Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Muğla’da konut satışları yüzde 17,1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Haziran ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları yüzde 17,1 azaldı.

Futbolcularla görüşmeler Başkan Bakırcı’nın ofisinde yapılıyor

3. lig 2. Grupta geçtiğimiz yıl play-off yarı final maçında elenen Fethiyespor, tecrübeli Teknik direktör Selahaddin Dinçel’i takımın başına getirirken, sözleşmesi biten sol kanat oyuncusu Alihan Tuncer ile yeniden anlaştı.

Muğla Teknopark’tan ilk ihracat Amerika’ya

Faaliyetlerini Muğla Teknopark’ta sürdüren Willow Yazılım firması, ilk ihracatını Amerika’ya gerçekleştirdi.

TOBB nefes kredisi 1 Haziran’da yeniden başlıyor

COVID-19 virüsü salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB Nefes Kredisi 8. defa hayata geçiyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “FTSO olarak, Birliğimiz TOBB ile birlikte üyelerimiz için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz.” dedi. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre % kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. Yıllık ,50 faizli Nefes Kredisi, 6 ay ödemesiz 12 taksitli olacak.

Başkan Oğuz, Villa kiralama yeni konaklama şekline dönüştü

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını tedbirleri nedeni ile emlak sektörü de durgunluk yaşıyor. 17 günlük kısıtlamada faizlerinde yüksek olması nedeni ile Fethiye bölgesinde emlak ve konut piyasasında haraketlilik oldukça az. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Faizlerin yüksekliği, pandemi tedbirleri ve dünya ekonomisindeki belirsizlik bölgemizdeki emlak sektörünü de etkiledi. Şuanda durgunluk yaşanıyor. 17 günlük kısıtlamanın ardından piyasanın açılmasını bekliyoruz. Villa kiralama yeni konaklama şekline dönüştü” şeklinde konuştu. 

AB ülkelerine günlük 2 bin ton yaş sebze ve meyve gidiyor

Yaş sebze ve meyve ihracatının artması, üreticiyi memnun ediyor. Pandemi tedbirlerine rağmen hafta sonlarında da üretime devam eden çifçiler, yetiştirdikleri ürünleri ihracatçı firmalara yetiştirmeye çalışırken başta Romanya, Ukrayna, Moldova olmak üzere AB ülkelerine günde 2 bin ton yaş sebze ve meyve gidiyor. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün “Ortaca’dan Kaş’a kadar olan bölgede günlük yaklaşık 90-120 arası tır sevkiyatı var. Yani günlük 2 bin tonun üzerinde bir sevkiyat var. Fiyat da güzel. Üreticilerimiz fiyattan memnun” dedi. Üreticiler de toptan 4-5 TL’den ihracata domates veriyoruz. Fiyat güzel. Ama girdiler çok fazla” diye konuştular.

Emeklilere müjde!

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde bu yıl artış yaşanacak. İlk ikramiye Mayıs ayında hesaplarda olacak. İkramiyeyi yeni emekliler ile dul ve yetimler de alacak. Alınacak olan ikramiyeler ise zamlı olacak.

Üyelerine can suyu olmaya devam ediyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, pandemi döneminde üyelerine can suyu olmaya devam ediyor. Ortak sayısı 2 bin 680’e ulaşan kooperatifin dağıttığı kredi miktarı 160 milyon TL’yi bulurken; kredi talebinin oldukça yüksek olduğu kaydedildi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Şu anda dağıttığımız kredi miktarı yaklaşık 160 milyon TL civarında. Ortak sayımız 2 bin 680’e ulaştı. Kişi başına 100 bin TL kredi düşüyor. Kredi taleplerimiz çok. Yapılandırma başvuruları 30 Nisan’da sona erecek” dedi. 

Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,  Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen 2021 yılı 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden kamu ve özel sektör yatırımları, üretim ve istihdam konuları değerlendirildi.

Dalaman Akköprü Barajından milli ekonomiye 'dev' katkı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında hizmete alınarak enerji üretiminde büyük katkı sağlayan Muğla Dalaman Akköprü Barajı, milli ekonomiye 1 Milyar 353 Milyon 612 Bin liralık fayda sağladı.

Muğla’da konut satışları yüzde 16.1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Şubat ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun Muğla'da konut satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,1 azaldığını açıkladı.

GEKA, SOGEP projeleri için proje önerisi bekliyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Güney Ege'deki sosyal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüttüğü 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) için 15 Mart 2021 tarihine kadar proje önerileri bekliyor.

Marmaris’te yeme içme sektöründe ihtiyaçlar devam ediyor

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, yeme-içme sektörü temsilcisi üyelerine yaptıkları araştırma sonucunda ortaya çıkan ekonomik verilerin karamsar olduğunu, toparlanmanın hızlanması için ilave ekonomik önlem paketine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Stantlarda kooperatifte üretilen ürünler yer aldı

Muğla’da hayata geçen Güneşin Kadınları Muğla Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla stant açtılar. Stantlarda kooperatifte üretilen ürünler yer aldı.

Başkan Gümüş, Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifinde incelemelerde bulundu

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyarette atıl vaziyetteki binanın tüm tadilat, bakım, onarım, çevre ve bahçe düzenlemesi ile peyzaj çalışmalarının Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından yapıldığını belirtti.

Fethiye’de ihracat yükselişte

Fethiye ve Seydikemer bölgelerinde ihracat, yükselişe geçti. Fethiye’de son iki ayda ihracat rakamı 30 bin tona ulaşırken her gün yurt dışına 700 ton sebze ve meyve ihraç edildiği belirtildi. Rusya’nın yanı sıra Avrupa ülkeleri de Fethiye ve çevresinden yüklü miktarda sebze ve meyve çekiyor. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, analiz işlemlerini yakından takip edip gümrük işlemlerinde de belge kontrollerini sürdürüyor. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün, “Türkiye ihracatçılarının büyük bir bölümü sevkiyatını Fethiye’den gerçekleştiriyor” dedi.

Çukurköy HİS Göleti kırsal kalkınmaya destek oluyor

Milas Çukurköy mahallesinde yapımı tamamlanan 35 bin m3 su depolama hacmine sahip Çukurköy Hayvan İçme Suyu Göleti, bölge halkının kırsal kalkınmasına büyük destek sağlıyor.

Üretici ve Balıkçılara destek ödemesi bugün başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üretici ve balıkçılara yaklaşık 140 milyon liralık destek ödemesine bugün başlandığını bildirdi.

Semt Pazarı ucuz mu, pahalı mı?

Salı pazarında meyve ve sebzenin marketlere göre daha ucuz olması, vatandaşların Salı pazarını tercih etmesine neden oldu. Esnaflar iş yapamadıklarından dert yanarken, vatandaşlar ise pazarın pahalılığından dert yandı. 

Toplam 793 haber.