Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Muğlalı arıcılara eğitim

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı olan Muğla'da çam balı üreticisinin daha fazla verim elde etmesi için 'Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim' çalışmaları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite ve kooperatif ile yapılan şibrilği ile arıcımara eğitim verecek.

Muğla 2020’de 695 bin yabancı turist ağırladı

Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada yaşanan seyahat kısıtlamasına rağmen, yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla, 2020 yılında 695 bin 314 yabancı turist ağırladı.

Milas OSB’nin gelmiş olduğu son aşama değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında, Milas'ın sanayi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Milas Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanan altyapı çalışmaları ve gelinen son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen’den seyyanen zam talebi

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020 yılı enflasyon rakamlarına göre kamu görevlilerine yapılan artışlarda kamu grevlilerinin mağdur olduklarını ve Ocak 2021 ayından itibaren en düşük memur maaşının yüzde 10'u kadar seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Muğla’ya 18 yılda 7 baraj, 3 gölet

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ya 18 yılda 3 milyar 062 milyon 852 bin 534 TL yatırım yapılırken 7 baraj, 3 gölet inşaatı yapıldı.

Ayçiçek yağına zam üstüne zam

Ayçiçek yağına gelen zamlardan sonra yanına yaklaşılmıyor. Öyle ki 5 litrelik ayçiçek yağı 75 liraya kadar çıktı. Yüzde 20’lik zam da yolda… Fethiye’de toptan gıda market işletmeciliği yapan Aziz Küçüktahancı, “Her satın alımlarda fiyatların yüzde 10, yüzde 20 daha fazla olacağını söylediler. Önümüzdeki 2 aylık süreçte de yağ bulunamayacağını ifade ettiler. Bu bir spekülasyon mu? Onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Muğla’da konut satışları yüzde 27,8 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayı konut satış oranları açıklarken, Muğla’da bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 27,8 azalma oldu.

Başkan Çay, “Artık sona gelindi”

Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırı içindeki “Küçük Sanayi Sitesi Alanı”nın 1/1000’lik revize uygulama imar planı, Menteşe Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Arıcılara revize destekleme tebliğine Birliklerden tepki

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arıcılara destekleme tebliğinde yapılan revize değişiklik ile birliklere üye olma şartını ve 30 kovan sınır şartını kaldırması birlikler tarafından tepkiyle karşılandı.

Fethiye'nin ihracat rekortmeni Ölüdeniz Sistem Sera! 

Fethiye’den başta Türkmenistan olmak üzere pek çok ülkeye sera ihracatı yapan Ölüdeniz Sistem Sera, yeni projelerle dünya devi olmaya hazırlanıyor. Fethiye’de 35 yıl önce balık pazarı inşaatı ile başlayan, ardından Fethiye Halı Sahası, Salı Pazarı gibi mekanların inşaatını üstlenen firmanın sahibi Mehmet Şal, artık sera konusunda yeni projelerle bir dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor.

Fethiye Domatesi Kosova'ya gidiyor

Kotanın dolmasıyla Rusya'ya yapılan ihracat durunca Fethiye domatesi bazı Avrupa ülkelerine özellikle Kosova'ya ihraç ediliyor. Bu ihracatın fazla olmadığına dikkat çeken üreticiler, maliyetlerin fazlalığından dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Hem üreticilik hem de komisyonculuk yapan İhracatçı Osman Yar, " Çiftçimiz şu anda para kazanma değil, ayakta kalma mücadelesi veriyor" dedi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ise "çiftçinin borçlarının yapılandırılması ve onlara destek sağlanması gerekir" diye konuştu.

Akgün, "Pandemi azalırsa 140 bin tona çıkarız"

Fethiye ve Seydikemer bölgesinin başta domates olmak üzere 2020 yılı yaş sebze ve meyve ihracatı rakamları açıklandı.

Milas OSB Müteşebbis Heyeti, sanayi parsellerinin tahsis ilkelerini belirledi

Milas Organize Sanayi Bölgesi'nde 54 sanayi parselinin tapularının çıkarılmasına başlandı. Tapuların çıkarılmasının ardından parseller hak sahiplerine teslim edilecek. OSB Müteşebbis heyeti ise arsaların tahsis ilkelerini belirledi.

Burs ve kredi ödemeleri başladı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği burs ve kredi ödemeleri başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin ocak ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu.

TOBB ve Halkbank, finansman anlaşması imzaladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbank arasında imzalanan ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması’ törenine online video konferans yöntemiyle katıldı. Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB çatısı altındaki 1,5 milyon işletme yararlanabilecek.

Milas zeytinyağında MİTSO'nun şimdiki hedefi ihracat

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MİTSO) başvurusu üzerine Milas zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alınması, Oda meclisinde pasta ile kutlandı. Üzerinde Milas zeytinyağına AB coğrafi işaretinin görüntüsü olan pastayı MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve meclisin tek kadın üyesi Seyhun Melda Haktanır tarafından kesildi.

Muğla’nın Kasım ayında ihracatı yüzde 24,1 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı, Kasım ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Dış ticaret istatistikleri genel ticaret sistemi ve özel ticaret sistemi olmak üzere iki farklı ticaret sistemine göre hesaplandı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun'un verdiği bilgiye göre, Muğla'da genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 24,1 arttı, ithalat yüzde 7 arttı.

Muğla’da ‘İş hayatına uyum’ semineri

İlk defa kamu görevlisi olarak göreve başlayanlara yönelik çalışma koşulları ile uymaları gereken hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, gençlerimizin iş hayatına bilinçli başlamalarını sağlamak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen program doğrultusunda Muğla İl Müdürlüğü tarafından 'İş hayatına uyum' semineri düzenlendi.

Tokmak, “Pandemiye rağmen çıtayı yükselteceğiz”

Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği yaklaşık 2 bin 300 çiftçi ailesine pandemiye rağmen hizmet veriyor. Birlik, günde 150-160 ton, yılda 50-55 bin ton çiğ süt toplayıp çiftçiye destek olurken, ürün bedellerini de teminat altında ödemeyi sürdürdü. 2021 yılında beklentilerinin yılda 60 bin ton çiğ süt sağlamak olduğunu söyleyen Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, “Hayvancılığın sektörümüze sağlamış olduğu yıllık katkı 2020 için 250 milyon TL, 2021 için ise bu rakamda yüzde 20’lik bir artış öngörüyoruz, bu da 300 milyon TL civarına tekabül ediyor” dedi.

Toplam 792 haber.