Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Benzin Ve Motorine Zam

Benzine 77 kuruş, motorine 31 kuruş zam yapıldı.

Sigaraya Zam

Sigara fiyatlarına zam yapıldı. Fiyatlar yüzde 10,5 ile 12,9 civarında arttı.

Mtv Artış Oranında .2 İndirim

Yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak artış oranı belli oldu. Daha önce 2022 yılı MTV artış oranı 36.2 olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında yüzde 11,2'lik indirime gitti. Düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmış oldu.

İşveren ve Sendika Anlaşamadılar

Haberler.Com adlı internet sitesinden Mesut Şahin’in haberine göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında anlaşma çıkmadı. Toplantı sonrası taraflardan ilk açıklamalar geldi. Türk-İş bir işçinin asgari geçim miktarını 3 bin 900 TL olarak ifade ederken, işveren tarafı söz konusu miktarı 3 bin 100 TL olarak açıkladı. Tarafların rakam konusunda anlaşmazlıkları sürerken, nihai karar dördüncü toplantıda çıkacak.

Fiyatı 10 Lirayı Geçti

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, motorine 66 kuruş zam yapıldı. Bu zammın ardından motorinin lifte fiyatı 10 liranın üzerine çıkarak benzini geçmiş oldu. Motorine 1 Aralık günü 44 kuruş indirim gelmişti. 8 Aralık itibariyle 66 kuruş zam uygulandığı haberi geldi.

1 Gram Altın 786 Lira

Gram altın fiyatında yükseliş devam ediyor. 1 gram altın 786 lira seviyelerinden satılıyor.

Toplam Sağlık Harcaması 249 Milyar 932 Milyon Tl Olarak Gerçekleşti

Toplam sağlık harcaması 2020 yılında bir önceki yıla göre $,3 artarak 249 milyar 932 milyon TL'ye yükseldi.

Zamlar Vatandaşın Belini Büktü

Son günlerde döviz kurundaki önlenemeyen artış nedeni ile tüm ürünlere ardı ardına zam gelmeye başladı. Gelen zamlardan çiftçisinden, esnafına, emeklisine, işçisine kadar herkes şikayetçi. Sürekli gelen zamlar ve vatandaşın zamlardan şikayetini dile getiren Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Zamlar tüketiciyi çıldırtmak üzere “dedi. Gelen zamlardan şikayet eden Fethiye’de çiçekçilik yapan Zehra Gürpınar da, “Vatandaş olarak gelen zamlara yetişemiyoruz” diye konuştu.

Ziraat Odası’ndan Zeytin Satışı

Fethiye Ziraat Odası’nda zeytin fidanı satışı başladı. Gemlik 21 serisi mavi bandrollü zeytin fidanı satışı Ziraat Odası Fethiye Şubesi’nde satılıyor. 1 yaşındaki fidanlar 13 TL, 1.5 yaşındakiler 16 TL’den satışta.

En pahalı konut Muğla’da

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Verilere göre; Türkiye’nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla olurken, en pahalı ilçe 27 bin TL ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesi oldu.

Muğla’dan Ekim ayında en fazla ihracat Yunanistan’a

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Ekim ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'dan Ekim ayında en azla ihracat Yunanistan'a yapıldı.

Muğla’dan 54 ülkeye 453 milyon dolarlık balık ihracatı

Muğla'da faaliyet gösteren 14 ihracat izinli balıkçılık ürünleri işletmesinde tüketime sunulmak üzere taze soğutulmuş, dondurulmuş, bütün, fileto ve işlenmiş füme olarak üretilen balıkçılık ürünleri başta Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve Rusya Federasyonu olmak üzere 54 ülkeye ihraç ediliyor. 2021 yılının ilk yarısında 2020 yılında yapılan toplam ihracat rakamına ulaşıldı.

Piyasa alt üst

Döviz ve Altının yükselişi durdurulamıyor.Dolar 12.48TL,Euro 14.04 seviyesinden çeyrek altın 1.162TL’den işlem görüyor.

Ümitler 2.El Pazarı’nda

Fethiye Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde her hafta kurulan 2.el pazarında stant açan vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ve işlerine yaramayan eşyaları satıp ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Çam balına TSE standartı

Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin'in yıllardır çam balına standart getirilmesi ile ilgili çalışması sonuç verdi ve Türk çam balı TSE standardına kavuştu. Çam balı standartı TSE Teknik Kurulunda kabul edilerek, 'TS 13910' numarası ile yayınlandı.

Dalaman Limonu, İstanbul’da Komisyonsuz Satılacak

Dalaman’da üretilen limonlar Köy Koop’un İstanbul Hali’nde bulunan yerinde komisyonsuz olarak satılacak.Limonunu satamayan çiftçilere destek olmak amacı ile bu organizasyonda limonların istanbul’a nakliyesi Dalaman Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bodrum Belediyesi Karakılçık Buğdayı ve Kanola tohumlarını toprakla buluşturdu

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Kontrol Şefliği, karakılçık buğdayı ve kanola tohumlarını toprakla buluşturdu. Üretimi yapılan kanola bitkisinden üretilecek biyodizel yakıt ile fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılması ve dünyayı etkileyen küresel iklim krizine farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Önder; “Faiz yükselmezse ,dolar düşmez”

Ekonomist Yunus Önder Merkez Bankasının aldığı faiz indirimi kararını yorumladı.Önder faizin 15 puana indirilmesinin doları tetiklediğini ifade etti.

Vatandaş kuyumcuya koşuyor

Altının hızlı yükselişiyle birlikte vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Dolar kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatları her geçen gün rekor tazelerken, bozdurma talebinin de arttığı öğrenildi.

Toplam 782 haber.