Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

“Trafik Bilincini Küçük Yaşta Öğreniyorlar”

Fethiye’de çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene ortaklaşa düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi kapsamında Gazi İlkokulundan gelen öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Meslek Lisesinde Tubitak Bilim Fuarı Açıldı

Kaymakam Ekrem Çalık, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Mesleki Alan Tanıtımları Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Bilim Fuarı'nda meslek liseleri alan tanıtımı da gerçekleştirilirken 2 gün açık kalacak Bilim Fuarı'nda mesleki lise öğrencilerinin yaptığı birbirinden değişik eserler ilgi çekti.

Ustalar Belgelerini Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından TOBB MEYBEM A.Ş. adına düzenlenen mesleki yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayan ustalar sertifikalarını FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın elinden aldı.

Fethiye’de 2017 Öğrenci Teog Sınavına Giriyor

Bugün ve yarın yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavlarına Fethiye’den 2 Bin 017 öğrenci katılacak. 30 okulda yapılacak sınavda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerinden 40’ar dakika ter dökecekler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Teog Öncesi Moral Kahvaltısı

Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri için Teog sınavı öncesi moral kahvaltısı etkinliği düzenlendi.

Mesleki Yeterlilik Sınavının Beşincisi Yapıldı

FTSO tarafından yürütülen mesleki yeterlilik sınavları 7-8 Nisan tarihlerinde Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.Sadece ahşap kalıpçı alanında açılan mesleki yeterlilik sınavına 12 yeni aday olmak üzere toplam 28 aday katıldı.

Öğrenciler Ve Öğretmenler Stress Attılar

Fethiye'de okul ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenen kermeste öğrenci ve öğretmenler canlı müzik eşliğinde bol bol oynayarak stres attılar. Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve Okul İdaresi'nin birlikte düzenlediği dayanışma ve kaynaşma kermesine yoğun ilgi oldu.

Barış Afişi Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Fethiye Lions Kulübü; Nisan ayı olağan aylık toplantısında bütün dünyada 1989 yılından bu yana düzenlenen 400.000 in üzerinde katılımı olan, günümüz çocuklarının Barışa duyduğu özlemi resimlerine aktardığı 11-13 yaş arasında yapılan "Lions Barış Posteri" yarışmasında ilçemizden Sergilenmeye Değer Görülen eserler arasına girmiş 6 eserin sahiplerine ödüllerini takdim etti.

LYS Sınavları Seydikemer’de Yapılabilecek

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun girişimleri sonucu LYS sınavları İlçemizde yapılacak. Bu sayede öğrenciler, sınav için başka şehirlere taşınmak zorunda kalmayacak.

32 Okulda Çevre Eğitimi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Fethiye’de bulunan 3. sınıf öğrencilerinin tamamına çevre eğitimini tamamladı. 32 okul, 180 şube, bin 800 öğrenciye verilen eğitimlerde, çevre bilincinin gelişmesi, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına küçük yaşlarda eğitim verilmesi hedefleniyor.

53. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı

53. Kütüphane haftası Fethiye’de törenle kutlandı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar; 53. Kütüphane Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen Kütüphane Haftası programına katıldılar.

Fethiye Belediyesi’nden Seydikemer okullarına sürpriz!

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü trafik hizmetleri ilçedeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarına yapılan geleneksel sokak oyunları çalışmasını bu sefer Seydikemer ilçesinde sürdürüyor. Seydikemer’deki okullardan gelen talepler doğrultusunda Karadere, Kumluova ve Kadıköy İlköğretim Okullarına unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları hazırlanarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

DTO Fethiye Üye Eğitimlerine Devam Ediyor

28 Mart 2017 tarihinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Eğitim Salonunda Gemi Acenteliği Yenileme Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Fethiye Vergi Dairesine Ziyaret

Özel Fethiye Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri bu yıl 28.si kutlanan Vergi Haftası kapsamında Fethiye Vergi Dairesini ziyaret ettiler.

“Komşu Köyde Sizi Ne Bekliyor?”

FTSO tarafından üye işletme ve üye işletme çalışanlarının kişisel gelişimine katkı sağlanması amacıyla organize edilen ve İzgören Akademiden Barış Kılıçarslan tarafından verilen “Komşu Köyde Sizi Ne Bekliyor?” konulu seminer beğeniyle izlendi.

Büyükşehir’den Satranç Takımı Hediye Edildi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün Gazi İlköğretim Okul öğrencilerine hediye olarak yolladığı satranç takımlarını; Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Nebioğlu ile Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Fethiye Temsilcisi Erdi Filiz okul yönetimine teslim etti.

Yabancılardan Türkçe Kursu’na Yoğun İlgi

Fethiye'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar başta komşuları ile olmak üzere çarşı ve pazar ile aile ortamında Türkçe konuşabilmek için Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara koşuyorlar.

Femder’de Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Kısa adı Femder olan Fethiye Emlakçılar Derneğinde eğitim çalışmaları ve bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Toplam 939 haber.