Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

2. EL TAŞIT ALIM SATIMI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI 28-29-30 KASIM’DA YAPILACAK

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan firma yetkilileri ile çalışanlarını yakından ilgilendiren Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları, 28-29-30 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Başvurular, 22 Kasım 2018 tarihine kadar Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılacak.

Çevre bilinci için eğitimler başladı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 10 senedir sürdürdüğü Çevre Koruma konulu eğitimler bu yıl da başladı. 23 Mayıs tarihine kadar sürecek olan eğitimlerle 32 okulda 186 Şubeye, 3 bin 758 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

"Narkotik Eğitim Tırı" Fethiye’ye Geliyor

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu projesi kapsamında "Narkotik Eğitim Tırı" Fethiye'ye geliyor.

GALERİCİLER MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları, 24-25-26-27 Eylül 2018 tarihlerinde yapıldı. Sınava 94 kişi katıldı.

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Tüm Yurtta olduğu gibi Fethiye'de de; 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi ile ilköğretim haftası kutlamaları Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başladı. İlköğretim haftası Kutlama Programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

BAŞKAN SAATCI’YA ÇİFTE MUTLULUK

Fethiye Belediye Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nden mezun olan Fethiyeli öğrenciler, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ziyarette bulundu. Başkan Saatcı, iki öğrencinin de aynı anda teşekkür ziyareti yapmasından dolayı çifte mutluluk yaşadı.

GİRİŞİMCİ ADAYLARINA SERTİFİKA

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 13 Temmuz Cuma günü sona erdi. Eğitime katılmaya hak kazanan 29 kişi, eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya ve KOSGEB Girişimci desteği almaya hak kazandı.

FTSO KOSGEB EĞİTİMİ BAŞLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10 Temmuz Salı günü başladı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan FTSO Başkan Vekili Kemal Hıra, talep olması halinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

YENİ SİSTEM’DE SINAVA GİRDİLER

Hafta sonu tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de üniversite sınavları damgasını vurarak üniversite sınavları heyecanı yaşandı. Milyonlarca öğrenci yeni sisteme göre 2 oturum şeklinde gerçekleşen üniversite sınavlarına girdiler. Fethiye’de 44 sınav merkezinde gerçekleşen sınavlarda büyük bir yoğunluk yaşandı. Anne ve babalar sınava giren çocuklarını okul önlerinde ve bahçelerinde saatlerce beklediler…

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Fethiye İlçe genelinde 178 personel ile tüm cami ve Kur'an kursunda çocuklara 8 hafta boyunca Kur'anı Kerim eğitimi verilecek.

KAYA "TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Hafta sonu tüm Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan Liselere Giriş ve Bursluluk sınavları ile ilgili açıklama yapan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya sınavların iki oturum halinde yapılacağını, ilk oturumun 75, ikinci oturumun 60 dakika olacağını belirtti.

ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ UYARILAR

Liselere Geçiş Sınavı bu yıl 2 Haziran 2018 Cumartesi günü tüm Türkiye’de 09.30’da yapılacak. Özel Fethiye Ortaokulu Rehber Öğretmeni Müjde Yorulmaz, sınava sayılı günler kala öğrenci velilerinin heyecanlı ve meraklı bekleyişlerinin zaman zaman yerini stres, endişe ve bazen de kaygı olarak öğrenci ve ailelerde kendini gösterdiğini ifade etti. Bu nedenle Müjde Yorulmaz, sınav öncesi ve sınav anında öğrencilerin ve ailelerin nelere dikkat etmeleri ve hangi durumlardan kaçınmaları gerektiği konusunda bazı uyarılarda bulundu.

ÇAĞDAŞ YAŞAM’ DA MEZUNİYET ETKİNLİĞİ…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Fethiye Şubesi; 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde mezun olan üniversite öğrencileri için mezuniyet yemeği düzenledi. ÇYDD Fethiye şubesinde düzenlenen mezuniyet yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı. ÇYDD Fethiye şubesi bursuyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri fakültesinden mezun olan 9 öğrenci için kutlama etkinliği düzenlendi…

VALİ CİVELEK, “OKUYAN TOPLUM GÜÇLÜ TOPLUMDUR, GELİŞMİŞ TOPLUMDUR”

Çeşitli etkinlik ve toplantılara katılmak üzere Seydikemer ilçesine giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Seydikemer İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışına katıldı.

FETHİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN YIL SONU ETKİNLİĞİ

Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Yıl Sonu Sergisi ve etkinliği düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından açılışı gerçekleşen yıl sonu sergi etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

FETHİYE'NİN ÖZEL İNSANLARI İÇİN

Fethiye Belediyesi tarafından engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla yapılan Fethiye Engelliler Sanat ve Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. İş-Uğraş Atölyesi olarak da tabir edilen merkezde, engelli vatandaşlarımız hem eğitim alacak hem de yaptıkları el becerilerini sergileyerek kazanç elde edecek.

YABANCI DİLLER ÖĞRETMENLERİ “EXPRESS PUBLİSHİNG” EĞİTİM SEMİNERİNDE…

Özel Fethiye Eğitim Kurumları yabancı diller öğretmenleri, yabancı dil eğitiminin çok daha etkin ve verimli olabilmesi için uluslararası gerçekleştirilen eğitim seminerlerine katılmaktadır.

“HAYALLER KURUYORUZ”LA KÜTÜPHANESİNE KAVUŞTU

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümünde okuyan ”Hayaller Kuruyoruz Kulübü” öğrencileri Seydikemer Bağlıağaç Mahallesinde kütüphanesi olmayan Şehit Nizamettin Akan Ortaokuluna öğretmenler, okul görevlileri ve öğrencilerle çalışarak kütüphane kurdular.

MUŞ’LU ÖĞRENCİLER SEYDİKEMER’DE

“Biz Anadoluyuz Projesi “Kapsamında Muştan Gelen Öğrenciler Seydikemer’ i Gezdi.

Toplam 957 haber.