Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genişletilmiş Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısında bölge ekonomisinde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Sektörel sorunlar tek tek ele alınırken, bölge ekonomisinin yapı itibariyle ekonomide yaşanan sorunların turizm sektörü merkezli olduğu gözlemlendi.

KOBİ NEFES KREDİSİNDEN 113 İŞLETME FAYDALANDI

Odamız tarafından ayrılan kaynakla teminatı gerçekleştirilen, 2016 yılının Aralık ayında başlayan KOBİ Nefes Kredisi 31 Mayıs 2017 tarihinde sona erdi. Bu süre içerisinde 113 FTSO üyesi işletme toplam 10.415,000,00TL kredi kullandı.

FTSO’dan TOBB Başkanına Ziyaret

TOBB 73.Genel Kurulu için Ankara’da bulunan FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO genel kurul delegeleri ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Babadağ Teleferik Projesindeki başarısından ötürü Akif Arıcan’ı tebrik eden Hisarcıklıoğlu, Arıcan’ın Babadağ Teleferik Projesi temel atma töreni davetini de memnuniyetle karşılayarak mutlaka katılacağını söyledi.

UCUZ PARA TRANSFERİ MERKEZİ FETHİYEDE DE AÇILDI

Ucuz para transferi (UPT) merkezi Fethiye’de de hizmete açıldı.Açılışa yoğun katılım oldu. Türkiye’de giderek yaygınlaşan dünyanın 400 Bin noktasına yurt içinden ve yurt dışından banka hesabı olmadan ucuz, hızlı ve güvenli bir şeklide para gönderip, alınabilecek para transfer sistemi olan Ucuz Para Transferi Merkezi Fethiye’de de açıldı.Açılış törenine yoğun ilgi oldu.

OSB Yatırım Tutarı 51 Milyon TL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından yürütülen proje sonucunda Fethiye ve Seydikemer Doğal Taş ve Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kuruluşu için ilk adım atıldı. FTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda ihtisas OSB için gerekli olan ihtisas kuruluşu oluşturulmak üzere Fethiye ve Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği kurulması kararı alındı.

FTSO, 2016 Yılı Faaliyet Raporunu Tanıttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 18 Nisan Salı günü Yacth Butik Otelde düzenlediği basın toplantısında 2016 Yılı Faaliyet Raporunu tanıttı. Toplantıya katılan basın mensuplarına açıklamada bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Oda hizmetlerinin geliştirilmesi ve yürütülmesinde özveri ile çalışan yönetim kuruluna ve oda çalışanlarına, bu hizmetlerin tanıtılmasında destek olan basın mensuplarına teşekkür etti.

FTSO Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, üyeleri dinlemek için ziyaretlerine devam ediyor. Oda üyelerini iş yerlerinde ziyaret eden Arıcan, üyelerin Oda çalışmalarına ilişkin görüş ve önerilerini alıyor, sorularını cevaplıyor.

Muğla KOSGEB’den FTSO’ya Ziyaret

KOSGEB Muğla Müdürü Gökhan Akaydın ve KOSGEB Bütçe Müdürü Nurcan Uzunalioğlu; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüşerek KOSGEB ile yaptıkları iş birliği ve verdikleri hizmetten dolayı teşekkür etti.

Denizcilerin Sorunlarını Dinledi

Ak Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-Pa Komisyon Başkanı Hasan Özyer Fethiye Deniz Ticaret Odası'nı ziyaret ederek denizcilerin sorunlarını dinledi. Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ''Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'in denizcilerin taleplerini Ankara'da ilgili bakanlıklarda devamlı takip etmiştir'' derken Hasan Özyer de Fethiye'ye bir yat çekek yerinin şart olduğunu bu konudaki sıkıntıları gidermek için çaba gösterdiklerini söyledi.

FTSO’nun Üye Ziyaretleri Devam Ediyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca üye işletmelerin sorun ve önerilerinin öğrenilmesi amacıyla yapılan ziyaretler devam ediyor. FTSO üyesi işletmeler ziyaretlerde 3 Nisan tarihinde yapılacak Teleferik Projesi ihalesi konusunda bilgi isterken, Fethiye'nin hayalini gerçekleştirdiği için de FTSO Başkanı Akif Arıcan ve ekip arkadaşlarına da teşekkür ettiler.

“Restleşmede Kaybeden Türk Çiftçisi Olur”

Rus yetkililer Türkiye’den giden domates, et, tavuk gibi tarım ürünlerinde ambargoyu kaldırmayacaklarını açıkladı. Rus Tarım Bakanlığı’nın Türk domatesine yönelik ambargoyu kaldırmaması Türkiye’yi Domatese karşı buğday restini gündeme getirdi.

Otomobilciler FTSO’da Toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca, otomotiv Sektörünün sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla organize edilen toplantı 17 Mart Cuma Günü FTSO Binasında yapıldı.

Kaymakam Çalık’tan Vergi Haftası Ziyareti

Kaymakam Çalık, 27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan 28. Vergi Haftası kapsamında Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktarı ve çalışanlarını ziyaret etti.

Fetex 2017 Turizm Fuarı 7. Kez Kapılarını Açtı

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX), 80 katılımcı firma ile kapılarını altıncı kez Fethiye’de açtı. FETEX 2017, yaşanan terör olayları ve turizmle ilgili olumsuz gelişmeler nedeniyle sönük geçti.

TURİZM TEDARİKÇİLERİ FUARI BU GÜN AÇILIYOR…

Fethiye'de turizm tedarikçileri yiyecek, içecek ihtisas fuarı açılıyor.

“En Önemli Üretim Merkezlerinden Biri Olacak”

Fethiye ve Seydikemer OSB Fizibilite Etüdü sonuçlandı. Yapılan bilimsel araştırmanın ardından bölgemizde Doğal Taş ve Mermer İhtisas OSB’nin başarılı olacağı ortaya çıktı.

MUHASEBECİLER HAFTASI KUTLANIYOR…

BİLDİRİCİ “BEYANNAME GÖNDERİLME SÜRECİ UZATILMALI”

“Çiftçilerimizin Ve Üreticilerimizin Sorunlarını İlettik”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen Ege Bölgesi Ziraat Odaları başkanlarının toplantısına katılan Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit gazetemiz muhabirine açıklamada bulundu.

Ftso Üyelerine Uygun Faiz Ve Vade İmkânı

2016 yılının Aralık ayında başlayan KOBİ Nefes Kredisi devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1 milyon lira ile finanse edilen KOBİ Nefes projesinde FTSO üyeleri toplamda 14 milyon Türk Lirasına olan kredi likiditesinden 100 bin TL’ye kadar, yıllık 9,90; aylık da 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

Toplam 780 haber.