Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Togg'a ilk zam geldi! İşte güncel Togg T10X fiyat listesi

Türkiye'de sıfır otomobil fiyatları artarken geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Togg T10X fiyatlarına da ilk zamlar yansıdı. 5 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak güncel Togg T10X fiyat listesi açıklandı. 

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.

Memur maaşları belli oldu

En düşük memur maaşı Aralık 2022’de 9 bin 105 TL olan Ocak 2023 11 bin 848 TL’ye artış oranıyla birlikte Temmuz ayında 22 bin 17 TL'ye çıkacak.

Motorine zam geliyor

5 Temmuz 2023 tarihinde benzin grubunda bir fiyat değişikliği bulunmuyor. Motorine ise gece yarısı itibarıyla 87 kuruş zam bekleniyor.

Kaymakam açıkladı: “Ekmek Fiyatlarında Resmi Artış Yok”

Fethiye’de 5 TL’den satılan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL’den satılmaya başlandı. Yetkililerden henüz zam kararı almadığı öğrenildi. 

Döviz Fiyatları Haftaya Artışla Başladı

Dolar 26,0390 liradan, Euro ise 28,3920 liradan haftaya başladı.

Dolarda yükseliş devam ediyor

'Dolar bugün kaç TL?' sorusu hafta boyunca yükseliş gösteren kur sonrası vatandaşların sorduğu sorular arasında yer aldı.

Dolar ve Euro'dan rekor üstüne rekor: 30 liraya çıkacak mı?

Seçimlerin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan sonra döviz kuru yükselişi hız kazandı ve geçen perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışı kararı almasıyla daha da yükseldi. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi ve neredeyse her gün dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledi.

Muğla MÜSİAD'dan şube çalıştayı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şube Yönetim Kurulu üyeleri, 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde yapılmış olan çalışmaları değerlendirdi ve gelecek 6 aylık dönemde yapılacak çalışmaları planladılar.

Yaz Sezonu Başladı Motor Satışlarında Rekor Artış 

Fethiye'nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi.

Saylak; “Kimsenin ürünü tarlada kalmayacak”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Milas’ta hububat alımlarına Kurban Bayramından sonra da devam edecek.

Sosyal Hizmet Atölyelerinde Kadınlar Üretiyor, Büyükşehir Destekliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Kadın Atölyelerinin yıl boyunca ürettiği el işi ürünler, resim tabloları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı sergiyle Menteşe Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

CHP'li Demir: Ekonomi Şahlanıyor Dediler Gerçeklerle Yüzleştiler!

Cumhuriyet Halk Partili Siyasetçi Mehmet Demir,  Türkiye'nin geçtiğimiz yıllara nazaran ekonomik olarak geldiği duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP'li Demir:" Her şeyi özelleştirdiler, kendimize dair hiçbir şey kalmadı. Biz bu politikaya geriye gitmeye mahkumuz." dedi.

Ekonomi toplantısı yapıldı

2023 yılının 1. ekonomi toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı. 

Yeni Asgari Ücret Açıklandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı.

Muğla, Mavi yolculuğun merkezi

Yılda 3 milyonu yabancı olmak üzere 7 milyon turisti ağırlayan Muğla, 2023 yılının ilk 5 ayında 585 bin yabancı turisti ağırladı. Yerli ve yabancı turist rezervasyon rakamları turizmcileri rekor beklentisine sevk ederken, yabancı turist girişi yoğunluğunun Kasım ayı ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

MAKKO, yüzlerce kadına iş imkanı sağladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın desteğiyle 2020 yılı Kasım ayında faaliyete başlayan S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKO), aradan geçen 2 buçuk yıllık sürede yüzlerce kadına iş imkanı sağladı.

Beyaz peynir fiyatları uçtu

Yükselen enflasyon, Fethiye'de gıda fiyatlarında etkisini göstermeye devam ediyor. Son zamanlarda süte gelen zamlar, süt ürünlerinde de fiyat artışını sürdürüyor. Peynir fiyatları cep yakmaya başladı.

Rekor fiyatlar meyve grubundan geldi

Cuma günleri Fethiye’de kurulan Üretici Pazarı’nda rekor fiyatlar meyveden geldi. Eriğin kilosu 50 lira, kirazın kilosu 40 lira ve kayısının kilosunun 40 lira olması vatandaşı düşündürüyor.

Toplam 780 haber.