Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Özel Eğitim Uygulama Birimi hizmete girdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünün “Uygulama Birimi” hizmete açıldı. Bu merkezde özel gereksinimi olan bireylere ve ailelerine eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Salgın günlerinde sanat eğitimi alıyorlar

Muğla'da okulların tatil olmasından dolayı, çoğu öğrencilerden oluşan bir grup zamanlarını tiyatro eğitimi alarak geçiriyor. Muğla Emek Tiyatrosu'nda eğitim gören ilk 20 kursiyer, 8 haftalık eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Ftso Meclis Üyelerine “Yönetim Becerileri Eğitimi” verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısı öncesinde Eğitmen ve Danışman İlker Kaldı, FTSO Meclis üyelerine online “Yönetim Becerileri” eğitimi verdi.

MSKÜ Dekan ve Müdürleri öğrencilerle buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dekanları ve müdürleri, uzaktan eğitim sürecini değerlendirmek için online ortamda öğrenciler ile buluştu.

Nursel Özdemir Kurumları’ndan Eğitici Eğitimi

Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi Kurumları Kurucusu Salih Dündar ve beraberinde Kurum Müdürü Ezel Demırbas, Kurum Genel Sekreteri Hande Batıbay ve Özel Eğitim Alan Uzmanı Hatice Kübra Karakaş; Fethiye Birey Eğitim Kurumları Müdürü Çağla Küçükbenli Arslan'ın misafirleri oldu.

Emlak Danışmanı Belgesi almak için ter döktüler

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM AŞ ile birlikte düzenlediği ‘Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5)’ ve ‘Emlak Danışmanı (Seviye 4)’ sınavlarına 81 sektör temsilcisi katıldı.

Uzaktan eğitim yapıyorlar

Fethiye Tazelenme Üniversitesi, pandemi nedeniyle ara verdiği eğitimine 19 Ekim 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitimle sürdürüyor.

Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kültür dünyasındaki çalışmalarıyla önemli bir yer edinen ve yakın zamanda hayatını kaybeden yazar ve eğitmen Asım Gültekin anısına bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Gençler Arası Öykü Yarışmasına, “Bir Sonbahar Öyküsü” konusu ile 13-17 yaş kategorisinde yapılan başvurular neticesinde, ilimizden Songül Baykara ve Ekin Çallı isimli gençlerimiz dereceye girdiler. Kendilerine ödül olarak D&R’dan “Kitap Hediye Çeki” ve “Milli Forma” verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından ödülleri takdim edilen Songül Baykara ve Ekin Çallı, yeleklerini giyerek gönüllü gençlerimiz arasına katıldılar.

MSKÜ Akademik yıl açılışı gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Fethiye’deki eğitim çalışmaları devam ediyor

Güzellik, cilt bakımı, makyaj ve daha birçok konuda sayısız uzman yetiştiren Leyla İnanır Eğitim Kurumları, Fethiye’deki eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Dr. Baumann by Leyla İnanır Fethiye Şubesi İşletme Sahibi Filiz Özgültekin, “Leyla İnanır Güzellik Uzmanlığı Meslek Eğitim Kursları; ülke genelinde İstanbul, Ankara, Antalya ve Fethiye şubeleri ile profesyonel güzellik uzmanları yetiştiren bir eğitim kurumu. Eğitim kurumlarımız 1990 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve Ustalık Belgesi çıkışlı uzmanlar yetiştiriyoruz” dedi.

Öğrencilere 9 günlük tatil başladı

Okullar ara tatile girdi. Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım pazartesi günü başlayıp, 20 Kasım’da sona erecek. Öğrenciler hafta sonları ile birlikte 9 gün boyunca tatil yapacak. Tatil öncesinde öğrencilere ve velilerine Rehberlik Koordinatörleri ile öğretmenleri çeşitli tavsiyelerde bulunurken, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Tatil sürecinde çocuklarımızın dinlenmesini, zinde kalmalarını ve en önemlisi maske ve mesafe kurallarını okulda gösterdikleri gibi evde de göstermelerini istiyoruz” dedi.

Halk Eğitim Kursları yeniden başlatılıyor

Bodrum Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü, mesleki ve kültürel eğitim kursları protokolünü bir kez daha imzaladı. Protokol gereği Mart 2020’de küresel salgın tedbirleri doğrultusunda ara verilen kurslar, 20 farklı branşta yeniden başlatılacak.

TOBB’dan E-Ticarete E-Kılavuz eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, e-ticarete yapmak isteyen firmalara yönelik 5 hafta boyunca sürecek detaylı “E-Ticarete E-Kılavuz Eğitim Programı” düzenledi. Ücretsiz eğitim program 11 Kasım 2020 tarihinde başlayacak, 9 Aralık 2020 tarihinde sona erecek.

Okul servis şoförlerine eğitim

Muğla’nın Menteşe ilçesinde jandarma ve emniyet bölesinde görev yapan öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim verildi.

BODRUM VE MİLAS PERSONELİ ORTAK EĞİTİMDE

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunu" konulu seminer Bodrum ve Milas Belediyeleri Mali Hizmet Müdürlükleri personellerinin katılımıyla başladı.

1-6 KASIM DİSLEKSİ FARKINDALIK HAFTASI

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, 1-6 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası dolayısıyla, bir basın açıklaması düzenledi. Özel Elit Nursel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Kurucu Salih Dündar ve Uzman Nilgün Semerci disleksi hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ YENİ YAPILAN OKULDA EĞİTİM GÖRECEK

İzmir’de meydana gelen ve bazı binaların yıkılmasına neden olan depremin ardından, Milas’ta ilkokul olarak hizmet veren binada eğitim öğretim gören öğrencilerin velileri okul binası önünde toplanıp, geçtiğimiz yıllarda bina için verilen 'depreme dayanıklı olmadığına dair' raporu yetkililere hatırlatarak biran önce öğrencilerin başka binalara tahliye edilmesini talep etti.

KPSS Ön Lisans oturumu yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu başladı.

DERSE BAĞLANMAK İÇİN DAĞA ÇIKIYORLAR

Seydikemer’de EBA'ya bağlanamayan öğrenciler, dağlık alanda internete girerek derslerini takip ediyor

Toplam 957 haber.