Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

OĞUZ, “PİYASAYA OLUMLU YANSIMASI OLACAK”

Kamu bankaları sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64’e, ikinci elde yüzde 0.74’e çekti. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz bu durumun piyasayı canlandıracağını belirtti. Dernek Başkanı Oğuz, “Kamu bankaları tarafından sağlanan bu kredi imkanları piyasaya çok olumlu yansıyacak. Önümüzdeki günlerde çok ciddi emlak talebi olacak. Büyük şehirlerden olan talepler devam ediyor. Bölgemiz genelinde Fethiye çevresi dahil gayrimenkullerle ilgili bir artış olacak” dedi.

Soydemir, “Esnaflarımız bilinçli”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir yaptığı açıklamada, korona virüsü normalleşme sürecinde esnafların tüm kurallara riayet ettiğinin altını çizdi. Soydemir, “Tüm esnaflarımız önlemlerini aldılar. Herkes oldukça bilinçli bir şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar” dedi.

Otogarda Hareketlilik Yaşandı

Türkiye genelinde seyahat kısıtlamasının kalkmasının sona ermesinin ardından çok sayıda kişi yola çıktı. Fethiye’den başka illere gitmek isteyen vatandaşlar, Fethiye Otogarı’nı hareketlendirdi.

Deniz Turizmi Başladı

Koronavirüs salgını Türkiye’de kontrol altına alınırken normalleşme deniz turizminde de başladı. Alınan tedbirlerle Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler faaliyetlerine 1 Haziran'dan itibaren start verdi. Faaliyetler; turun kapalı grupla (aile, akraba ve arkadaş) yapılması halinde mevcut kapasitelerle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması halinde ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülecek. Teknelerin düzenli dezenfeksiyonunun yapılması ve her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyonun sağlanması liman başkanlıklarınca kontrol edilecek. Fethiye’de faaliyette bulunan yaklaşık 200 günübirlik tur teknesinde de hazırlıklar tamamlandı. Yarı kapasiteyle çalışacak günübirlik tur tekneleri, kaptan ve mürettebatlarıyla birlikte şimdi müşterilerini bekliyor. Bazı gulet tekneler, rezervasyonlarına cevap verip Fethiye Kordon boyundan ilk seferlerine çıktılar. Önlemler kapsamında yolcuların maske ve eldiven takacağını, aynı zamanda sosyal mesafenin mürettebat tarafından sağlanacağını ifade eden Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Tüm teknelerde gerekli hazırlık yapıldı. Charterlarda çok büyük derdimiz olacağını düşünmüyoruz çünkü kapalı ve aile turu dediğimiz paket turlar ama günü birliklerde biraz daha hassasız” diye konuştu.

Fethiye'de Yasakların Kalkmasıyla Vatandaşlar 'Yeni Normal' Hayata Döndü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de bugünden itibaren ‘Yeni Normal’ hayata geçildi. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırıldı. Ancak maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek şart. Restoran, kafe, çay bahçeleri, spor salonları, plajlar yeniden açılıyor, kamu normal mesaiye dönüyor.

MEKANLAR 1 HAZİRAN’A HAZIRLANIYOR

Fethiye’de Covid 19 tedbirleri kapsamında uzun bir süredir kapalı olan mekanlar 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren açılacak. Açılış hazırlıklarını sürdüren mekanlar saat 22:00’a kadar açık kalabilecek.

Bölgenin En Erkenci Karpuzu Fethiye’de Üretildi

Fethiye Tarım İlçe Müdürlüğü bölgede erkenci meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü erkenci çeşitlerin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı. İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya teknik personelle birlikte Karaçulha Mahallesindeki karpuz üreticisi İbrahim Bakan’ ı ziyaret etti.

Oğuz; ''Villa ve Apartlara Talep Artacak

Pandemi nedeniyle turizm sektöründeki belirsizlik villa ve apartlara ilgiyi arttırıyor. Muğla’nın giriş çıkış yasağının kaldırılmasıyla birlikte Fethiye’deki villa, apart ve müstakil konutlara talebi fazlalaştırdı.

2 Bin 500 Tırlık Sevkiyat

Koronavirüs salgınına rağmen Fethiye’den sebze ve meyve ihracatı hız kesmeden devam ediyor. Başta Avrupa ve Rusya olmak üzere geçtiğimiz yıllarda sadece domates talebi alınırken bu yıl diğer sebze çeşitlerine de talep arttı. İlçeden Covid-19 tedbirlerine rağmen 24 bin 990 ton sebze ve meyve ihracatı gerçekleştiğini söyleyen Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün “İhraç edilen sebzede çeşitlilik arttı. Bu da üreticimizin üretim safhasındaki bilinçlenmesini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Fethiye ve Seydikemer'de Çiftçiler Üretip Satabildi

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği hafta sonunda çiftçiler ve besiciler, üretimin durmaması için tarlalarda çalışarak, hayvanlarını otlattı. Çiftçiler ve çobanlar, “Sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenmediğimiz için hükümetimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Pandemiye Rağmen Emlak Satışları Arttı

Covid-19’a rağmen emlak satışları, normal seyrinde giderken Fethiye’de hemen her gün 15-20 konut satışının gerçekleştiği öğrenildi. Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tedbirler, alınan ekonomik önlemlerle seyrinde götürülmeye çalışılırken emlak sektöründe satışların geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiği belirtildi. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Fethiye’de Tapu Dairesi’nde hemen her gün 15-20 civarında satış ve satış ipotek işlemleri olmaktadır. Bu yılın ilk üç ayında geçen yıla oranla daha fazla konut satışı gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yaylada Yeri Olan Çiftçilere Kolaylık

Fethiye ve Seydikemer’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerini ziyaret edip koronavirüs salgınına karşı görev yapan çalışanlara moral motivasyon toplantıları düzenleyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye ve Seydikemer’deki üreticilerin Seki Yaylası ve çevresindeki arazilerine gidip gelmelerinde Kaymakamlıklar’a müracaat edip adres bildirerek üretime devam edebileceklerini söyledi.

Vali Hanım Çiçeği 20 Milyon TL Girdi Sağlayacak

Muğla Valisi Esengül Civelek’in Muğla ilçelerinde başlattığı Vali Hanım Çileği Projesi, Muğla ekonomisine 20 milyon TL kazandırıyor. Yaklaşık 300 dönüm alanda ekimi yapılan Vali Hanım Çileği’nin Seydikemer İlçesi’nde de ilk hasatı gerçekleştirildi. Doğal olarak topraksız üretimi yapılan 4.Etap Vali Hanım Çileği Projesi’nin yer aldığı Murat Kılıç’a ait çilek bahçesinde inceleme yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Covid-19’a karşı bağışıklık ve direnç kazanmak istiyorsak yenilebilecek, tüketilebilecek en iyi ürünlerden birisi Muğla’da yetiştirdiğimiz çilekler. Vali Hanım Çilek Projesi’yle Muğla Gayri Safi Milli Hasılatı’na 20 milyon TL. katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Karayiğit, ''Çiftçimiz Üretmek Zorunda''

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, dünyada ve Türkiye’de etkili olan korona virüsüne karşı çiftçilerin gerekli önlemleri aldığını, üretmeye devam etmek istediğini ancak devletten bazı konularda destek beklediklerini ifade etti. Çiftçilerin gübre ve mazot desteklerini 17 Nisan’a kadar ilgili banka şubelerinden alabileceklerini de söyleyen Karayiğit, ‘’Gübre ve mazot destekleri son ödeme tarihi Fethiye’de 17 Nisan’dır’’ dedi.

Altın tarihi zirvede

Ons altın fiyatlarındaki yükselişle gram altın iç piyasada rekor tazeleyerek 340 TL'yi gördü.

İSYAN ETTİLER

Domates üreticisi, seralarda fide dikimine başladı. Kumluovalı üreticiler, bir yandan fide diktiler bir yandan da sorunlarını dile getirdiler. Masrafların fazla olduğundan yakınan üreticiler, devletten de destek istediler.

Akdenizli Akaryakıt 2’nci İstasyonunu Açtı

Fethiye ve Seydikemer’in tanınmış hayırsever işadamlarından Akdenizli Grup Yönetim Kurulu Başkanı B. Önder Akdenizli, Karaçulha-Çevre yolunda Akdenizli Akaryakıt Firmasının İkinci İstasyonunu açtı. Dualarla hizmete açılan işyerinden ilk akaryakıtı babasına ait otomobile dolduran Önder Akdenizli ve ailesi duygusal görüntüler oluşturdu. Akdenizli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Önder Akdenizli, ''Çocukluk hayalim olan akaryakıt istasyonculuğunu çok şükür ki dördüncü yılında ikincisi nasip oldu. Geçen 4 yılda ilk istasyonumuza müşteri memnuniyetinde Türkiye birinciliğimiz söz konusu. Bunun yanı sıra biz akaryakıt istasyonlarımızı sadece bir ticarethane değil, bir yaşam alanı olarak düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Proje Uygulayan Gençlere Eğitim Ve Teknik Gezi Desteği

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlığın “Genç Çiftçi Projesi”nden faydalanan yetiştiricilerine modern işletmeleri gezdirdi.

Seydikemer’de Sazan balığı hasadı başladı

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Biriminde görevli Su Ürünleri Mühendisleri Hasan Sarıtekeli ve Cevdet İnceoğlu Demirler Mahallesinde bulunan ve bölgede tek olan sazan balık üretim tesisinde hasat denetimleri yaptı.

Toplam 792 haber.