Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

DEPREM BÖLGESİNDE TANIŞTIĞI MİNİK ARDA İLE TEKRAR BULUŞTU DUYGULU ANLAR YAŞANDI

  Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için Muğla İl Müftülüğü tarafından Gaziantep’e görevli müftü olarak gönderilen Dilaver Çakır, “Sen benim manevi oğlumsun” dediği minik Arda ile buluştu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada gözyaşlarına hakim olamayan Çakır, minik Arda ile sürekli görüşebilmek için akıllı saat hediye etti.

FETHİYESPOR TARAFTARI DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI 

Fethiyespor taraftarı feci depremden etkilenen depremzede çocukları unutmayarak anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Fethiye Şehir Stadı’nda maç başlarken bütün oyuncaklar alkışlar arasında sahaya atıldı. Sahaya atılan oyuncakları futbolcular görevliler yardımıyla topladı. Peluş oyuncaklar daha sonra çocuklara hediye edilmek üzere deprem bölgesine gönderilecek.

KARAMAN, “İSTİKLAL MARŞI, TÜRK MİLLETİNİN DİRİLİŞ DESTANIDIR”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

KIRMIZI YELEKLİLER AFET BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR  

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan depremlerin yaralarını sarmak amacıyla Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce görevlendirilen 5 kişilik psikososyal destek ekibi psikososyal destek hizmeti vermek üzere Osmaniye iline hareket etti.

TRT TÜRK HALK MÜZİĞİ SANATÇISI ANISINA LOKMA HAYRI

Fethiye Belediyesi tarafından TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday’ın anısına, eski adı Emekliler Meydanı olan yerin ismi ‘Ahmet Günday Meydanı’ olarak değiştirilerek Günday’ın, 2. ölüm yıldönümü münasebetiyle lokma hayrı yapıldı.

BODRUM’UN BELEDİYESİ, MALATYA’NIN DA YANINDA

Bodrum Belediyesi, Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde çalışmalarını aralıksız sürdürürken Malatya’da da deprem mağdurları için kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki çalışmalara destek veriyor. Başkan Aras ve Meclis Üyeleri Malatya’da deprem mağdurlarını ziyaret etti.

KAYMAKAM KARAMAN’DAN FETOB’A ZİYARET

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Otelciler Birliği Derneği'ni ziyaret etti.

MUĞLA’YA FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi cumartesi günü Muğla’ya fırtına uyarısında bulundu.

ORTACA ZABITASINDAN PAZARDA ‘ETİKET’ DENETİMİ

Ortaca Belediyesi Zabıta ekipleri sebze-meyve pazarında etiket denetimlerini sürdürüyor.

OKUMA YAZMA BİLMİYOR AMA İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR

Muğla'da henüz okuma yazma bilmeyen ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan 6 yaşındaki Ada Türk, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket ile ödüllendirildi.

FETHİYE İÇİN SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Fethiye için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Anayasa'nın 116. maddesi uyarınca TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı Resmî Gazete'de yayımlandı.

MARMARİS BELEDİYESİ’NİN YENİ HİZMET BİNASININ YAPIMINA BAŞLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tüm birimlerin tek çatı altında hizmet vereceği, depreme dayanıklı belediye hizmet binasının yapımına başlandı.

BAŞKAN OTGÖZ İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 102. YILINI KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının nişanesi İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. Yılını kutlayarak, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.

MUTSO’DA DEPREME KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER KONUŞULDU

MUTSO 3,6 ve 12’nci Meslek Komiteleri, , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı yapı sektöründeki Odalar ve Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneğinin katılımlarıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu tarafından organize edilen depreme karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı, Muğla’daki kurum ve kuruluşların geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

MUĞLALI TARIM ÜRETİCİLERİ DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, il müdürlüğü tarafından depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulundu.

GÖKMEN SEÇİM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, 2023 Genel Seçimleri’nde AK Parti Muğla Milletvekili aday adaylığını açıklayan Osman Gökmen, seçim çalışmaları için ziyaretlere başladı. 

MUĞLA’DA ÖĞRENCİLERE MOBİL TRAFİK TIRI İLE TRAFİK EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Mobil Trafik Tırı'nda trafik eğitimi veriliyor.

HATİCE NİNE’NİN HAYALLERİNİ MİLAS BELEDİYESİ YIKTI

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgâh açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

Toplam 14723 haber.