Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sezonun dördüncü gemisi Bodrum’a geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen 'Star Legend' isimli yolcu gemisi, 75 yolcu getirdi.

Marmaris’e gelen dev yolcu gemisi esnafın yüzünü güldürdü

Muğla'nın Marmaris ilçesi Gümrüklü Limanı'na sabah saatlerinde demir atan Meine Schiff Herz isimli dev yolcu gemisi esnafa can suyu oldu.

Muğla’nın bisiklet rotaları belirlendi

Muğla'da bisiklet ve trekking turizmini yaygınlaştırmak ve alternatif turizme yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda Muğla'da Bisiklet ve Yürüyüş Turizmi konusunda çalışmalar değerlendirildi.

BALIĞA İLGİ BÜYÜK

Balık fiyatlarının ucuzlamasıyla beraber Fethiye’deki balığa talep arttı. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Halkında bayram gelmesiyle beraber balıklara ilgisi ve talebi arttı.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Dünya’da ortaya çıkan enerji krizi ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile beraber akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan brent petrol fiyatının 130 dolar seviyelerine çıkması ile ülkemizde akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zamlar yapılmıştı. Son günlerde brent petrol fiyatının 100 dolar seviyelerine kadar gerilemesinden sonra akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

Bodrum’a sezonun ikinci kruvaziyer gemisi geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine sezonun ikinci kruvaziyer gemisi 'Seabourn Encore' 237 yolcuyla geldi.

Milas’ta kırsalda yaşayan vatandaşlara ipek böceği larvası ve halı ipi dağıtıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların ekonomik refah seviyelerini arttırmak amacıyla ipek böceği larvası ve halı ipi dağıtımı gerçekleştirildi.

Bodrumlu turizmciler uyardı, bayramda rezervasyon yaptırmayan yerli turist kapıda kalabilir

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı'na 1 hafta kala hazırlıklarını tamamlayan turizmciler, rezervasyon yaptırmadan gelen yerli turistlerin kapıda kalabileceği uyarısında bulundu.

ALAN DA, SATAN DA DERTLİ

Akaryakıtın yanı sıra tüm üretim maliyetlerinde meydana gelen fahiş artışlar ile beraber sebze ve meyve fiyatları beklenenin üzerinde fiyatlarla satılıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ile beraber alım gücü düşen vatandaşlar pazardaki fiyatlardan şikayetçi.

1 milyon ata tohumu toprakla buluşuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1963 yılından bu yana özel silolarda koruduğu ata tohumlarından elde edilen fideler Muğla'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtımı başladı.

Rally Bodrum esnafın yüzünü güldürdü

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı Rally Bodrum, Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından 15-17 Nisan tarihlerinde, Bodrum Belediyesi, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) katkıları ve Çözüm Ortağı Ajans, Oasis Bodrum, Salt Hayat, TAV Airports, Azka Otel, Hillstone Bodrum, Very Chic sponsorluğunda gerçekleşti.

Turizmciler 2022’den umutlu

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu Moderatörlüğünde 'Krizler Karşısında Muğla'da Turizm' paneli gerçekleştirildi. Panele Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz katıldı.

MOTORİN TEKRARDAN 22 LİRA

16 Nisan Cumartesi günü mazota gelen 1 lira 79 kuruş zam geldi. Yapılan zammın ardından mazot 22 lira 31 kuruştan satılmaya başlandı. Benzin ve LPG’ye zam gelmedi. Benzinin güncel fiyatı 19 lira 28 kuruş, LPG’nin fiyatı ise 14 lira 49 kuruş olarak satılmaya devam ediyor.

‘Sende Gel Down Kafe’ Menteşe’de açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye'nin ardından Menteşe ilçesinde de 'Sen de Gel Down Kafe'yi hizmete açıyor.

Muğla’da tarımsal sulama ve çözüm önerileri toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Muğla İli Tarımsal Sulama Sorunları ve Çözüm Önerileri İstişare toplantısı yapıldı.

Milas mermeri dünyaya ihraç ediliyor

Sodra Dağından çıkarılan mermerleriyle ünlenen ve antik çağlarda Karialıların başkenti olan Mylasa şehri 2 bin yıl sonra yeniden mermercilikte adını duyurmaya başladı. Muğla'nın Milas ilçesi Boğayokuşu Mevkiindeki taş ve mermer ocağından çıkarılan ve 'Mylasa' adıyla marka tescili yapılan Milas mermerleri Güllük ve İzmir Limanlarından Hindistan, Çin, Libya ve Mısır'a ihraç ediliyor.

İki yıl aradan sonra Marmaris-Rodos seferleri başlıyor

Pandemi tedbirleri çerçevesinde durdurulan Marmaris-Rodos feribot seferleri, normalleşme sürecinin ardından 16 Nisan tarihinde tekrar başlıyor.

REKOR BU HAFTA DA FASULYE’DE

Salı Pazarı'ndaki ürünlerin fiyatları geçen haftaya oranla düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 80 liradan satılan fasulye bugün 50 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Arıcılara Apiterapik ürün eğitimi

Dünya çam balı üretimi lideri Muğla'da bal dışındaki arıcılık yan ürünlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla Muğla Valiliği tarafından başlatılan 'Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi' projesi çalışmaları devam ediyor. Muğla-Aydın karayolu, Kafaca yol ayrımında merkezin inşaatı devam ederken, arıcılara da eğitimler verilmeye başlandı.

Toplam 780 haber.