Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Euro 30 lirayı geçti, dolar 27 lira sınırında

Dolar 26,94 lira seviyesini görerek rekor tazelerken euro ise 30,37 liraya çıkarak tarihi zirvesini gördü.

Büyükşehir desteği ile 212 dekar arazi Lavanta ile buluştu

Mor rengiyle görenlere görsel şölen sunan, fotoğraf tutkunlarının doğal stüdyosu haline gelen, yağından şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, genel temizlik, sıvı sabun, kolonya yapılan lavanta bitkisi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Koku Vadisi projesi ile 52 üretici, 212 dekar araziye ulaştı.

Gram altın rekor kırdı

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftada Gram Altın 1.654 liraya kadar çıkarak rekor kırdı.

Benzin ve Motorine Rekor Zam

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Benzin ve motorine litrede yaklaşık 6 lira zam geldi.

Akaryakıtta Zam Yağmuru Devam Ediyor

KDV artışı sonrası petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Benzine 15 Temmuz Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 32 kuruş zam geldi. 

Fırıncı Esnaflarından Kamuoyuna Duyuru

Fethiye’de hizmet sunan fırıncı esnafları, ekmeğe gelen zam dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Elektriğe yüzde 50'ye varan zam geldi!

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Ay sonunda faturaya yansıyacak olan tutarlar paylaşıldı. 

İngilizler giyim pazarına akın etti

Fethiye'de Salı günleri kurulan giyim pazarında İngiliz turistlerin ilgisi yoğun oldu.

Kiraz “60” lirayı gördü

Salı pazarında yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan kirazın kilosu 60 liradan satılmaya başlandı. 

'İpek Böcekçiliği' projesi protokolü imzalandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi arasında, Marmaris İpek Böcekçiliğini Geliştirme Kooperatif Ürünlerinin Ulusal ve Uluslararası Tanıtım Projesi protokolü imzalandı.

AppleTürkiye’den Altıncı Zam

Teknoloji devi Apple, Türkiye’de fiyatlara yılın altıncı zammını yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı 47 bin 999 liradan 48 bin 304 liraya yükseldi.

Sigara Fiyatlarına Zam Üstüne Zam

Yeni vergi zamlarının ardından sigara fiyatlarına ikinci büyük zam geldi.

Labranda su fiyatlarına 1 ayda 2. zam!

Milas Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Labranda damacana ve pet su fiyatları için zam kararı alınmıştı. 7 Temmuzda (bugün) gerçekleştirilen meclis toplantısında Labranda su fiyatları aradan geçen 1 aylık sürenin ardından bir kere daha zamlandı.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Kanun teklifi komisyondan geçti!

Dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi. İşte milyonların beklediği kanun teklifinin tüm detayları.

Meyve fiyatları cep yakıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her Cuma kurulan Üretici Pazarı’nda bu hafta sebze fiyatları geçen haftaya göre fazla değişmezken meyve fiyatları cep yakıyor.

Yaylarda yetişen ürünler zincir market raflarında

Köyceğiz’in 1520 rakımdaki Çövenni yaylasında 4 dönüm arazide çilek üreten üreticiler ürünlerinin zincir market raflarında yer almasının kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandıklarını söyledi.

10 bin sebze fidesi dağıtıldı

Menteşe Belediyesi, Ortaköy Mahallesindeki yerel üretim tesislerinde kendi yetiştirdiği ata tohumu 10 bin sebze fidesini Perşembe pazarında vatandaşlara dağıttı.

Ehliyet alacaklar dikkat! 10 Temmuz'dan sonra zam geliyor

Asgari ücret ve akaryakıt zamları sonrası ehliyet ücretlerinde de fiyat artışı yaşanacak. Buna göre 10 Temmuz'da yapılacak düzenlemeyle ehliyet sahibi olmanın bedeli ne kadar olacak? 

Toplam 780 haber.