Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bodrumlu üreticilere fidan dağıtımı

Bodrum ilçesindeki çiftçilerden gelen Gemlik zeytin fidanı talebi sonrası çalışmalara başlayan Bodrum Ziraat Odası, üreticilerin talepleri doğrultusunda 2 bin 100 adet Gemlik zeytin fidanı getirerek dağıtımını yaptı.

Asgari ücretin arttırılmasını istediler

Son günlerde asgari ücretin ne kadar olacağı tartışması devam ederken, vatandaşlar piyasadaki enflasyon oranının oldukça yükseldiğini, bu yüzden asgari ücretin en az bir kat arttırılması gerektiğini söylediler.

TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı.

DSİ, 2021’de 394 tesisi hizmete sunacak

Türkiye'nin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2023 hedefleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam ederken, 2021 yılında 394 tesisin hizmete girmesi hedefleniyor.

Asgari ücret zammında sona gelindi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantısını bugün Türk-İş ev sahipliğinde yapılıyor. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlenen toplantı, Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılıyor.

Pandemi de vatandaşa ucuz ekmek desteği

Milas'ta pandemi sürecinde açılarak faaliyete başlayan bir fırın pandemi sürecinde vatandaşa destek için ekmek fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı.

Coğrafi işaret, Milas zeytinyağında markalaşma yarışı başlattı...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ilçe sınırları içindeki memcik türü zeytin ağaçlarından erken hasat/soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen polifenol değerleri yüksek zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 2016 yılında coğrafi işaret tescili alınmasından bu yana geçen sürede Milas zeytinyağında adeta bir markalaşma yarışı yaşanıyor. Coğrafi işaret alınmazdan önce 10'u bulmayan Milas'taki zeytinyağı markası kısa süre içinde 62'ye yükseldi.

Kredi kartı taksit sınırı azaltıldı

Altın, elektronik eşya ve mobilya alımlarında kredi kartı taksit sınırı azaltıldı

Milas’ta yasadışı su ürünleri avcılığının önlenmesi için denetimler sürüyor

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi amacıyla karada ve denizde denetim yaptı. Denetimlerde yasal boy limiti kontrolü yapılırken balıkçıların sorunları dinlenerek yapılan çalışmalar ve yeni yılda uygulanacak dilbalığı avlanma yasakları ve balon balığı teşvik ödemeleri hakkındaki çalışmalarla ilgili bilgiler tebliğ edildi

Muğla’da konut satışları yüzde 12,9 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla ilinde, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 azaldı.

Deniz patlıcanında kota 40 kilo

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz ekosistemimizin önemli bir parçası olan deniz patlıcanlarına (Deniz Hıyarı) zarar vermeyecek şekilde, ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ ile İzmir, Aydın, Muğla illerinin kapsayan ve koordinatları belirtilen alanlarda 1 Kasım-31 Mayıs tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığı yapılmasına izin verildi. Deniz patlıcanı avcılığında kotayı aşanların avcılık izin belgelerinin iptal edileceği belirtildi.

2020 Yılında Muğla’da 4 Bin 415 Hektar arazi toplulaştırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen toplulaştırma çalışmaları hakkında yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 'Ülkemizde toplulaştırma yapılmaya uygun 14,3 Milyon hektar alan bulunmaktadır. 8,25 milyon hektar alanda toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılında 496 bin hektar, 2019 yılında ise 619 bin hektar alanda, 2020 yılında ise Ekim ayı sonu itibari ile 425 bin hektar alan da tescil çalışmaları tamamlanmış olup 2020 yılı sonu itibari ile de 541 bin hektar alanın tescil çalışmaları tamamlanmış olacaktır. Böylece ülkemiz genelinde 2020 sonu itibari ile 4,77 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının tescili tamamlanmış olacaktır. Kalan 3,48 milyon hektar alanda ise toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir' dedi.

Sıcak havalar Bodrum mandalinasını vurdu

Kokusu ve tadıyla Türkiye'de ün salan Bodrum mandalinasının hasadı başladı. Bodrum'da Mayıs ayında mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeniyle yarımada genelinde Aralık ayında yapılan mandalina hasatlarında yüzde 50 düşüş olduğu öğrenildi.

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatları 6 Aralık Pazar günü ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından emrak edilip araştırılıyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kuyumcular kapalı. Ayrıca piyasalar da kapalı olduğu için işlemler 7 Aralık itibariyle yapılacak. Altın almak isteyenlerin gözü ise gram ve çeyrek altın fiyatlarında.

Bodrumlu üreticilerden Gemlik zeytini talebi

Bodrum Ziraat Odası üreticilerden gelen talepler doğrultusunda Gemlik zeytin fidanı için talepleri almaya devam ediyor.

‘Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölgemizin yatırım ortamına ışık tutuyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ‘2019 Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölgemizin ticari hayatına ilişkin bilgi ve istatistikleri analiz ederek yatırım ortamı hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan’dan ’Turizm sektörüne destek’ çağrısı

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı Mutlu Ayhan, dijital ortamda üyeleri ile bir araya geldi. Marmaris'te faaliyet gösteren işletmelerin sorunları, çözüm önerileri ve devletten beklentilerinin ele alındığı toplantı sonrası açıklama yapan MTO Başkanı Mutlu Ayhan, turizm sektörü ve buna işletmelerin ayakta kalabilmeleri için acil destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Muğla, Ekim ayında ihracatın en fazla gerçekleştiği 27’nci il oldu

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla ilinde genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 21,7 arttı, ithalat yüzde 20,1 arttı.

Ejder meyvesinde hasat zamanı

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ve ilk olarak meclisin vazgeçilmez meyvesi olarak adını duyduğumuz Ejder Meyvesi, Karadere'de hasat zamanını yaşıyor. Bölgede yeni bir gelir kaynağı olarak görülen Ejder Meyvesi, Seydikemer ilçesine bağlı Karadere Mahallesi'nde de yetiştirilmeye başlamıştı. Seralarına 16 ay önce Ejder Meyvesi diken Coşkun ailesi, şimdilerde yeni ürünlerinin hasadını yapıyor.

Toplam 792 haber.