıldı

Yatağan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sinanbey İlkokulu Müdürlüğü'nün koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa teşhir edilen 'Polis Amca' çocuk kütüphanesinin açılışı yapıldı. Açılış, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Jandarma Komutanı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar'ın katılımıyla yapıldı.

Ülkemizdeki Veteriner Hekim Adaylarına Önemli Kaynak

MSKÜ Milas Veteriner Fakültesi, oluşturdukları üç boyutlu veteriner anatomik modeller ile ülkemizdeki veteriner fakültesi öğrencilerine önemli bir kaynak sunuyor.

Yüz yüze sınavlar ertelendi

Karne notu için sınavlar sömestr tatili sonrasına bırakıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ilk dönem sınavların iptal edildiğini duyurdu.

“Engelleri Birlikte Aşıyoruz”

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi olan 2020-1-TR01-KA101-081288 No'lu Erasmus + Engelleri Birlikte Aşıyoruz kapsamında çalışmalar devam ediyor.

“Milas Evde Okuyor Projesi” başladı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilkokul 2, 3, 4'üncü sınıflar ile ortaokul 5, 6, ve 7'nci sınıflara yönelik 'Milas Evde Okuyor Projesi' başlatıldı.

Jandarmadan EBA üzerinde öğrencilere trafik eğitimi

Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik timleri öğrencilere yönelik EBA sistemi üzerinden trafik eğitimi verdi.

Yoğun bakım doktorlarından uzaktan eğitime destek

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüsle en ön saflarda mücadele eden doktorlardan uzaktan eğitime destek geldi.

Duyu Bütünleme Uzmanları “Nursel Özdemir”de

Nursel Özdemir Kurumları özel eğitim ve rehabilitasyon alanında çığır açmaya devam ediyor. Uzman fizyoterapistler ile çalışmalarını sürdüren kurucu Salih Dündar ‘Duyu Bütünleme’ alanında uzmanlık kursuna destek vererek fizik tedavi uzmanlarını yaklaşık 6 aylık süren programa dâhil etti.

Milas'ta Patik projesi başarılı şekilde devam ediyor

Muğla'nın Milas ilçesinden bir okulun ve Türkiye'den çeşitli üniversitelerden katılımcıların kurucusu olduğu Patik projesi Milas İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile devam ediyor.

Eğitim Sen: Muğla 'Sınavlar iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeli'

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sürecine ilişkin açıklamalarına yönelik değerlendirme yapıldı. Şube Başkanı Birdal Savran; 'Uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam etmesi salgının geldiği aşama dikkate alındığında doğru olmakla birlikte alınan önlemlerin yetersizliği salgınla mücadelede yeterli değildir. Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemelidir' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı: '2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır'

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin 3 hafta olacağını ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

EBA kullanımında Milas il birincisi

Uzaktan eğitim sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitimlerini yürüttüğü ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında Muğla Türkiye birincisi, Milas ise ilde 13 ilçe arasında ilk sırada yer aldı.

Nursel Özdemir Kurumları "Yüz Yüze Eğitime Devam Ediyor"

Pandemi sürecinde Fethiye ve Seydikemer de bulunan Nursel Özdemir Kurumları fark yaratmaya devam ediyor. Uzaktan eğitim olduğu bu süreçte yüz yüze eğitime devam eden Nursel Özdemir Kurumları bireysel eğitimlerine tüm pandemi önlemlerini de alarak sürdürüyor. Pandemi sürecinde öğrencilerin yaşadığı eksiklikleri gidermek için büyük özveri ile çalışan uzmanlar kendilerini de bu süreçte geliştirmeye devam ediyorlar.

Açıköğretim ortaokulu ve lise sınavları ertelendi

5-6 Aralık'ta düzenlenecek olan açıköğretim ortaokulu ve lise sınavları ertelendi.

Eğitime Güçbirliği katkısı

Bodrum Güçbirliği Derneği'nin girişimiyle hayırsever Rüya Karatoprak'ın bağışladığı tabletler Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sınava 3 bin 500 aday katıldı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim Sınavı ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de yapıldı. Sınav, 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa'da 188 sınav merkezinde düzenlendi. Seydikemer ve Dalaman Cezaevleri dahil 33 binada yapıldığı ve 3 bin 500 adayın katıldığı öğrenildi.

31 Aralık’a kadar yüz yüze eğitim olmayacak

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda eğitim sürecinin işleyişi hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

KPSS Ortaöğretim sınavı yarın

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Ortaöğretim sınavı yarın saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylara 120 sorudan oluşan "Genel Yetenek" ve "Genel Kültür" testleri uygulanacak. Görevlilerle sınava katılacağını sınav giriş belgeleriyle belgeleyen adaylar, yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçiyle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Toplam 957 haber.