Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TAB Başkanı Ziya Şahin, Orman Bakanı Kirişçi ile görüştü

Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Genel Başkanı Ziya Şahin, MAYBİR Başkanı Veli Türk ve MAYBİR Yönetim Kurulu Üyeleri ile Datça'da kontrol altına alınan yangın bölgesini ziyaret ederek, yangında kovanları yanan Arıcı Hüseyin Korkmaz ve diğer arıcılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Benzine indirim, Lpg’ye zam geldi

14.07.2022’den itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 29 kuruşluk zam, benzine ise 1.54 liralık indirim geldi.

Salı Pazarında yoğunluk

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

Bodrum kırmızı alarma geçti

Kurban Bayramı'nı Bodrum'da geçirmek isteyen yerli turistler ilçeye akın etmeye başladı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan tatilciler, ilçede uzun araç kuyrukları oluşturdu. Araçlar 5 kilometrelik yolu 45 dakikada gidebilirken, Bodrum'a 1 haftada 90 bin aracın giriş yaptığı öğrenildi.

Akaryakıt indirimi olacak mı?

Brent Petrolün ve Amerikan tipi ham petrolün varil fiyatının 100 dolar altına inmesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Vatandaşlar Dünya’da petrol fiyatları yükselince anında zam yapılan akaryakıt fiyatlarının petrol fiyatları düştüğünde de indirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

6 Ayda 6 Bin 933 İcra Dosyası

2 yıl süren pandeminin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar borçlarını ödeyemiyorlar. Borçları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayanlar icra dosyaları ile boğuşuyor.

Fethiye Belediyesi şirketinden çalışanlara jest

Fethiye Belediyesi'ne bağlı Belediye Hizmetleri Turizm Ticaret A.Ş. yönetimi çalışanlarına bayram jesti yapıyor.

Enflasyon durdurulamıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

MÜSİAD Muğla Şubesinden aylık değerlendirme toplantısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi, üyeleri ile aylık kahvaltılı değerlendirme toplantısı yaptı.

Motorinde 1.5 tl indirim bekleniyor

Dünya’da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarına ki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL’yi aşan motorin fiyatına indirim haberi geldi. Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1.5TL tutarında indirim yapılacak. Benzin ve LPG fiyatlarında ise değişiklik yaşanması beklenmiyor.

Dolardaki sert düşüş altını da etkiledi

BDDK'nın ticari kredi koşullarında değişikliğe gitmesini ardından sert düşen dolar, altını da etkiledi. Düzenleme öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, düzenleme ile birlikte 970 lira seviyesine kadar çekildi.

Dolar 17 TL'nin altına düştü

BDDK finansal istikrarı sağlamak için Türk Lirası cinsi ticari kredilere yeni düzenleme getirdi. Bu hamle sonrası dolar sert düştü. 17.37 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 16.52'ye kadar geriledi.

TAB Başkanı Şahin Bakan Kirişçi ile görüştü

Türkiye Arıcılar Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin, Marmaris Bördübet'te devam eden yangın bölgesini ziyaret etti. Bölgede arıcılık yapan vatandaşları da ziyaret eden TAB Başkanı Şahin, yangında zarar gören arıcılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

383 yolcuyla Bodrum’a geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesinden Bodrum ilçesine gelen Seabourn Encore isimli kruvaziyer, 383 yolcu getirdi.

Benzine İndirim Bekleniyor

Benzin litre fiyatlarına 23 Haziran Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş indirim bekleniyor.

Fiyatlarda Düşüş Devam Ediyor

Havaların ısınması ve ürün çeşitliliğinin artmasından dolayı Salı Pazarı’nda meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

Peynir Fiyatları Cep Yakıyor

Çiğ süt fiyatına uygulanan yüzde 32’lik zamdan nasibini kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan peynir aldı. Beyaz peynirin fiyatı 100 lirayı gördü.

Ekmeğe Zam Kapıda

Muğla'nın bazı ilçelerinde ekmeğe tekrardan zam geldi. Fethiye’de en son 5 ay önce 3 liraya çıkartılan ekmek fiyatına, yeni bir zam gelmesi bekleniyor.

Muğlalı çiftçiye 9 milyon liralık ekipman desteği

Tarım ve Orman Bakanlığını Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi projesi çerçevesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bin 56 üreticiye bin 56 makine-ekipman dağıtımı başladı.

Toplam 780 haber.