Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

SOĞUK BİTMEDİ SEBZE FİYATI DÜŞMEDİ

Kış aylarının sert geçmesi ve Mart Ayı’nın sonu gelmesine rağmen hava sıcaklıkları yükselmedi. Havaların soğuk gitmesi sebze ve meyve fiyatlarını da etkiledi.Girdi maliyetlerinin artmasının yanı sıra birde hava sıcaklıklarının düşük olması sebze ve meyve fiyatlarının daha yüksek olmasına sebep oldu.

MAZOTA YENİ ZAM

Akaryakıta peş peşe gelen zamlardan sonra motorin 23 lirayı benzin ise 20 lira seviyelerine kadar çıkmıştı. Akaryakıtın Dünya piyasasında ki değerinin düşmeye başlaması ile son günler içinde gelen indirimlerin ardından gelen son zamdan sonra mazotun güncel fiyatı 20 lira 95 kuruş oldu.

BENZİN VE MAZOT 20 TL’NİN ALTINDA

Akaryakıta peş peşe gelen zamlardan sonra motorin 23 lirayı benzin ise 20 lira seviyelerine kadar çıkmıştı. Akaryakıtın Dünya piyasasında ki değerinin düşmeye başlaması ile son günler içinde gelen indirimlerin ardından benzin ve mazot 20 TL’nin altını gördü.

MAZOTA 2 LİRA İNDİRİM

Motorinin litre fiyatına 2.38 TL’lik indirim yapıldı. Yapılan indirimin ardından Fethiye’de motorinin litre fiyatı 20,84 TL’ye geriledi.

Ula’da marketlerde etiket denetimi

Büyük zincir marketlerdeki etiketlerde yaşanan fiyat krizi sonrası Ula ilçesinde Jandarma, Zabıta ve Esnaf Odası yetkilileri etiket denetimi yaptı.

İhracat Azaldı Fiyatlar Düşüşte

Yaş sebze meyvede en fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer alan Ukrayna ve Rusya’nın birbirleri ile savaşması sonucunda azalan ihracat bazı yaş sebze ve meyve fiyatlarını düşürdü. Çalış Pazarı’nda Soğan 1 liraya, patates 6 liraya,domates 7 liraya satıldı.

Rusya, sebze ithalatını arttırıyor

Rusya’nın, Türkiye dâhil olmak üzere 9 ülkeden sebze ithalatını arttıracağı iddia ediliyor. Bu durum ihracatlar için önemli bir katkı olmasıyla birlikte kararın Türkiye’yi ne kadar kapsadığı henüz bilinmiyor.

Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıt yakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı dolmuş ücretlerinde de zam yapıldı. Yapılan zamların ardından on olarak UKOME kurulunda alınan karara göre toplu taşıma ücreti 6 lira 65 kuruş öğrenci taşıma ücreti ise 4 lira 15 kuruş olarak belirlendi. Dolmuş ücretlerine yapılan zammın ardından Toplu taşıma ücretlerine yapılan zamdan dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade eden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada “Bu zamları daha fazla para kazanalım diye değil mecburiyetten yapıldı” dedi.

Benzin Ve Motorine Bir Zam Daha

Benzin ve motorine bir zam daha geldi. EPGİS'den yapılan açıklamaya göre, benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 53 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 33 kuruş zam yapıldı.

Akaryakıt Fiyatlarına Düzenleme

Akaryakıt fiyatlarında yeniden düzenlemeye gidildi.Yeni düzenlemeye göre 1 Mart tarihinden geçerli olmak üzere benzinde 23 kuruş, motorinde 96 kuruş indirim yapılırken LPG’ye 61 kuruş zam yapıldı.

Arıcı kadınlar buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen 'Arıcı Kadınlar Buluşuyor' etkinliğinde arıcı kadınlar hem yüz yüze, hem de internet ortamında zoom üzerinden Üniversite AKM salonunda bir araya geldi.

Akaryakıta rekor zam

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 61 kuruş, motorinin litresine 1 lira 51 kuruş zam yapılacak.

Almak Ayrı Kullanmak Ayrı Dert

Elektrik faturalarına 7 oranlarına varan zamlardan sonra elektrikli ev aletlerini kullanmak lüks olmaya başladı. Dövizin ve akaryakıt fiyatlarının artması ile beraber geçen yıla oranla P’ ye varan oranlarda zamlanan elektrikli ev aletlerini satın almak ayrı elde olanı kullanmak ayrı bir dert oldu.

Genç Çiftlere Enflasyon Korkusu

Bahar aylarının yaklaşması ile beraber düğün sezonunun açılmasına da az kaldı. Düğün denilince ilk akla gelen çeyiz alışverişi de genç çiftlerin korkulu rüyası olacak gibi.

Ortaca Belediyesi’nden Kdv Denetimi

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri; temel gıda ürünlerinde yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi sonucu yeni fiyatların ürünlere yansıyıp yansımadığını kontrol etmek üzere ilçe sınırlarında bulunan marketleri denetledi.

Ürünler Bollaştı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Mikro Ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Anlatıldı

KOSGEB ve MUTSO iş birliğinde Mikro ve Küçük İşletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişikliklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Salı Pazarı’nda fiyatlar düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Salı Pazarı’ndaki ürünlerin fiyatları da düştü. Geçen hafta kilosu 22 liradan satılan salatalık bugün 15 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Gıda’da Kdv 8’den 1’e Düştü

Cumhurbaşkanı kararı ile 13.02.2022 tarihinden itibaren toptan perakende ve ithalat yerli ayrımı olmaksızın, gıda maddelerinde KDV oranı %8’den %1’e düşürüldü. KDV indirimi 14.02.2022 tarihinden itibaren geçerli oldu.

Toplam 780 haber.