Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

ANADOLU ÖĞRENCİLERİNE POLİSLİK MESLEĞİ TANITILDI

Fethiye Trafik Büro Amirliği, Güvenli Trafik Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde, 03 Mart Cuma günü Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu öğrencilerine Polislik mesleki tanıtımı, Güvenli Trafik Anlatımı yapıldı. Öğrenciler nostaljik polis arabasına ve polis motorlarına binip keyifli vakit geçirildi.

İSMET TAŞDEMİR: "ALTAY'A KARŞI KENDİ BENLİĞİMİZ GİBİ OYNAYABİLİRSEK ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ"

Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, bu hafta ligde oynayacakları Altay maçı hakkında, "Bizim için zor bir maç olacaktır ama kendi benliğimiz gibi oynayabilirsek üstesinden gelebiliriz" dedi.

KARACA’DAN DEPREMZEDELERE ZİYARET

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; "Bugün değilse ne zaman birbirimize sahip çıkacağız."

DOSTLUK KENTİ, İYİ KAMP ÖRNEĞİ OLDU

Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti, Expo alanındaki çalışmalarına devam ederken Birleşmiş Milletler ve Together International Portekiz Madrid ekibi ve İspanyol Sahra Hastanesi ekipleri kampı ziyaret etti.

MUĞLA'DA DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN MORAL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde afet bölgesinden gelen depremzede kadınlara moral olması için yöresel mutfak lezzetlerinin tanıtıldığı atölye çalışması düzenlendi. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri ve kursiyerlerinin Hataylı depremzede kadınlarla birlikte Hatay mutfağının coğrafi işaretli lezzeti Hatay Kömbesi yaptı.

FETHİYE VE SEYDİKEMER DEPREME HAZIRLIKLI MI?

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nda, Muğla İli Acil Eylem Planı, olası deprem senaryoları, deprem öncesi ve sırası yapılması gerekenler ele alındı.

EYT’Lİ VATANDAŞ, DİLEKÇESİNİ VERDİ

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar)Kanun Teklifi’nin Meclis’te kabul edilerek, Resmi Gazete’de yayımlamasının ardından, Fethiye’de yaşayan EYT’li vatandaşlar da sabah erken saatlerden itibaren Fethiye Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü’ne müracaat ettiler

BAKANLIK, DOMATES İHRACATININ KISITLANMASINA KARAR VERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının kısıtlanmasına karar verdi.

ORTACA’DA HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yeşil alanların ve çocuk oyun parkalarının arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

DEPREMZEDELERE “ASKIDA SEBZE, MEYVE” UYGULAMASI 

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye Afet Gönüllüleri, Pazarcılar Odası ve Ziraat Odası işbirliğiyle hayata geçirilen, depremzedeler için “askıda sebze, meyve” uygulaması bugün Cuma pazarında başlatıldı

BODRUM'DA SU KRİZİ KAPIDA​​​​​​​

Son yılların en kurak Aralık, Ocak ve şubat ayı yaşanırken, Muğla bölgesindeki barajlarda özellikle Bodrum'un içme ve kullanma suyunun karşılandığı Mumcular ve Geyik Barajı'nda geçen yıl şubat ayı sonunda yüzde 88-89 seviyelerinde olan doluluk oranı bu yıl yüzde 47'ler seviyesinde.

FETHİYE TAZELENME ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM PROGRAMINA BAŞLADI

Fethiye Tazelenme Üniversitesi 4 yıllık eğitim programının 8. dönemine yüz yüze ve online olarak başladı.

KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Müftülüğü ve TDV personeli ‘birbirimize teselliyiz, kardeşliğimizle ayaktayız’ düsturuyla depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışıyor.

EYT RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI, YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Milyonlarca vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BAŞKAN TOKAT’TAN BİR DİZİ İNCELEME VE ZİYARET 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından ikinci kez bölgeye giden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orada gerçekleştirilen yardım çalışmaları ve görüşmelerin ardından Milas’a döndü.

SAYLAK: “HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ.”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

BODRUM BELEDİYE MECLİSİ SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

Bodrum Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bodrum Belediye Başkan Vekili İlknur Ülküm Seferoğlu başkanlığında gerçekleşti.

MUTSO’ DA PLANLAMA İMAR VE YAPILAŞMA KOMİSYONU TOPLANDI

Muğla’nın değerini yükseltmek, planlama, imar ve yapılaşma konularında kurumlar nezdinde yürütülen işleyişlere katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu olağan toplantısını gerçekleştirdi. 

SESSİZ CANLARIN DA KAHRAMANI OLDULAR

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından 60 kişilik ekiple deprem bölgesine giden Marmaris Arama Kurtarma ve önleme Ekibi'nden (MAKE) bir grup gönüllü evcil hayvanlarını arayan insanlar için ağır hasarlı binalara girip evlerden can dostlarını kurtarmak için görev aldı.

Toplam 14647 haber.