Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

MOTORİN FİYATI YERİNDE DURMUYOR

Motorine, 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık indirim yapılmıştı. İndirimli alışveriş süresi kısa sürdü ve motorine 81 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşti. Artış pompa fiyatlarına yansıdı.

Muğla 7 ayda 1,5 milyon turist ağırladı

Son iki yılda korona virüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kısıtlanması ile dibe vuran turizm faaliyetleri 2022 yılında yükselişe geçti. Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile Muğla'ya 7 ayda gelen yabancı turist sayısı 1,5 milyona ulaştı.

BAŞKAN TAŞAR, "AKARYAKIT DÜŞERSE, TOPLU TAŞIMA FİYATLARIDA DÜŞER"

Sürekli dalgalanma halinde olan akaryakıt fiyatları toplu taşıma fiyatlarını etkilemişti. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşme nedeni ile toplu taşımada her hangi bir indirim yaşanacakmı sorusu gündeme geldi.

Çöp konteynerinden 176 bin TL tasarruf edildi

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde bulunan çöp konteynerlerinin bakım ve onarımlarını yaparak tasarruf sağlıyor. Son olarak çöp konteynerinden 176 bin TL tasarruf eden belediye, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

POMPADA İNDİRİM MİKTARI ARTTI

4 Ağustos Perşembe günü açıklanan benzine 1 lira 5 kuruş, motorine ise 75 kuruş olarak uygulanacak indirim miktarı güncellendi. 6 Ağustos Cumartesi günü itibariyle benzine 2 lira 23 kuruş, motorine 1 lira 15 kuruş indirim geliyor.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt fiyatları petrol ve dolar kurundaki hareketlilikle değişiyor. Petrol fiyatları gerilerken vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda benzin litre fiyatına 1,05, motorin litresine ise 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

KUZU ETİNE YÜZDE 25 İNDİRİM

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Et ve Süt Kurumu olarak kuzu eti fiyatıyla ilgili yüzde 25'lik bir indirim yapacağız." ifadelerini kullandı. Yarından itibaren geçerli olacak indirim sonrası kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya düşecek.

ARIKAN,’’ DÜNYA GENELİNDE ALTINDA BİR ARTIŞ VAR’’

Döviz kurunda yaşanan artış, altına da yansıdı. Dolar kurunun artmasından dolayı gram altın 1000 lira seviyesini aştı. Altın fiyatlarında ki artış hakkında konuşan Mücevher Uzmanı Onur Arıkan, dünya genelinde bir artış olduğunu söyledi.

Bodrum’da ömrünü tamamlayan taşıtlardan yaklaşık 3 milyon TL gelir

Bodrum Belediyesi'ne ait ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar, 2886 sayılı Kanun'un 45'inci maddesine göre ihale ile satışa çıkarıldı. 43 taşıtın 41'inin satış işlemleri sonrası KDV hariç 2 milyon 848 bin TL tutarında belediyeye gelir elde edildi.

MOTORİN VE BENZİNE İNDİRİM

Dün motorine gelen 92 kuruşluk indirimin ardından bugün de benzine indirim geldi. Benzinin litresi 50 kuruş düştü.

HALKIN ALIM GÜCÜ VARMI?

Enflasyonun her geçen gün artmasıyla birlikte zamların da ardı arkası kesilmiyor. Her hafta artan fiyatlar günümüzde bir ürünü almak için vatandaşı iki kez düşündürüyor. İngiltere’de yaşayan ve Fethiye’ye 3 gün tatile geldiğini söyleyen Mustafa Mert, Salı Pazarı’nda ürün fiyatlarını değerlendirdi.

PAZARDA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Taze ve kaliteli ürünlerin bulunduğu, haftanın Salı günleri kurulan Salı Pazarı’nda yoğunluk devam ediyor.

Zeytinyağı tadım eğitimleri yeniden başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytindostu Derneği ve Muğla Ticaret Borsası'nın ortak girişimleri ile Muğla Ticaret Borsası yeni hizmet binasında 2017 yılında açılışı yapılan Duyusal Analiz Laboratuvarı'nda, zeytinyağı tadım eğitimleri 27 Temmuz 2022 tarihinde yeniden başlıyor.

PAZARDA 15, MARKETTE 35 LİRA

Zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Semt pazarında 15 liradan satılan domates, markette 35 liradan satılıyor.

Yumurta Fiyatına Yüzde 50 Zam

Temel gıda ürünlerine yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yumurta fiyatına yüzde 50 zam yapıldığı öğrenildi. Uygulanan zammın ardından bir koli (30 adet) yumurta fiyatı 60 lirayı buldu.

Muğla’daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı

Son günlerde ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.

Menteşe Akçaova’da 20 yıllık imar sorunu çözüldü

Menteşe Belediyesi, Akçaova Mahallesindeki 2003 yılından beri süre gelen imar planı ve imar uygulaması ile ilgili sorunlara son noktayı koydu.

Trakya’daki Muğlalı arıcılardan ‘çayır tırtılı’ ilaçlama uyarısı

Yüzde 95'i gezgin arıcılık yapan ve Trakya'da bulunan Muğlalı arıcılar, ayçiçeği ürünlerinde görülen 'çayır tırtılı' istilası sonrası gündüz gerçekleştirilen ilaçlamalarda sıkıntı yaşamaya başladıklarını açıkladılar.

Bodrum’a 2 dev gemi birden geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen 2 dev yolcu gemisi, 2 bin 804 turist getirdi.

Toplam 780 haber.