Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Üretici Ve Tüketici Fiyatların Düşmesini İstiyor

Kurdaki düşüşten sonra gözler zincir marketlere çevrildi. Üretici de tüketici de dolardaki yüzde 30-40’lık düşüşe paralel, ayçiçek yağı, un, makarna, süt, yumurta, başta olmak üzere fiyatlarda düşüş bekliyor.

“Ev Fiyatları Hemen Düşmez”

Dövizdeki düşüşün gayrimenkul sektörüne etki edip etmeyeceği merak konusu. Henüz piyasanın netlik kazanmadığını belirten Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal kur sabit olmadığı sürece konut fiyatlarında ciddi bir düşüşün yaşanmayacağını söyledi.

Önce Ötv’ye Sonra Pompaya

Döviz kurunun düşmeye başlaması ile beraber akaryakıta gelmesi beklenen indirimler pompaya yansıtılmayarak ÖTV’ye eklenecek. Benzinin litresinde 2.53 TL, motorinde 2.05 TL, LPG'de 1 TL'lik indirimin ardından gelecek olan indirimler pompaya yansıtılacak.

2022 vergi, harç ve ceza oranları Resmi Gazete'de yayımlandı

2022 yılında vergi, harç ve cezalarda yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlenmişti. Yeni yılda uygulanacak tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dolar Ve Altının Ateşi Sönmüyor

Merkez Bankası’nın Aralık Ayı’nda 5 kez müdahale ettiği dolar yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar haftanın ilk iş gününe yine yükseliş ile başlayarak 17.72 seviyesine ulaşırken gram altın 1.023 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2022’de Agi Ödemesi Yok

2825 TL olan Asgari Ücret yapılan P.4’ lük zammın ardından 4250 TL olmuştu.Asgari ücretin belirlenmesinin ardından kişinin medeni haline ve çocuk sayısına göre değişen Asgari Geçim İndirimi’nin(AGİ) ne kadar olacağı tartışılmaya başlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı “AGİ asgari ücret’e yapılan zammın içerisinde oransal olarak herkese yansıdı” açıklaması tartışmalara son noktayı koydu.

Memur Ve Emeklinin Gözü Zamda

Yeni haftada çalışanların gözü ücretleriyle ilgili düzenlemelerde olacak. Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanacak. Memurların ek zam talebine ilişkin görüşmelerinde bu hafta başlaması bekleniyor.

Dalyan kefali kilosu 20 liradan satılıyor

Hamsinin kilosu bazı bölgelerde 70 liraya satılırken, Türkiye'nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Dalyan kefalinin kilosu Muğla'da 20 liradan satılıyor.

Dolar Ve Altından Yeni Rekor

Merkez Bankası faiz indirimine devam etti. Dolar ve altın yeni rekor kırdı.

Merkez Bankası Faizi 1 Puan İndirdi

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 14'e düşürdü

PRİM BORCU VE CEZASI OLANLAR DİKKAT!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarını yapılandıranlar için ikinci taksiti ödeme süresi ay sonunda bitiyor.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250TL

Aralık Ayı başından bu yana devam eden Asgari Ücret görüşmelerinin sonuncusunda karar çıktı.Asgari Ücret 4.250 TL olarak belirlendi.

Ücretli Çalışan Sayısı Yıllık Yüzde 8,6 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2021 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 12 milyon 796 bin 011 kişi iken, 2021 yılı Ekim ayında 13 milyon 896 bin 250 kişi oldu.

Tüfe Yıllık Yüzde 24, 35, Aylık Yüzde 4,57 Arttı

Tarım-ÜFE'de (2015=100), 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 4,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 21,22, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,35 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,36 artış gerçekleşti.

Asgari Ücrette Kritik Hafta

Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren ve dolaylı olarak 30 milyona yakın kişiyi etkileyecek olan asgari ücrette zam kararının bu hafta çıkması bekleniyor. Henüz taraflar mutabakata varamasa da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Bayram havası yaratacak" bir rakam olacağını söyledi.

Dolar 14 Lirayı, Altın 800 Lirayı Geçti

Dolar ve altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Dolar 14 TL’yi Altın ise 800 TL’yi geçti.

Taşar “Geçici Kent Kart Sistemi Yürümüyor”

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar şehiriçi dolmuşlarda pandemiden dolayı nakit alışverişine engel olmak için başlatılan geçici kentkart siteminden her kesimin rahatsız olduğunu ve bu sistemin yürümeyeceğini söyledi.

Taksi Ve Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlardan sonra yolcu taşımacılığı yapan esnaflar da zor durumdaydı.Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yetkililere iletilen şehiriçi ve taksi ücretlerine zam talebi karşılık buldu.Şehiriçi dolmuş ücretlerine ve taksi ücretlerine zam geldi.

Ekim Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim’de bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 717 bin kişi oldu. Genç işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puan artışla yüzde 20,1 olarak belirlendi.

Toplam 782 haber.