Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Alkolsüz aile oteli Bodrum’un en gözde otelleri arasına girdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan alkolsüz aile oteli bu yıl Bodrum'un en gözde otelleri arasına girdi. Yerli ve yabancı turistler alkolsüz aile otelinde gönül rahatlığıyla tatil yapıyor.

Marmaris’te tekne satış ve kiralamaları geçen yıllara göre düşük seyrediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren tekne satış ve kiralama firmaları satışların, geçtiğimiz sezonlara göre daha düşük seyrettiğini ve Temmuz ayında hareketlenme beklediklerini belirtti.

Güneş Kremi Fiyatları Dudak Uçuklatıyor

Güneş kremi fiyatları marketlerde 320 TL'ye kadar çıktı. İki yıl önce 80 TL, geçen sene 160 TL olan güneş kremi fiyatları şu an 320 TL’den satılıyor.

Tanesi 80 Lira Olan Karpuz Dilimle Satılıyor

Karpuz, pazar ve market tezgâhlarında yerini aldı. Kilosu 7 liradan satılan, tanesi 80 TL'yi bulan karpuz, artık dilim halinde satılmaya başladı.

Karaova’da Karakılçık Buğdayı hasadı yapıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Karaova bölgesinde Bodrum Belediyesi'nin toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen karakılçık buğdayının hasadı yapıldı.

237 metrelik gemi 525 yolcusuyla Bodrum’da

Spirit of Adventure isimli yolcu gemisi 525 yolcusuyla Bodrum Limanı'na yanaştı.

Datçalı balıkçılara ‘Yeni Balık Türleri’ eğitimi

Akdeniz Koruma Derneği, Türkiye denizlerine sonradan giren yeni türler hakkında bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Balıkçıların bu türlere yönelik izlenimlerini aktarması ve derneğin yeni balık türlerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların aktarılması için Datça Karaköy'de balıkçılar ile bir araya gelindi.

Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi onaylandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur sınırında kuruluş çalışmaları tamamlanan Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından onaylandı.

İki dev yolcu gemisi Bodrum’a geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen 179 metre boyundaki Seabourn Encore isimli yolcu gemisi, ilçeye 206 yolcu getirdi. İlçeye yolcusuz olarak gelen Blue Sapphire ise ilk yolcularını Bodrum'dan alıp Yunan adalarına hareket edecek.

Motorin 28 Lirayı Geçti

8 Haziran Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,93 TL zam geldi. Uygulanan zammın ardından motorinin litre fiyatı 28,21 liradan satılmaya başlandı.

Pazar Yoğunluğu Devam Ediyor

Fethiye’de her Salı ve Cuma günü kurulan halk pazarı, turistlerin de katılımıyla yoğun bir şekilde geçiyor. Ürün fiyatlarının normal olduğunu söyleyen esnaflar işlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

Motorine Dev Zam

8 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1 lira 93 kuruş zam bekleniyor.

Türkiye’ye örnek proje ‘Buzağım Doğdu’ ihbar hattı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Türkiye'de ilk defa Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nın katkıları ile 'Buzağım Doğdu' ihbar hattı kurdu. Uygulamada pilot ilçe olarak seçilen Menteşe ilçesinde, İlçe Tarım Müdürlüğünden veteriner hekimler her gün en az 15 buzağı doğumuna giderek buzağıların ilk bakımını yapıyor, hayvan sahiplerini bilgilendiriyor ve buzağı sahiplerine hediyeler veriyor.

Köyceğiz Portakalı Coğrafi işaretini aldı

Lezzeti ve aroması ile diğer portakallardan ayrılan Köyceğiz portakalı 'Köyceğiz Portakalı' markası ile Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret aldı.

Çeşit Bol Fiyat Ucuz

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK'e göre mayısta enflasyon yüzde 73,50'ye yükseldi. Nisanda oran yüzde 69,97 olmuştu. ENAG'a göre ise mayıs enflasyonu yüzde 160,67'ye yükseldi. TÜİK'in madde sepeti fiyat listesini yayımlamaması, hesaplamayla ilgili soru işaretlerini artırdı.

İpekböceği yetiştiricilerine destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi, kırsalda istihdamın artması, kırsal kalkınmanın sağlanması ve geleneksel tarım üretiminin desteklenmesi için işbirliği çalışmalarına devam ediyor.

Milas’ta ekmek 4 lira oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde 210 gram ekmek 4 lira oldu.

Muğlalı kadın üreticilere teknik gezi

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor' projesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Anka Kuşu Misali Kadınlarımız Zeytinleriyle Birlikte Doğacak' projesi çerçevesinde kadın üreticilere yönelik teknik gezi düzenlendi.

Toplam 780 haber.