Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

YAĞIŞLAR BUĞDAYI KALKINDIRDI

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

ORTACA'DA MUHTARLAR TOPLANTISI

Ortaca Kaymakamı Meral Uçar başkanlığında Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'in de katıldığı toplantıda ilçe genelindeki muhtarlar ile 2022 yılının değerlendirmesi ve 2023 yılında ilçeye yapılacak yatırımların değerlendirme toplantısı yapıldı.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BİR İLKE İMZA ATARAK CIBJO ÜYESİ OLDU

Mücevher İhracatçıları Birliği İtalya'da düzenlenen Vicenzaoro fuarında düzenlenen imza töreni ile The World Jewellery Confederation (Dünya Mücevher Konfederasyonu) üyesi oldu. Türk Mücevher Sektörüne ihracatta büyük itibar ve katkı sağlayacak anlaşmayı, Vicenzaoro Küresel Fuarlar Direktörü Marco Carniello'nun da katıldığı törende Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ile CIBJO Başkanı Gaetano Cavalieri imzaladı.

BAŞKAN AYYILDIZ: "TURİZM SEZONUNU UZATMAK BİZİM ELİMİZDE"

Muğla'nın Marmaris İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Marmaris'te turizm sezonunun uzayabilmesi ve özellikle kış aylarında turist misafirlerin Marmaris'e gelebilmesi için Cruise gemi turizmi üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, Güzel Marmarisimiz 12 ay turizmi hak ediyor. Bunu başarabiliriz. Marmaris liman işletmemiz, resmi kurumlar ve esnafımız el ele vererek istenilen ve arzulanan günlere en yakın zamanda kavuşabilir, turizm sezonumuzu uzatabiliriz' dedi.

MENTEŞE’DE KARAKILÇIK ATA TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Kafaca ve Yeşilyurt Mahallelerinde kendisine ait 31 dönüm araziye 1 ton karakılçık buğday tohumu ekti. Karakılçık buğday tohumunu toprakla buluşturan Menteşe Belediyesi elde edeceği mahsulü ekmek yapımında kullanacak, ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

BODRUM’DA MOBİL KAFELERE BÜYÜK İLGİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kurulan mobil kafeler vatandaşlar ve turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

DOLAR, EURO VE ALTIN HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar, Euro ve Altın haftaya yükselişle başladı. Dolar 18 lira 25 kuruş, Euro 18 lira 50 kuruş Gram Altın ise 1013 lira seviyelerinden işlem görüyor.

İNTEMA, HİZMET NOKTALARINA BODRUM MAĞAZASI’NI EKLEDİ

Modüler mutfak markalarından İntema, Bodrum Mağazası'nda koleksiyonundan örnek mutfakların yanı sıra eviyeden bataryaya, tezgahtan mutfak cihazlarına kadar mutfakla ilgili her şeye aynı adreste ulaşma imkanı sunduğunu duyurdu.

TÜRKİYE’NİN SU ÜRÜNLERİ İHRACATININ ZİRVESİNDE MUĞLA VE İZMİR VAR

Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan Su ürünleri sektörünün yıllık 1,4 milyar dolarlık su ürünleri ihracatının yüzde 62'sini Muğla ve İzmir gerçekleştiriyor.

ZUMBA TUTKUNLARI MARMARİS’TE BULUŞTU

Spor ve dans tutkunlarını bir araya getiren Zumba Holiday organizasyonu Marmaris'te geniş bir katılımla düzenlendi.

DEV GEMİ BODRUM’A 388 YOLCU GETİRDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Azamara Journey isimli yolcu gemisi, ilçeye 388 yolcu getirdi.

ÇAM BALI İHRACATI YÜZDE 76 ARTTI

Türkiye çam balı üretiminin yüzde 86'sını karşılayan Muğla ve dünya çam balının yüzde 92'sini üreten Türkiye çam balı ihracatını yüzde 76 artışla 15 milyon dolardan 26,2 milyon dolara yükseltti.

Bodrum’da mandalinalara dijital kimlik verilecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Bodrum'un Yeşili' sloganıyla Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaret Çalışma Grubu iş birliğiyle 'Yeşil Bodrum Mandalini Buluşması' gerçekleştirilirken, etkinlikte mandalinalar için dijital kimlik verileceği ifade edildi.

YK ENERJİ, KALDER İLE ‘İYİ NİYET BİLDİRGESİ’ İMZALADI

Türkiye'nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 2.5'ini karşılayan, bölge halkına öncelik tanıyan istihdam politikası ve gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmaları ile sektörüne öncülük eden YK Enerji, kalite ve mükemmellik yolculuğunda Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA GELİYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 87 kuruş zam gelecek. Motorine dün gece de 95 kuruş zam gelmişti.

Muğla’da su ürünleri yetiştiriciliği konuşuldu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde, Muğla il genelinde su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan 'Sektörümüz turizmden sonra en büyük ikinci sektör. Sektörümüzün tanıtımı amaçlı çalışmalar yapıyoruz. 2022'de ilk 7 ayda 460 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik' dedi.

ÜRETMEK, ENGEL TANIMIYOR

Menteşe Belediyesi ile Muğla Zihinsel Engelliler Derneği tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engelli bireyler, dernek bahçesine ektikleri domates, biber, salatalık ve patlıcanın hasadını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile birlikte yaptı.

İKİ GÜNDE İKİNCİ ZAM!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Önceki iki gün peş peşe motorine yapılacak olan zamların iptal edilmesinin ardından dün fiyatlar değişmişti. Akaryakıta dün yapılan bir indirim bir de zam sonrası araç sahiplerine bugün kötü haber geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor.

Toplam 784 haber.