Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Emlakçılar taleplere cevap veremiyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunun gelmesiyle hem kiralık hem de satılık ev arayışları ile birlikte imarı bile olmayan arsalara da talep arttı. Emlak sektörü temsilcileri, "Talep çok ama fiyatların yüksekliğinden işlem yok, yüksek kiralar sebebi ile kalifiye personel kalmıyor" dedi.

TMO buğday satışını durdurdu Ekmek 10 lira mı oluyor?

TMO, ekmek fiyatlarını kontrol altında tutabilmek için un fabrikalarına sürdürdüğü sübvansiyonlu buğday satışını bu aydan itibaren durdurdu, Fethiye’de ekmeğe zam kapıda.

İlk uçuşta 168 yolcu geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Bodrum arası doğrudan seferler başladı. İlk uçuşta 168 yolcu gelirken haftada 2 gün yapılacak uçuşlarla ilgili tanıtım Bodrum’da yapıldı.

Vatandaşlar,ürünlerdeki fiyat artışından rahatsız durumda

Fethiye'de her Cuma günü kurulan Üretici Pazarı'nda vatandaşın ilgisi her zamanki gibi yoğun oldu. Vatandaşlar, ürünlerdeki fiyat artışından rahatsız durumda.

1 Gram Altın 1.464 TL

Gram altın fiyatında yükseliş devam ediyor. 1 gram altın 1.464 TL seviyesinden işlem görüyor.

2023 Hububat fiyatları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından merakla beklenen buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı.

Dolar yeni haftaya rekorla başladı

Dolar kuru, haftanın ilk iş gününe 21 lira seviyesini geçerek rekorla başladı. Geçen haftayı 20,92 liradan tamamlayan dolar kuru, 21,17 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar 21’e dayandı

Dolar’ın kaç TL olduğu vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Güncel verilere göre Dolar, 20,96’ya dayanarak son zamanların rekorunu kırdı.

Önce Rakı Şimdi De Şarap ve Vodka Gruplarına Zam Geldi

Geçtiğimiz günlerde bir rakı grubuna zam gelmesinin ardından bugün de bazı votka ve şaraplara zam geldi.

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

Nakit Avansla İlgili Yeni Karar Açıklandı

Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Bu talimata göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak.

Yılsonu dolar tahmini geriledi, büyüme beklentisi arttı

Piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu dolar kuru tahmini 23,09 olarak gerçekleşirken, büyüme beklentisi yüzde 3,5 ‘ten yüzde 3,7’ye yükseldi.

“Yeniköy Kemerköy, çevre uygulamalarının en iyi örneğini veriyor”

Ankara’da düzenlenen “4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi”nde, Türkiye’nin kömür rezervlerinin ekonomiye kazandırılması konusu masaya yatırıldı.

Muğla çilek üretiminden 33 milyon ₺ gelir sağladı

Çilek üretim alanı $0’a ulaştı 

YAĞIŞLAR BUĞDAYI KALKINDIRDI

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

ORTACA'DA MUHTARLAR TOPLANTISI

Ortaca Kaymakamı Meral Uçar başkanlığında Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'in de katıldığı toplantıda ilçe genelindeki muhtarlar ile 2022 yılının değerlendirmesi ve 2023 yılında ilçeye yapılacak yatırımların değerlendirme toplantısı yapıldı.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BİR İLKE İMZA ATARAK CIBJO ÜYESİ OLDU

Mücevher İhracatçıları Birliği İtalya'da düzenlenen Vicenzaoro fuarında düzenlenen imza töreni ile The World Jewellery Confederation (Dünya Mücevher Konfederasyonu) üyesi oldu. Türk Mücevher Sektörüne ihracatta büyük itibar ve katkı sağlayacak anlaşmayı, Vicenzaoro Küresel Fuarlar Direktörü Marco Carniello'nun da katıldığı törende Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ile CIBJO Başkanı Gaetano Cavalieri imzaladı.

BAŞKAN AYYILDIZ: "TURİZM SEZONUNU UZATMAK BİZİM ELİMİZDE"

Muğla'nın Marmaris İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Marmaris'te turizm sezonunun uzayabilmesi ve özellikle kış aylarında turist misafirlerin Marmaris'e gelebilmesi için Cruise gemi turizmi üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, Güzel Marmarisimiz 12 ay turizmi hak ediyor. Bunu başarabiliriz. Marmaris liman işletmemiz, resmi kurumlar ve esnafımız el ele vererek istenilen ve arzulanan günlere en yakın zamanda kavuşabilir, turizm sezonumuzu uzatabiliriz' dedi.

Toplam 780 haber.