Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAMA ZİYARET

Konya Anadolu Selçuk Üniversitesi Mimarlık son sınıf öğrencileri ve öğretim görevlileri ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'e ziyarette bulunarak Fethiye'nin konut dokusu ile İlgili bir kitapçık hazırlayacaklarını da ifade ettiler.

İLK YARDIM EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereğince düzenlenen ilk yardım eğitimi başarıyla tamamlandı. İki gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sözlü ve uygulamalı sınavı başarıyla geçen katılımcılar İlk Yardım Sertifikası almaya hak kazandı.

ÖZEL ATA ÖDÜLE DOYMUYOR

10. Uluslararası Fethiye Kültür ve Sanat Günleri kapsamında yapılan, Foto Kandiye fotoğraf yarışmasında, okulumuz 6. sınıf öğrencisi Defne Aktan 140 öğrenci arasında 2. oldu. Nisan ayında Foto Kandiye Fotoğraf Yarışması’na okulumuz 6. Sınıf öğrencileri ile katıldı. Yarışma Fethiye Salı Pazarında gerçekleşti.

USTA ŞEFLER KARİYER GÜNLERİNE KATILDI

Fethiye faaliyet gösteren Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri Şef Cuma Kızılarslan, takım kaptanı şef Hakan Özgür Şahin Köyceğiz Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kariyer günlerine katıldılar.

SEYDİKEMER’DE KADIN ÇİFTÇİLER EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDI

Seydikemer İlçesi Korubükü Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kadınlarının talepleri doğrultusunda 21 kadın çiftçimize, İlçe Müdürlüğümüzce “Süt Hijyen Eğitimi” kursu gerçekleştirildi.

3 BİN 744 ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün her eğitim öğretim döneminde gelecek nesillere çevre farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlediği çevre eğitimlerinin, 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin ardından, ikinci dönemi de tamamlandı.

ŞEF MAVİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Fethiye Özel Yakut Mesleki Eğitim Merkezi mutfak akademi eğitim mutfağında Fethiye ve çevresinde bulunan birbirinden değerli şeflerimize, işletme sahipleri ve işletme müdürlerimize fırınla pişirme teknikleri ve kullanım eğitimi gerçekleştirdi.

YAKUT MUTFAK AKADEMİDEN DESTEK

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler arası yemek yarışmasına destek veren Yakut Özel Eğitim Merkezi Mutfak Akademi eğitim koordinatörü Onur Arslan organizasyon hakkında bilgi verdi.

EKPSS SINAVINDA TER DÖKTÜLER…

Muğla’da yapılan ve Fethiye’den de bir grup engellinin katıldığı EKPSS’de engelli memur adayları emeklerinin karşılığını alabilmek için ter döktü.

BELEDİYE FEN LİSESİ MUĞLA BİRİNCİSİ OLDU

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim görüp pansiyonlarında kalan öğrenciler arasında “Kitap Okuma Yarışması” düzenlendi. Fethiye Belediye Fen Lisesi yarışmada Muğla birincisi oldu.

FETHİYELİ EĞİTMENLERİN EĞİTİMLERİ VAN’A KADAR ULAŞTI…

Deniz ve sahillerin kirlenmesini önlemek amacıyla kurulup, örnek projelere imza atan Turmepa çevre kuruluşu “Farkettim Denizler Bizim Oksijen Kaynağımız” ve “Geri Dönüştürüyorum” eğitimleriyle Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenciyi denizlerin önemi konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor… Turmepa Fethiye şubesi eğitmenlerinin vermiş olduğu eğitimler Van’a kadar ulaştı. Turmepa Fethiye şubesi eğitmenlerinden Ersin Özer ile Songül Turan; Van’a giderek öğrencilere denizlerin önemi hakkında bilgi verdiler…

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Mehmet Zeybek ve polis memuru Ali Sarıbel tarafından Fethiye’nin değişik okullarında okuyan öğrencilere trafik eğitimi veriliyor.

RAMAZAN KAYAN FETHİYE’DE KONFERANS VERDİ

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Uygulama Okulunda konferans veren Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, İmam Hatipli öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide Mavi Marmara ve Furkan Doğan’ı anlattı.

54. KÜTÜPHANE HAFTASI TÖRENLE BAŞLADI

54. Kütüphane Haftası Fethiye İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle başladı…Fethiye İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen 54. Kütüphane Haftası törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Turizm Danışma Ofisi Müdürü Güler Uymaz, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan, Fethiye İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Müslüm Celal Tekebaba, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

ÖĞRENCİLER 12 MART 1921’E GÖTÜRDÜ

Fethiye'de Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11-H Harita Tapu Kadastro bölümü öğrencileri tarafından “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliği düzenlendi.

ÖĞRENCİLER 12 MART 1921’E GÖTÜRDÜ

Fethiye'de Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11-H Harita Tapu Kadastro bölümü öğrencileri tarafından “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliği düzenlendi.

"BALIK YİYORUM SAĞLIKLI BÜYÜYORUM" PROJESİ

Sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesi kapsamında Bozyer Şehit Ali Galip Met İlkokulu öğrencilerimize Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek arası balık ve meyve suyu dağıtıldı.

AĞRI’LI 2. GRUP ÖĞRENCİLER’ DE FETHİYE’Yİ ÇOK SEVDİLER

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN’ın girişimleriyle başlatılan ve T.C İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Biz Anadolu'yuz Projesi” kapsamında Ağrı'dan ilçemize gelen 2. grup öğrenciler hafta başı Dalaman Havalimanında karşılandılar.

OKUL İDARİCİLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ…

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan okul idarecileri ile milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görevli personele yönelik seminer düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından verilen eğitim seminerinde; “Stres ve Beyin”, “Öğretmen, Veli ve Yönetici İlişkileri”, “İletişim ve İyi geçinme Alışkanlığı”, “Beşeri İlişkiler” konularında bilgilendirme yapıldı…

Toplam 957 haber.