Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Domates üreticisi kara kara düşünüyor

Rusya’nın, Türkiye’ye domateste koyduğu kota dolmak üzere olunca, üreticiler kara kara düşünmeye başladı. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün, “Federasyon Başkanı’mız kotanın arttırılması için yeni talepte bulundu. Yılbaşı yaklaşıyor, kotanın arttırılmasını bekliyoruz” dedi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit de, “Yeni ihracat kotası açılmasını çiftçilerimiz dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandı.

Milaslı kadınlar organik ürün üretecek

Milas'ta 7 kadının bir araya gelerek kurduğu S.S. Milas Anatolie Kooperatifi'ne Milas Ticaret ve Sanayi Odası destek sözü verdi.

ORKÖY’den Aydın ve Muğla köylüsüne 4,5 milyon TL destek

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde ORKÖY çalışmaları kapsamında orman köylüsüne destek çalışmaları devam ediyor. Muğla ve Aydın illerinde 2020 yılı ORKÖY destekleri kapsamında süt sığırcılığı ve fenni arıcılık alanında orman köylülerine 4,5 milyon TL destek sağlandı. Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman içinde veya bitişiğindeki köylülerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla ORKÖY kredi desteği sağladıklarını belirterek, 2020 yılı içinde Muğla ve Aydın illerinde 182 aileye toplam 4 milyon 520 bin TL ORKÖY kredi desteği sağlandığını söyledi.

Hangi ödemeler devreye girecek!

Yeni önlemler nedeniyle bazı işyerleri belirli saatlerin dışında kapalı kalacak. 2 milyondan fazla çalışanı etkileyen önlemler sonrasında hangi ödemeler devreye girecek? Bu ödemelerden kimler, ne şekilde yararlanacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 475 baz puan artırarak yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti.

Faiz hamlesinin ardından dövizde son durum!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK toplantısı sonrası kritik faiz kararı belli oldu. Kararlar sonrası BIST 100 endeksi yükselişe geçerken, döviz kurları ve altın fiyatları sert düştü.

Başkan Çıralı, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’na videokonferans yöntemiyle katıldı.

Girgin, “İpekböceği yetiştiricileri zor durumda”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Muğla’da 500’e yakın aile, ülke genelinde ise 10 bine yakın ailenin gelir kapısı olan ipekböceği yetiştiriciliğinde koza alım garantili üretim ödemeleri 4 ay geçmesine rağmen alınamamıştır. Salgının verdiği ekonomik kayıplarla birlikte aileleri büyük bir sıkıntıya düşürmüştür” dedi.

Fethiye’de konut satışları yüzde 40 arttı

TÜİK rakamlarına göre Muğla bölgesinde geçen yıl aynı döneme göre konut satışları yüzde 34 oranında artış gösterirken, Fethiye’de ise bu rakamın yüzde 40 dolaylarında olduğu ifade edildi. Pandemi nedeni ile yabancı uyruklu vatandaşlara konut satışının geçen yıla göre azaldığı belirtilirken, Fethiye’de de azaldığı ancak yine de İngiliz ve Rusların yöreye talebinin devam ettiği kaydedildi. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “TÜİK rakamlarına göre Muğla bölgesinde geçen yıla oranla konut satışlarında yüzde 34 civarında bir artış var, ancak bu rakam bölgemizdeki diğer ilçeler ile mukayese edildiği zaman Fethiye ve Seydikemer olarak biraz daha fazla olduğu görülmektedir. Dolayısıyla bölgemizdeki satış rakamının yüzde 34’ün üzerinde, tahminen yüzde 40 civarında olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Milas OSB'de sona gelindi

Muğla'nın Milas ilçesinde Organize Sanayi Bölgesin'de sona gelindi.

Muğla'da konut satışları yüzde 2,2 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Ekim ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları yüzde 2,2 arttı.

Domateste ihracat hız kesmiyor

Kovid-19 salgınına rağmen Fethiye’de üretim ve ihracat hız kesmiyor. Bölgede önemli bir üretim merkezi konumunda olan Fethiye’de domates üreticileri fiyatlardan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Bunun yanında hava şartlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı geçen yıllarda elde ettikleri tonajın bu yıl düşük olduğu vurgulandı.

Başoğlu, “Kooperatifimiz kredi imkanı sağlamayı sürdürüyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, bu yıl esnaflara 65 milyon TL fazladan kredi kullandırdıklarını söyledi. Başoğlu, “Kovid-19 salgını nedeniyle devletin esnafa kredi bazında daha fazla plasman kullandırma konusunda aldığı kararlar doğrultusunda, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kredi vererek geçirdik. Kooperatifimiz esnafımıza kredi vermeye devam ediyor” dedi.

Su Üstünde, Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı’nda

Türkiye'nin deniz üzerinde gerçekleştirilen en büyük tekne satış organizasyonu olan "Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı", Tuzla Viaport Marina'da meraklılarına kapılarını açtı. Fuara katılan Su Üstünde ekibi fuarı değerlendirdi.

TAKLİT VE TAĞŞİŞLİ ÜRÜNLERE BÜYÜK CEZALAR GETİRİLDİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının yıllardır ısrarla istediği ve bu konuda ilgili Bakanlıklardan Muğla Milletvekillerine, TOBB’dan Muğla Valiliğine yazılı olarak başvurusu yaptığı taklit ve tağşişli ürün satışının önlenmesi ve yapanların cezalandırılması isteği sonunda gerçekleşti. Taklit ve tağşişli ürün satışını önlemek ve yapanları cezalandırmak üzere 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanlarında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun’da düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler, 4 Kasım 2020 tarihli ve 31294 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Biz yıllardır ısrarla istiyorduk. Sonunda oldu" dedi.

Faziler sabit kaldı, fiyatlar yükseldi

DOLAR 8 TL’Yİ AŞTI, GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

SÜT ÜRETİCİSİ PERİŞAN DURUMDA;

Fiyatlar Acilen Artırılmalıdır…..

Fethiyeli Üreticiler “Şifa Bahçesi” Oluşturdu

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, alternatif ürün yetiştirmek isteyen üreticilere destek veriyor. Anavatanı Paraguay olan genellikle Çin, Hindistan ve Güney Amerika’da yetiştirilen STEVİA (şeker otu) Fethiye’de de yetiştirilmeye başlandı. Hiçbir yan etkisinin olmadığı şeker otur, bilimsel çalışma verilerine göre bilinen şekere alternatif ve şekerin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılan sağlıklı bir şeker kaynağı.

BAŞOĞLU, “140 MİLYON TL KREDİ VERDİK”

Pandemi döneminin sıkıntıları aşılmaya çalışılırken, Fethiye esnaf ve sanatkarlarına kamu bankaları ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sağladığı krediler can suyu oldu. Korona virüsü salgını sürecinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye esnaf ve sanatkarları da zor günler yaşadı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Bu süreçte sağladığımız kredi toplamı 140 milyon TL’ye ulaştı. Fethiye’de Halkbank ve diğer kamu bankaları da büyük destek sağladılar” ifadelerini kullandı.

Toplam 792 haber.