Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bodrum’daki oteller yaz sezonu için kapılarını açıyor

Gözde tatil beldelerindeki oteller yaz sezonu için hazırlıklarını tamamladı ve kapılarını açmaya başladı.

SEYDİKEMER’DE MARKET VE FIRINLAR DENETLENDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri fırın ve marketleri mercek altına aldı. Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, fırınlarda da ekmeğin gramajını inceledi.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ZAMLANDI

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlardan sonra ayakta durmakta zorlanan servis şoförlerine ve dolmuş sahiplerine bir nebze de olsa hayat verecek düzenlemeler yapıldı. Buna göre öğrenci servis ücretleri artarken dolmuşların engelli ve 65 yaş üstü gibi vatandaşların ücretsiz taşınması karşılığında devletten aldıkları gelir desteğinde iyileştirme yapıldı.

Marmaris’te turist hareketliliği başladı

Türkiye'nin ve dünyanın gözde turizm kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde oteller yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini ağırlamaya başlarken, çoğunluğu İngiltere, İsrail, Belçika ve İranlı olan turistler güneşi gördükçe kendilerini sahillere attı.

Köyceğiz’de zincir marketlerde denetimler devam ediyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde zincir market denetimleri aralıksız sürüyor.

LPG’YE 65 KURUŞLUK ZAM

5 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 65 kuruş zam geldi. Fiyat artışının ardından LPG'nin litresi Fethiye'de 11,51 liraya yükseldi.

YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE

Enerji üretim maliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından enflasyonun önlenemez yükselişi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Üretim maliyetlerinin artması ile artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaşlar semt pazarlarından bile alışveriş yapmakta zorlanıyor. Fethiye’nin en büyük semt pazarlarından olan Salı Pazarı’nda 1 kilogram taze fasulyenin 80 TL’lik fiyatını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

MARKETLERDE TOZ ŞEKER SIKINTISI

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) tarafından şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapılmasının ardından marketlerde şeker sıkıntısı yaşanmaya başladı. Zincir marketlerde toz şeker bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlar tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri’nde de aynı sıkıntı ile karşılaşıyorlar.

1 milyar TL proje bedelli TDİOSB projesinin ÇED sürece tamamlandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur illerinin kesişme noktası durumundaki kırsal Çobanisa Mahallesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Süt sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi'nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı.

Turizmciler Rusya ve Ukrayna’dan ümidi kesti: Ortadoğu ve Balkanlara yöneldi

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşından dolayı Türkiye'ye gelecek 10 milyon Rus ve Ukraynalı turistin yerini Ortadoğu'dan ve Balkanlardan gelecek olan turistler alacak. Bodrum'daki turizmciler Rusya ve Ukrayna'da çok fazla turist gelemeyeceğini düşünerek Ortadoğu, Balkan ülkeleri ve yerli turistte yönelik çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

Milas’ta Ramazan Pidesi 5 TL’den satılacak

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi Milas'ta bu yıl 5 TL'den satılacak.

Zeytinyağları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Menteşe Belediyesi, kendi mülkiyetindeki 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği zeytinyağlarını Elele Butik Dayanışma Merkezinde görevlilerce dağıtımını yapan Menteşe Belediyesi Ramazan Ayı'nda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

MOTORİNE 88 KURUŞLUK İNDİRİM

Ukrayna-Rusya arasındaki barış görüşmelerinden pozitif mesajların verilmeye başlamasının ardından uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşten sonra motorinde meydana gelen indirimler pompaya yansımaya başladı.Bu gelişmeler ile birlikte 30 Mart tarihinden geçerli motorine yapılan 1 lira 55 kuruşluk indirimin ardından 31 Mart tarihinden geçerli 88 kuruşluk bir indirim daha yapıldı.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Motorinin litre fiyatına 1,55 TL'lik indirim yapıldı. Uygulanan indirimin ardından Fethiye'de motorinin litre fiyatı 23,22 TL'den 22,43 TL’ye geriledi.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

Muğla Oda ve Borsa Başkanları istişare toplantısında buluştu

Muğla Borsa ve Odaları Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları Ortak İstişare Toplantısı'nda bir araya gelerek oda üyelerinin son dönemde yaşadıkları sorun ve taleplerini görüştü. Özellikle son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında üye işletmelerin ihtiyaç duyduğu destekler değerlendirildi.

PAZAR ESNAFI DERTLİ

Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gitmesi en çok çiftçileri etkiledi. Bunun yanında bir de Ukrayna Rusya savaşı sonrası ardı ardına gelen zamlar nedeni ile çiftçiler üretim maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldi. Bu durum en sonunda çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

MAZOT 25 LİRAYA YAKLAŞTI

23 Mart gece yarısı benzin ve motorine gelen zammın ardından dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1 lira 31 kuruş zam geldi. Yapılan son zammın ardından motorinin litresi 24 liraya dayandı.

Toplam 780 haber.