Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Seydikemer’de “Havza Bazlı Optimum Bitki Deseni ile Su İhtiyacının Teknik ve Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi" Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Genç çiftçilere işletmelerinde eğitim ve kontrol

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü, Genç çiftçilerin projeli işletmelerinde yerinde eğitim ve kontrol işlemlerine başladı.

Seydikemer Üreticisi SMS sistemi ile bilgilendirilecek

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı Birimi İlçedeki zeytinliklerde örnekleme usulü hastalık ve zararlı kontrolleri yaptı. Son dönemlerde önemli zarar yapan “Sarı Ağaç Kurdu Zararlısı” hakkında mücadele yöntemleri anlatıldı. Bahçe sahiplerine tavsiyelerde bulunuldu.

‘Bir Meslek Bir Umut’ Porojesi Tanıtıldı

Fethiye Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen ‘Bir Meslek Bir Umut’ projesi işverenlere tanıtıldı. Proje, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek kurslar ile meslek edinmelerini ve firmaların talepleri doğrultusunda istihdam edilmelerini öngörüyor.

Geka Destek Programları Hakkında Bilgi Verildi

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ilan ettiği "Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim" başlıklı mali destek programlarından oluşan Proje Teklif Çağrısı’nı tanıtmak ve potansiyel yararlanıcıları bilgilendirmek amacıyla, 13 Mart 2019 Çarşamba günü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, ilgili sektör temsilcilerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

Reel Sektör ile mesleki eğitimi entegre edecek proje için ilk adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla düzenlenen törende imzalandı. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’nün imza törenine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Başkan Yardımcısı Kemal Hıra da katıldı.

DIŞ TİCARET FTSO’DAN SORULACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından sunulan 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında başvuruda bulunduğu ‘Hedef Dış Ticaret’ başlıklı projesi hibe almaya hak kazandı.

ÇIRALI, BABADAĞ VE KAYA KÖY SORUNLARINI BAKAN PAKDEMİRLİ’YE İLETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin iştirakleriyle düzenlenen “Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantı öncesi Bakan Pakdemirli ile görüşen FTSO Başkanı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik Projesi’nin Ön İzni ve Kaya Köy’ün imar sorununa ilişkin hazırlanan dosyayı Bakana elden verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iş dünyasını dinledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların katılımıyla düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da yer aldı.

Kadın ve genç girişimcilerin dikkatine!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri Oda ve Borsalarda 27 Şubat 2019 Çarşamba günü 10.00–16.00 saatleri arasında yapılacak. Seçimlere katılmak isteyen Fethiyeli Kadın ve Genç Girişimciler için kayıtlar 2 Ocak 2019 tarihinde başladı.

Değer Katanlar Ödüllendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye ve Seydikemer’de 2017 yılında kurumlar ve gelir vergisi ile istihdam, ihracat rekortmenleri sıralamasında ilk 3’e giren ve Türkiye’de ilk 500’e giren üyelerine, 21 Aralık Cuma günü düzenlediği “Bölge Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni” ile teşekkür etti.

Çıralı’dan Seydikemer’e 3 Müjde

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Seydikemer Bölgesel Toplantısı’nda, Seydikemer sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte görüşüldü. Seydikemer’e 3 müjde veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Seydiler Kilimi için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Alabalık ve domates için de markalaşma çalışmaları hızlandı” dedi.

YA-PA Anaokulu’ndan Esnaf Odası Üyelerine İndirim

Türkiye’nin önde gelen okul öncesi eğitim kuruluşlarından Ya-Pa Yaşam Paylaşım Anaokulları Fethiye şubesi; Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odası ile indirim protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine; % 10 indirim ve 10 taksit imkanı sağlanmış oldu. Bu İndirim protokolünden Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri 2 yıl süre ile yararlanabilecek.

GAZİANTEP’TEN FETHİYE’YE İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ

Gaziantep’ten Fethiye’ye turizm ve ticaret köprüsü kurulacak. İki şehir arasındaki işbirliğinin arttırılması için ilk adım hafta sonu atıldı.

ARICILIK HER YÖNÜYLE 15-19 EKİM’DE FETHİYE’DE KONUŞULACAK

Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret ederek, 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Fethiye’de düzenlenecek 6’ncı Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ve eş zamanlı yapılacak 3’üncü Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı’na davet etti. Arıcılığın sadece Fethiye ve bölge için değil tüm insanlık için önemli olduğuna dikkat çeken FTSO Başkanı Çıralı da kongre ve çalıştayın başarılı geçmesi ve hedefine ulaşması için gerekli katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

FTSO, TSE ISO 9001:2015 VERSİYONUNA GEÇMEYE HAK KAZANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), üyelerine kaliteli hizmet sunmak ve kaliteli hizmeti standart hale getirmek için uyguladığı standartları başarıyla sürdürüyor. FTSO, son kalite denetiminden de başarıyla geçerek, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nden ISO 9001:2015 versiyonuna geçmeye hak kazandı.

2019 İÇİN 2019 TL’LİK YATIRIM

2019 yılında yapılacak olan yer seçimler öncesi Ak Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olan Yusuf Çaylı, Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyasına 2019 lira bağışta bulunarak, yerel seçimler öncesi adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fethiye'den mesaj gönderdi.

Yanık; “Dolar İnşaat Sektörünü Etkilemez”

Fethiye ve çevresinde son günlerde doların yükselmesiyle birlikte sektörde dal kıpırdamadığı yönündeki konuşmaların gerçeğini yansıtmadığını belirten Öz Yuvam İnşaat Sahibi Ali Yanık, “ Bu tür olayların gerçek yüzü şudur, bütçesi olmayan kişilerin sektörde girmesi ve yaptıkları inşaatın maddi karşılığı olmadan inşaata başlamaları ve sonunu getiremediklerinden kaynaklıdır. Dolar ne kadar yükselirse yükselsin inşaat sektörüne etki etmez, tam tersine fayda sağlar. Önümüz yaz sezonu doların ateşi fazla uzun sürmez, kaldı ki biz Türkiye’de yaşıyoruz, Türk Lirasının suyumu çıktı da dolara endeksli çalışıyorlar ” dedi.

BİRLİKTELİK FETEX’DE DE DEVAM ETTİ

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX), 65 katılımcı firma ile kapılarını 8. kez açtı. Yurt içindeki ve dışındaki fuarlarda Turizm paydaşlarının birlikteliği Fethiye’de açılan Fetex fuarında da devam etti…

Toplam 792 haber.