Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

En düşük memur maaşı ve memur emekli aylığı ne kadar oldu?

Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liraya çıktı.

Sigara Ve Alkole Rekor Zam

Hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 47,4 zam yapıldı. Bu artış, sigara ve alkolde olağanüstü fiyat artışına neden olacak.

2022’de İşsize 2.137tl, Engelliye 1.552tl Maaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklamanın ardından gözler işsizlik ve engelli maaşlarına yansıyacak miktara çevrildi.

Demir’den Kur Garantili Tl Hesabı

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Demir hükümet tarafından döviz kurunun kjontrol altına alınabilmesi için yürürlüğe sokulan “Kur Garantili Vadeli Türk Lirası Hesabı” ile ilgili açıklama geldi.Mehmet Demir bı sistemin açıkça devlet garantili köprülerden, havalimanlarından, hastanelerden sonra dolar garantili TL sebebi ile vatandaşın cebindeki parayı nasıl zenginlere aktardığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Tüfe Aylık Yüzde 14,68 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksini yayımladı. Bu kapsamda Aydın, Denizli ve Muğla illerinin dahil olduğu TR32 Bölgesinde; Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde14,68 arttı.

Emekliler Açlığa, Sefalete Mahkum Değildirler!

Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama ile “Verilecek olan yüzde 5’lik zam ve üstüne eklenecek olan enflasyon farkı kandırmaca olmaya devam etmektedir” denildi. Emekliler talep ve hakları için bu güne kadar sürdürdükleri mücadeleyi bundan sonra da sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladılar.

Kamu Alacakları Ödenmeye Başlandı

Tıbbi cihaz firmalarının iki yıldır kamudan almayı bekledikleri ödemeler verilmeye başladı.

Lpg 10 Liraya Yaklaşıyor

2022 yılı akaryakıta gelen yeni zamlar ile başladı. Yeni yılla birlikte LPG’ye 78 kuruş zam geldi

Muğla İli Dış Ticaret İstatistikleri Yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Kasım ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde; Genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 29,1 arttı, ithalat yüzde 0,4 azaldı

H-Üfe Yıllık Yüzde 38,08, Aylık Yüzde 3,00 Arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 37,30, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,08 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 29,72 artış gösterdi.

İndirim Beklerken Zam Geldi

Vatandaş indirim beklerken yeni bir zamla daha karşılaştı. Benzinin litre fiyatına 68 kuruş zam geldi.

Yılbaşı panayırı misafirlerini bekliyor

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi Eşitlik Birimi ile Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yılbaşı panayırı, Bodrum Halk Eğitim Merkezi'nin önündeki alanda devam ediyor. Evinde üreten kadınlara, engelli vatandaşlarımıza istihdam amacıyla açılmış olan panayır, ay sonuna kadar devam edecek.

Elele Butik Dayanışma Merkezi ile İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Yüzü Gülüyor

Menteşe Belediyesi’nin El Ele Butik Dayanışma Merkezi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü gülüyor. Dayanışma Merkezi sayesinde Ocak ayından bu yana 4 bin 700 vatandaş kıyafet, 102 vatandaşta mobilya ve beyaz eşya ürünlerinden faydalandı.

Girgin, “Seviniyoruz Maalesef Ağlanacak Halimize”

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe komisyon üyesi Süleyman Girgin iktidara TL Mevduatına dolar üzerinden garanti verilmesi üzerinden yüklendi ve ‘’Doları referans göstererek ekonominin ne durumda olduğunun ikrarıdır geldiğimiz durum’’ dedi.

‘Üreticimizi Küstürmeyin’

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Çiftçilerimizin belini büken ve günden güne tarıma darbe vuran yanlış tarım politikaları ve girdi maliyetlerinin önü alınamaz artışı emekçi çiftçilerimizin gelecek umutlarına gem vurmaktadır. Üreticimizin küstürülmemesini istiyoruz” dedi.

Dolar Güne Düşüşle Başladı

Dün günü 12,20'den seviyelerinden tamamlayan dolar, yeni güne 70 kuruş düşerek başladı. Dolar 11,50 seviyelerinden işlem görüyor.

Et Fiyatları Düşecek Mi?

Doların yükselmesiyle birlikte yaşanan fiyat artışlarından et ve tavuk da etkilendi. Bütün tavuğun fiyatı 18 liradan 32 liraya yükselirken, kıymanın kilosu 95 liradan, kuşbaşının kilosu ise 120 liradan satılmaya başlandı. Kasaplar, doların ardından beyaz ve kırmızı et fiyatlarının da düşmesini bekliyor.

Sosyal Korumaya 655 Milyar 599 Milyon Tl Harcandı

Sosyal koruma harcaması 2020 yılında yüzde 20,9 artış göstererek 655 milyar 599 milyon TL oldu. Bu harcamanın ?,5'ini 646 milyar 2 milyon TL ile sosyal koruma yardımları oluşturdu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 300 milyar 902 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oluştururken, bunu 170 milyar 993 milyon TL ile hastalık/sağlık bakımı harcamaları takip etti.

Üretici Ve Tüketici Fiyatların Düşmesini İstiyor

Kurdaki düşüşten sonra gözler zincir marketlere çevrildi. Üretici de tüketici de dolardaki yüzde 30-40’lık düşüşe paralel, ayçiçek yağı, un, makarna, süt, yumurta, başta olmak üzere fiyatlarda düşüş bekliyor.

Toplam 781 haber.