Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Marmarisli arıcılar ballarına coğrafi işaret belgelerini aldı

Marmaris Çam Balı üretimi yapan ve coğrafi işaret şartlarını yerine getiren arıcılara coğrafi işaret sertifikaları ile logoları düzenlenen törenle takdim edildi.

Orient Otel Satılıyor

Çalış Mahallesi’nde Fethiye’nin eski otellerinden biri olan Orient Otel kalkınma Bankası tarafından ihaleye çıkarıldı. Orient Otel Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası’nda 22 Kasım tarihinde saat 10.30 yapılacak ihale ile alıcı bulması halinde satılacak.

Çiftçi üretim maliyetinin altında eziliyor

Fethiye ve çevresinde örtü altı ve açık alanlarda üretim yapan çiftçiler fiyatların düşüklüğünden dert yanıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit çiftçilerin çok zor dönemlerden geçtiğini belirterek, ürettikleri ürünlerin maliyetin altına satıldığını ve hiçbir kazanç elde edemediklerini ifade etti.

Zeytinyağları ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Muğla'nın önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Muğla'da zeytin hasadı devam ediyor. Menteşe Belediyesi de kendi mülkiyetindeki arazilerde zeytin hasat çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş zeytin hasadına katıldı.

Balıkçılar zor durumda

Fethiye Balık Hali’nde balıkçılık yapan esnaflar zincir marketlerin balık satmalarından dolayı işlerinin kötü olduğunu belirterek zor durumda olduklarını ifade ettiler.

Ekim ayında Muğla’da konut satışları yüzde 0,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Ekim ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 artış yaşandı.

Tezcan," çiftçi zor durumda "

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan Ortaca Sebze Hali’ni ziyaret etti.Tezcan yaptığı açıklamada çiftçiye ve ihracatçıya yeterli desteğin verilmediğini söyledi. CHP Ortaca İlçe başkanı Evran Tezcan Ortaca sebze halini ziyaret ederek çiftçilerin ve tüccarın sorunlarını dinledi.Tezcan “AKP iktidarının yanlış adımları çiftçimizi ve ihracatçımızı içinden çıkılamayacak hale sokmuştur”

Otogaza bir zam daha!

En son 2 Kasım'da 49 kuruş zamlanan LPG'ye bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş daha zam geliyor.

Fethiye Çiftçisi Desteklendirmeler Hakkında Bilgilendirildi

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi hakkında bilgilendirme toplantısı, Fethiye Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi’nden Bodrum mandalinasına alım garantisi

Bodrum Belediyesi, mandalina üreticisine destek olmak için çalışmalarda sona geldi. Bodrum Mandalinası üreticisine destek olmak ve markalaşmış Bodrum mandalinasını Türkiye genelinde satışa sunmak için kurumsal firmalarla görüşüyor.

Muğlalı Safran üreticilerine Safranbolu gezisi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyonu ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünce 'Muğlalı Kadınların Eli Safrana Bulanacak' projesi kapsamında Safranabolu ilçesine teknik gezi düzenlendi.

Marmaris’te yer fıstığında ikinci hasat

Marmaris Belediyesi, ekonomisi büyük oranda turizme bağlı olan Marmaris'te unutulan tarımı yeniden gün yüzüne çıkarmak için iki yıldır çalışmalar yürütüyor. Turgut'taki kendi tarlasına yer fıstığı eken Belediye bu yıl ikinci kez hasat gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Ortaca’da narenciye üreticisi destek bekliyor

Türkiye'nin narenciye üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Ortaca'da limon üreticisi zor günler geçiriyor. Bu yıl 100 bin ton civarında limon üretiminin gerçekleştirildiği bölgede, ürünün kilogram fiyatı dalında 80 kuruş ila 1 liraya kadar düştü.

Nar üretiminde verim çiftçiyi sevindirdi

Türkiye'nin narenciye üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Muğla'nın Ortaca ilçesinde nar hasadı devam ederken, rekoltenin yüksek olması üreticiyi sevindirdi.

Menteşe’de 1 Ton Karakılçık Buğdayı Toprakla Buluştu

Menteşe Belediyesi Kafaca, Yeşilyurt ve Karabağlar Yaylasında kendine ait 37 dönüm araziye karakılçık buğdayı ekerek, yerli üretim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ektiği ve 6 ton mahsul elde ettiği karakılçık buğdayını bu yıl ikinci kez toprakla buluşturan Menteşe Belediyesi, ekimini yaptığı 1 ton karakılçık buğdayı ile yerli üreticiye ve ihtiyaç sahiplerine destek olacak.

Fethiye ve Seydikemer’de çam balı yok

Tüm ülkede arıcılar, kuraklıktan dolayı verimin düşmesinden yakınırken Fethiye ve Seydikemer bölgesinde durum değişmiyor. Türkiye'nin çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 40’nın yapıldığı Fethiye ve Seydikemer’de bu sezon da bal çıkmadı.

Otogaza (LPG) tekrar zam geliyor

Otogaz fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam bekleniyor.

Uluslararası Düğün Çalıştayı Bodrum’da yapılacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2022 Mayıs ayında yapılacak Uluslararası Düğün Destinasyonları Çalıştayı için basın toplantısı düzenlendi.

Marmaris, İskandinav pazarında yükselişe geçecek

Pandemi nedeniyle tüm dünyada turizm trendlerinin değişime uğramasının ardından İskandinav ülkeleri ile olan turizm ilişkilerinin yeniden canlandırılması amacıyla geliştirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda Mayıs 2022 tarihinde Dalaman-Kopenhag uçuşu başlayacağı açıklandı.

Toplam 781 haber.