Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Galericilerde belge ve sınav heyacanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM işbirliği ile düzenlenen 2. El Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları, bugünlerde galericilerin bir numaralı gündemi. Sektöre yönelik mesleki yeterlilik için FTSO, MEYBEM işbirliğiyle yapılan ikinci sınavda başarılı olan 55 kişinin belge heyecanı ile üçüncü kez gerçekleştirilen sınavlara giren 67 kişinin sınav heyecanına sahne oldu.

Büyükelçi Berger'den Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

2. Dönem Okul Kurum Müdürleri Toplantısı Yapıldı

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı II. Dönem okul/kurum müdürleri toplantısı yapıldı.

“Muğla Çam Balı” için eğitim semineri

Güney Ege Kalkınma Ajansı Teknik Destek Eğitim Programı desteği ile yürütülen “MAYBİR – Muğla Çam Balı Tescilli Coğrafi İşaret İçin Üyelerin Ve Sosyal Paydaşların Eğitimi” Projesi çerçevesinde, Seydikemer’de 31 Ocak 2019 tarihinde saat 09:30’da Şehit Gürcan Akan İlkokulu toplantı salonunda 1 gün süreli seminer gerçekleştirileceği bildirildi.

Öğrencilerin karne heyecanı

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi sona erdi. Fethiye’de ilk, orta ve liselerde yaklaşık 29 bin öğrenci karne aldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürü Şadiye Ceylan öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Karne heyecanı yaşayan sadece öğrenciler değildi; öğrenci velileri de bu heyecana ortak oldular. bir öğrenci karnesini Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den alırken gözyaşlarını tutamadı.

Kadın Çiftçi Çalıştayı’nda sorunlara çözüm aradılar

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kırsalda kadın çiftçilere yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi tarafından koordine edilen Kadın Çiftçi Çalıştayı’na Seydikemer’i temsilen; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer-Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Müdürlüğümüz Teknik Personeli ve İlçemiz önder Kadın Çiftçileri ile katılım sağlandı.

Tarla faresi mücadelesi başladı

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Birimi çiftçilerimize tarla faresi ile toplu mücadele için çalışmalarına başladı.

Öğrenciler gazetecileri gününde unutmadı

Fethiye Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/H Halkla İlişkiler ve Organizasyon bölümü öğrencileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Fethiye’de görev yapan gazetecilere küçük ama anlamlı bir hediye verdi.

SEYDİKEMER KAYMAKAMLIĞINDAN TÜRKİYEDE BİR İLK!

Bölgemizin ve ülkemizin turizmden daha fazla pay almasını sağlamak, bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin tatillerini kaliteli, huzurlu ve güvenli hale getirmek ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla Muğla Valiliğinin 2018/1 sayılı “Turizm Faaliyet ve Hizmetleri Usul ve Esasları Genelgesi” kapsamında gerçekleştirilen ve Seydikemer Kaymakamlığınca Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen eğitim programı özellikle” hanutçulukla etkin mücadele” kapsamında Türkiye’de ilk kurs olma özelliğini taşımaktadır.

Mick Amca’dan çevre dersi

Fethiye aşığı, çevre temizliğine önem veren, koyların ve Fethiye’nin temizliği için çaba gösteren Mick Amca olarak tanıdığımız Mick Scarsbrook İstanbulda düzenlenen “Uluslararası İstanbul Çevre Zirvesi” ne konuk oldu.

GALERİCİLER MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki MEYBEM A.Ş. işbirliğinde düzenlenen, Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik sınavlarında başarılı olan 40 kişi belgelerini törenle aldı.

Nazmiye Halvaşi’den Fethiye’de Konferans

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 84. yıl dönümü nedeniyle Fethiye CHP İlçe Kadın Kolları tarafından FBKM’ de konferans düzenlendi. CHP eski parti meclis üyelerinden Nazmiye Halvaşi; konferansa konuşmacı olarak katıldı. CHP eski parti meclis üyelerinden Nazmiye Halvaşi; Osmanlı’dan günümüze kadar Türk Kadınının mücadelesini anlattı. Fethiye Belediye Kültür Merkezi salonundaki konferansa CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kestep, Fethiye Belediye Başkan aday adayları Veli Pabuşçu, Keramettin Yılmaz, Fethiye'deki sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile partililer katıldı. Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kestep kısaca günün anlam ve önemini ifade edip, ''Atatürk'ün devrimlerine bağlıyız'' diye konuştu.

Galericiler, sınav öncesi bilgilendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliği ile 28-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki yeterlilik sınavları öncesinde FTSO’da yapılan toplantıda 2. El araç alım satımı yapan galericilere sınavlar hakkında bilgi verildi.

FETHİYE’NİN HAFIZLARI TAÇLANDIRILDI

Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kur’an Kursu ve Huriye Koyuncu Kız Kur’an Kurslarından Yetişen Toplam 25 Hafız Öğrenci Yapılan Törenle Hafızlık Tacıyla Taçlandırıldılar.

Mick Amca Çevre Zirvesinde Konuk

Sosyal medyadan hazırladığı videolar ile çevre duyarlılığını insanlara anlatmaya çalışan Fethiye'nin Mick amcası olarak tanınan Mick Scarsbrook'a İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi'ne konuşmacı olarak davet edildi.

Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü; Fethiye’de coşkulu bir şekilde kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de tören düzenlendi.

10 bin 817 öğrenciye diş macunu ve fırça

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği, ‘Öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtımı’ bu yıl Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu’nda başladı. Dağıtım programına, Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven ile katılırken, Çocuk Diş Hekimi Dr. Fethiye Gökçe Gençay, öğrencilere diş sağlığı konusunda bilgiler aktardı. Hafta boyunca 10 bin 817 öğrenciye diş fırçası ve macunu dağıtılacak.

İnşaat Sektörüne MEGİP Hakkında Bilgi Verildi

MEGİP Projesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda inşaat sektörü temsilcilerine anlatıldı. Toplantıda, devletin istihdamı arttırmaya yönelik diğer teşvikleri hakkında da bilgi verildi.

Servis Şoförleri ve Rehber Personel İçin Eğitim Semineri Düzenlendi

Öğrenci taşımacılığı yapan tüm servis şoförleri ve rehber personel için eğitim semineri düzenlendi.

Toplam 957 haber.