Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

KPSS Ön Lisans oturumu yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu başladı.

DERSE BAĞLANMAK İÇİN DAĞA ÇIKIYORLAR

Seydikemer’de EBA'ya bağlanamayan öğrenciler, dağlık alanda internete girerek derslerini takip ediyor

Öğrenciler Altınla Ödüllendirildi

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yapılan LGS ve YKS sonucuna göre Muğla ve Fethiye’de ilk sıraları alan öğrenciler, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından altın ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi. Fethiye, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Muğla’da hem LGS hem de YKS’de birincilikleri elde etti. Kaymakam Eyüp Fırat, öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik edip, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZATA, “MİLLİ EĞİTİM’DE POZİTİF AYRIMCILIK DEVAM ETMEKTEDİR”

Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim’de hala pozitif ayrımcılığın devam ettiğini ifade etti. Özata, “Eğitim iş kolunda faaliyet gösteren ve eğitimin paydaşı olan bir kuruluş olarak kamuoyunun gözünün önünde apaçık yapılan bu pozitif ayrımcılığa ve adaletsizliğin yaşanmasına asla göz yummayacağız” dedi.

FETHİYE’DEKİ LGS SORUNSUZ GEÇTİ

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Fethiye’de de yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınav sorunsuz geçti.

Fethiye Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Canlı Dersle Tanıştı

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), 27 Nisan-2 Mayıs haftalık canlı ders programı açıklandı. 3 ve 4'üncü sınıflar da EBA'da canlı ders yapabilecek. Canlı sınıflar ilk olarak sınava hazırlanan 8 ve 12'nci sınıfların kullanımına açılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına göre, canlı sınıf uygulamaları kademe kademe tüm öğrencilere açılacak. Sınıf bazlı canlı ders çizelgesine www.eba.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Birey Eğitim Kurumlarından Uzaktan Eğitimle İlgili Uyarılar

Türkiye , dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını ile birlikte ‘uzaktan eğitimi’ tartışmaya başladı.

Yarıyıl Tatili Başlıyor

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl tatili başlıyor. Fethiye’de 29 bin öğrenci ile 2 bin 300 öğretmen 15 gün süren bir tatile giriyor. Bu yıl karne töreni Cuma günü saat 10.30’da Silkar Günlükbaşı İlkokulu’nda düzenlenecek.

BİLDİRGE AÇIKLANDI

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Eğitimde Ufuk Turu İlçe Çalıştayı” sonuç bildirgesi açıklandı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Salonu’nda iki gün süren program sonucunda komisyon sözcüleri Okuma Becerileri, Matematik ve Fen Okuryazarlığı alanlarında bildirgelerini sundular.

Kütüphane Var, Kitap Yok

Kadıköy İlkokulu ve Ortaokulu, öğrencileri için kitap yardımı bekliyor. Kitap okumayı ve araştırmayı seven öğrenciler, kitapların yetersizliğinden yakınıyor, hayırseverlerden okullarına kitap bağışı yapılmasını istiyor.

“Kovan Başı Eğitim” Devam Ediyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim ve Yayım Birimi, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Kayadibi Muhtarlığı, Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu öğrencileriyle "Kovan Başı Eğitim" gerçekleştirdi.

Özel çocukların toprağa dokunma sevinci

Seydikemer’de öğrencilere yönelik başlatılan projenin uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Periyodik olarak çeşitli okullardan gelen öğrencilere, doğa sevgisi aşılanarak ürünlerin yetiştirilme aşamaları uygulamalı olarak gösterilip bilinçlenmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında dün gerçekleştirilen etkinliğin konukları, birebir eğitim alan özel çocuklardı.

Fethiye’de 236 Vatandaş Okuma Yazma Öğrendi

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında toplandı. Fethiye’deki çeşitli resmi kurumların yöneticilerinden oluşan komisyonda bu yılın planlaması gerçekleştirilirken, geçtiğimiz yıl kursiyer sayısının 30 bin 095 ulaştığı belirtildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; Fethiye’de eğitim ve öğretimde hemen her yıl büyük başarılar edildiğini belirterek, “Hayat Boyu Öğrenme kurslarında da başarı giderek artmaktadır. Halkımızın isteğine göre planlı ve programlı kurslar açılmaktadır. Okuma yazma bilmeyenlerin eğitimine özel önem verilmektedir. Geçen yıl 34’ü erkek, 202’si kadın olmak üzere 236 vatandaşımıza okuma yazma öğretilmiştir” dedi.

Eğitime “Denetimli” Destek

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında imzalanan protokol kapsamında yaz tatili boyunca Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 6 okulda 30 hükümlü ile birlikte 5 bin 700 metrekarelik alan boyanıp; 695 litre boya kullanıldı. Okullarda 8 bin 705 metrekarelik alanda da temizlik çalışması yapılıp, eğitime “Denetimli” 75 bin TL’lik destek verildi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, “Geçen yıl ara tatil ve yaz tatilinde 9 okulun boya, badana, onarım işleri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılmıştır” dedi.

Miniklere Trafik Kuralları Öğretildi

Seydikemer İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından minik öğrencilere trafik kuralları öğretildi.

Veliler ve Öğrenciler aynı anda kitap okudular

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri velileri ile birlikte kitap okudular. Sınıfı öğretmeni Hatice Karakan, Sınıf Öğretmeni Demet Kılınç ve Rehber Öğretmen Gökhan Doğan tarafından hazırlanan “Öğretmen, Öğrenci, Veli Kitaplar Buluşturdu Bizleri” kapsamında sınıfta öğrenciler ve veliler aynı anda kitap okudular. Hazırlanan proje kapsamında kitap okuma etkinliğine katılan öğrenci velilerine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından katılım belgeleri törenle verildi.

Fethiye’de “STEM” etkinliği

Fethiye'de öğrencilerin "STEM" projesi kapsamında hazırladıkları çalışmalar sergilendi. Sergi açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "ErkenSTEM ile 21. yüzyıl yaşam becerileri projesi" öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar Özer Olgun Kültür Merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fen, teknoloji, mühendislik, matematik gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan öğretim modeli STEM eğitimi proje kapsamında ilçedeki 33 okul ve ilkokul öğretmeni ile 1500 öğrenciye STEM eğitimi verildi.

5. Alan tanıtım fuarı düzenlendi

Fethiye’de 5’incisi düzenlenen Meslek Liseleri Alan Tanıtım Fuarı; Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Açılış törenin; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürleri, FTSO başkanı Osman Çıralı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile vatandaşlar katıldılar.

Okul çağı çocukları doğa ile buluştu

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü yürütmekte olduğu “Okul Çağı Çocuklarda tarım ve Hayvancılık eğitimi Projeleri” kapsamında ,Okul çağı çocuklarda doğa bilinci oluşturmak, doğayı tanıyan, doğadaki yaşamı bilen ve doğayı koruyan bireylerin yetişmesini sağlamak için çocukları doğa ile buluşturdu.

Toplam 959 haber.