Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ FİYATLAR UÇTU

Akaryakıta gelen zamlar, otobüs bilet fiyatlarını etkiledi. Özellikle son zamanlarda benzin ve motorine gelen zamlar sonrası otobüs bilet fiyatları tavan yaptı. Yaz tatilinin başlaması ve yaklaşan Kurban Bayramı için seyahat etmek zorunda olan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Brent Petrol Fiyatları’nın Dünya üzerinde artarak 123 dolar seviyelerini geçtikten sonra arka arkaya artış gösteren benzin ve motorinin litre fiyatı 30TLüzerine çıkmıştı. Doların da 17 TL üzerine kadar yükselmesi ile beraber tüm Dünya’da artış gösteren brent petrol fiyatının 113 dolar seviyelerine kadar gerilemesi akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluşturdu.

Bebek Bezi Fiyatları El Yakıyor

Ardı arkası kesilmeyen zamlardan bebek bezi de nasibini aldı. Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğin etkili olduğu fiyat artışlarından dolayı, bebek bezi fiyatları da dikkat çekmeye başladı.

Muğla’nın maden ihracatında yüzde 44’lük artış

Muğlalı maden ihracatçıları 2022 yılının ocak-mayıs döneminde Türkiye'nin ihracatına yüzde 44'lük artışla 53 milyon dolar katkı sağladı.

Küdür Yarımadasında mera ıslah proje çalışması

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Bodrum Yalıkavak Mahallesindeki Küdür Yarımadasında bulunan ve yıllardır 'mera' olarak kullanılan alan alınan mahkeme kararı doğrultusunda 10 Haziran 2022 tarihinde Bodrum Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi iş birliğinde işgaline son verildi. Mera Islah ve Amenajman çalışması çerçevesinde alınan Küdür Merası çalışmaları başlıyor.

Motorine Üst Üste Zam! Litresi 30 Tl’yi Geçti

Akaryakıta zam yağmuru durmuyor. Motorine üst üste gelen zamlar sonrası litresi 30 lirayı geçti.

1 Temmuz 2023’e Kadar Konut Kira Artışı Yüzde 25

Kira artışlarına sınırlama getiren yeni yasal düzenleme 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçemeyecek.

Denizden döviz çıktı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021 araştırmasının sonuçları açıklandı.

Tarım Ürünlerinde Enflasyon Yüzde 154,97

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Mayıs ayı Tarım ÜFE verisini açıkladı. Buna göre Tarım-ÜFE'de, 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 16,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 100,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 154,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,05 artış gerçekleşti.

Muğla’ya 5 ayda 438 bin 511 turist geldi

Tüm dünyada Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesi ve uluslararası hava trafiğindeki kısıtlamanın kaldırılmasından sonra Muğla'ya bu yılın ilk 5 aylık döneminde 2021 yıllarına oranla gelen turist sayısında yüzde 855 artış yaşandı.

Konut Satışları 1 Yılda Yüzde 107,5 Arttı

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında 2021 yılının Mayıs Ayı’na göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 235,7 artarak 5 bin 962 oldu.

Benzine İndirim Geldi

15 Haziran Çarşamba günü itibariyle benzin fiyatlarında 97 kuruş indirim gerçekleşirken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı.

Dev gemi bin 411 yolcusuyla Bodrum’a geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen 323 metre uzunluğundaki 'Costa Venezia' isimli dev gemi, bin 411 yolcu getirdi.

İpekböcekçiliğine destek arttı, üreticinin yüzü güldü

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ipekböceği yetiştiriciliğine verilen destekler iki katına çıkarıldı. Yaş kozayla ilgili desteğin 80 liradan 160 liraya, koza tohum desteğinin ise kg başına 120 liradan 240 liraya çıktığının müjdesi üreticinin yüzünü güldürdü.

Turizmciler erken rezervasyona dikkat çekti

Dünyaca ünlü turizm şehirlerinden Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerli ve yabancı turistler tatillerini sürdürürken, turizmciler bazı dönemlerde yerli turistlerin yabancı turistlerden daha uygun fiyatlara tatil yapabileceklerini, ancak bunun erken rezervasyonla mümkün olduğunu dile getirdiler.

Bal üretiminde rekolte beklentisi arttı

Küresel iklim değişikliğinden en fazla etkilenen sektörler arasında yer alan bal üreticileri bu yılki bal üretiminden ümitli. 2022 yılı ilkbahar mevsiminin bal üreticilerinin lehine geçtiğini belirten Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, bazı bölgelerde olumsuz hava şartlarının yaşandığını açıkladı.

Milas TMO Hububat alımlarına başladı

Milas, Bodrum ve Yatağan ilçelerindeki hububat üreticileri ellerindeki hububatları Milas Toprak Mahsulleri Ofisi'ne üç gün önceden randevu alarak teslim edebilecek.

MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Demir, Türk-Arap iş zirvesine katıldı

Gaziantep'te düzenlenen '2'nci Türk-Arap iş zirvesi' toplantısına Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Muğla Şube Başkanı Av. Kazım Demir, Genç MÜSİAD Başkan yardımcıları Nurullah Enes Ganioğlu ve Mesut Çiftçi ile birlikte katıldı.

Marmaris’te imalatçılara şeker desteği

Son dönemde ham madde fiyatlarında yaşanan artışın ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda imalatı yapan firmalara indirimli şeker desteği verilecek. Marmaris'te faaliyet gösteren imalatçılar desteğe ulaşmak için Marmaris Ticaret Odası'na başvuracak.

Toplam 780 haber.